Fotball-VM-mat fra Alna

Fotball-VM-mat fra Alna

 

I dag braker det løs med VM i fotball i Sør-Afrika. Men hvem som vinner de forskjellige kampene er ikke mesterkokk Eyvind Hellstrøm så opptatt av, han er mer interessert i om for eksempel Danmark har bedre ost enn Nederland! Det - eller om en blodbiff fra Slovakia smaker bedre enn lam fra New Zealand - har han tenkt å avsløre under VM!

Viasat skal vise 32 gruppespillkamper fra VM i Sør-Afrika. Før hver kamp skal Eyvind Hellstrøm, sammen med Lise Finkenhagen - Kokke-Lise i NRKs Frokost-TV, lage en matrett fra hvert av de to landene som møtes til kamp. Mens det kjempes om lærkula på banen, skal Hellstrøm og Finkenhagen diske opp med tilsvarende kulinariske oppgjør. Og innspillingen fant sted i HTH Kjøkkens forretning på Alna senter.

Koke sammen

I to hele dager foregikk innspillingen av matinnslagene - i forretningstiden. Men det gikk greit. Kundene hadde ikke noe i mot å stoppe opp og ta en titt på to av landets mest kjente kokker briljere rett innenfor inngangspartiet - og det vanket også smakebiter.

I tillegg til gruppespillkampene, skal kanalen også vise en rekke kamper fra videre i mesterskapet. Det er selvsagt umulig å forutsi hvilke land som går videre. Men det er enkelte konstellasjoner man kan ane det vil bli etter hvert, så man skulle på en eller annen måte - bokstavelig talt - klare å koke sammen «landskamper» i den sammenheng også.

Ikke i tvil

Den godeste Hellstrøm var i fyr og flamme som vanlig - og ut fra de «landskamp-innspillingene» Akers Avis Groruddalen var vitne til, vil det bli mye matnyttige og festlige innslag å få med seg.

Blant annet kan vi røpe at en god kål eller saus i seg selv er verdt et mål i Hellstrøms gastronomiske øyne, og at Danmark ligger veldig bra an til å slå Nederland basert på ostesmak og dertil egnet brød til osten.

Hellstrøm er imidlertid ikke i tvil om hvem som kommer til å møtes i årets finale - sett med matøyne.

- Frankrike mot Italia. Spania vinner bronsefinalen, kommer det fra kjendiskokken.

Selv er han ikke så opptatt av fotball som han en gang var, men VM skal han få med seg.

Pizza Grandiosa

Hellstrøm synes det er leit at Norge ikke kvalifiserte seg for VM - for fotballmessig hadde vi hatt større sjanse enn når det gjelder matlaging.

- Der er vi langt fra verdenstoppen. Men det er få land som slår oss når det gjelder fisk, lam og gode råvarer. Vi er imidlertid på god vei, hvilket ikke minst våre innsatser i kokke-VM og -OL er et bevis på. Men grunnen til at så mange land fortsatt er bedre en oss skyldes rett og slett folket. Vi har ikke den genuine interessen og kulturen for mat blant befolkningen enn det som er tilfelle i andre land. Men vi er på god vei der også. Men da må vi distansere oss fra pølser med lompe og Pizza Grandiosa, sier Hellstrøm med et lurt smil.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.