– Frp bør meldes på luksusfellen

– Frp bør meldes på luksusfellen

BLÅSER DET BORT: Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap) har null tro på Oslo Frps forslag om å forkaste eiendomsskatten, og har heller ingen tro på Frps kommunepolitikk.


Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås for Arbeiderpartiet mener Frp er god kandidat til TV3-programmet Luksusfellen med deres vri på eiendomsskatten.

Tekst:

Publisert:

– Hva mener du om Frps forslag om å forkaste eiendomsskatten?

– Jeg tror det blir mer Frp-retorikk enn virkelighet, sier Lauvås.

– Dette er et publikumsfrieri.

Han har selv erfaring med eiendomsskatt fra sin tid som ordfører i Marker kommune.

– Vi skriver ikke ut eiendomsskatt til folk fordi vi synes det er så gøy, forteller han.

Les også: Vil fjerne all eiendomsskatt

Lauvås mener det er Frp som driver med uansvarlig kommuneøkonomi.

– Etter at Frp inntok regjeringskontorene for snart fire år siden, har kommunene sett seg nødt til å øke inntektene fra eiendomsskatt med nærmere 40 prosent. Selv med rekordstor bruk av oljepenger, har ikke regjeringen evnet å styrke kommuneøkonomien tilstrekkelig.

Kaller det uansvarlig politikk

Lauvås tror det vil ende som med bompenge-lovnadene til Frp.

– I fjor gikk kommunene med overskudd. Det er bra. Men det skyldes forhold kommunene ikke rår over selv, nemlig ekstra store skatteinntekter på grunn av tekniske tilpasninger. Vi skal ikke lenger tilbake enn 2014 for å finne et år da inntektene sviktet i kommunene. Fjorårets ekstra penger er engangsinntekter.

– Frp står for en fullstendig uansvarlig økonomisk politikk når de krever at engangspenger skal brukes til å redusere varige inntekter. Ingen enkeltperson ville lagt seg til et luksusforbruk bare fordi man fikk igjen noen kroner på skatten. Med denne type forslag er Frp er god kandidat til TV3-programmet Luksusfellen, mener han.
– Arbeiderpartiet har de siste årene prioritert mer penger til barnehage, skole, helsetjenester og eldreomsorg enn Frp. Dette har vi klart fordi vi ikke har delt ut store skattekutt til de som har aller mest fra før.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.