Fortsetter satsing på områdeløft

Fortsetter satsing på områdeløft

 

Regjeringen vil sette av 40 millioner kroner til områdeløft i Groruddalen. I tillegg får også områder i Bergen og Trondheim noen millioner til liknende tiltak.

Tekst:

Publisert:

«I 2012 blir det foreslått en tildeling på 40 millioner kroner til tiltak i Groruddalen, slik at det gode arbeidet der kan fortsette,» skriver regjeringen.

I tillegg blir det altså satt av seks millioner til Bergen og 1,5 millioner kroner til Trondheim for å bedre levekårene i spesielle områder i de to byene. Dette skal gjøre etter modellen som er brukt i Groruddalen.

Tanken bak områdeløft er at de skal bedre bomiljøer og løse lokale utfordringer. Det skal blant annet øke trivselen og tryggheten i eget nærområdet.

- Erfaring fra arbeidet med områdeløft i Groruddalen viser at det er viktig med en helhetlig og langsiktig innsats, der kommune og stat samarbeider. Dette skaper også et lokalt engasjement. Jeg er særs fornøyd med at vi nå kommer i gang i Trondheim, sier kommunal og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp).

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.