ANNONSE

– Frp bør meldes på luksusfellen

– Frp bør meldes på luksusfellen

BLÅSER DET BORT: Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap) har null tro på Oslo Frps forslag om å forkaste eiendomsskatten, og har heller ingen tro på Frps kommunepolitikk.


Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås for Arbeiderpartiet mener Frp er god kandidat til TV3-programmet Luksusfellen med deres vri på eiendomsskatten.

Tekst:

Publisert:

– Hva mener du om Frps forslag om å forkaste eiendomsskatten?

– Jeg tror det blir mer Frp-retorikk enn virkelighet, sier Lauvås.

– Dette er et publikumsfrieri.

Han har selv erfaring med eiendomsskatt fra sin tid som ordfører i Marker kommune.

– Vi skriver ikke ut eiendomsskatt til folk fordi vi synes det er så gøy, forteller han.

Les også: Vil fjerne all eiendomsskatt

Lauvås mener det er Frp som driver med uansvarlig kommuneøkonomi.

– Etter at Frp inntok regjeringskontorene for snart fire år siden, har kommunene sett seg nødt til å øke inntektene fra eiendomsskatt med nærmere 40 prosent. Selv med rekordstor bruk av oljepenger, har ikke regjeringen evnet å styrke kommuneøkonomien tilstrekkelig.

Kaller det uansvarlig politikk

Lauvås tror det vil ende som med bompenge-lovnadene til Frp.

– I fjor gikk kommunene med overskudd. Det er bra. Men det skyldes forhold kommunene ikke rår over selv, nemlig ekstra store skatteinntekter på grunn av tekniske tilpasninger. Vi skal ikke lenger tilbake enn 2014 for å finne et år da inntektene sviktet i kommunene. Fjorårets ekstra penger er engangsinntekter.

– Frp står for en fullstendig uansvarlig økonomisk politikk når de krever at engangspenger skal brukes til å redusere varige inntekter. Ingen enkeltperson ville lagt seg til et luksusforbruk bare fordi man fikk igjen noen kroner på skatten. Med denne type forslag er Frp er god kandidat til TV3-programmet Luksusfellen, mener han.
– Arbeiderpartiet har de siste årene prioritert mer penger til barnehage, skole, helsetjenester og eldreomsorg enn Frp. Dette har vi klart fordi vi ikke har delt ut store skattekutt til de som har aller mest fra før.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE