Fotball-VM-mat fra Alna

Fotball-VM-mat fra Alna

 

I dag braker det løs med VM i fotball i Sør-Afrika. Men hvem som vinner de forskjellige kampene er ikke mesterkokk Eyvind Hellstrøm så opptatt av, han er mer interessert i om for eksempel Danmark har bedre ost enn Nederland! Det - eller om en blodbiff fra Slovakia smaker bedre enn lam fra New Zealand - har han tenkt å avsløre under VM!

Skrevet av:

Viasat skal vise 32 gruppespillkamper fra VM i Sør-Afrika. Før hver kamp skal Eyvind Hellstrøm, sammen med Lise Finkenhagen - Kokke-Lise i NRKs Frokost-TV, lage en matrett fra hvert av de to landene som møtes til kamp. Mens det kjempes om lærkula på banen, skal Hellstrøm og Finkenhagen diske opp med tilsvarende kulinariske oppgjør. Og innspillingen fant sted i HTH Kjøkkens forretning på Alna senter.

Koke sammen

I to hele dager foregikk innspillingen av matinnslagene - i forretningstiden. Men det gikk greit. Kundene hadde ikke noe i mot å stoppe opp og ta en titt på to av landets mest kjente kokker briljere rett innenfor inngangspartiet - og det vanket også smakebiter.

I tillegg til gruppespillkampene, skal kanalen også vise en rekke kamper fra videre i mesterskapet. Det er selvsagt umulig å forutsi hvilke land som går videre. Men det er enkelte konstellasjoner man kan ane det vil bli etter hvert, så man skulle på en eller annen måte - bokstavelig talt - klare å koke sammen «landskamper» i den sammenheng også.

Ikke i tvil

Den godeste Hellstrøm var i fyr og flamme som vanlig - og ut fra de «landskamp-innspillingene» Akers Avis Groruddalen var vitne til, vil det bli mye matnyttige og festlige innslag å få med seg.

Blant annet kan vi røpe at en god kål eller saus i seg selv er verdt et mål i Hellstrøms gastronomiske øyne, og at Danmark ligger veldig bra an til å slå Nederland basert på ostesmak og dertil egnet brød til osten.

Hellstrøm er imidlertid ikke i tvil om hvem som kommer til å møtes i årets finale - sett med matøyne.

- Frankrike mot Italia. Spania vinner bronsefinalen, kommer det fra kjendiskokken.

Selv er han ikke så opptatt av fotball som han en gang var, men VM skal han få med seg.

Pizza Grandiosa

Hellstrøm synes det er leit at Norge ikke kvalifiserte seg for VM - for fotballmessig hadde vi hatt større sjanse enn når det gjelder matlaging.

- Der er vi langt fra verdenstoppen. Men det er få land som slår oss når det gjelder fisk, lam og gode råvarer. Vi er imidlertid på god vei, hvilket ikke minst våre innsatser i kokke-VM og -OL er et bevis på. Men grunnen til at så mange land fortsatt er bedre en oss skyldes rett og slett folket. Vi har ikke den genuine interessen og kulturen for mat blant befolkningen enn det som er tilfelle i andre land. Men vi er på god vei der også. Men da må vi distansere oss fra pølser med lompe og Pizza Grandiosa, sier Hellstrøm med et lurt smil.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

  • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

  • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

  • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

  • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!