– Frp bør meldes på luksusfellen

– Frp bør meldes på luksusfellen

BLÅSER DET BORT: Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap) har null tro på Oslo Frps forslag om å forkaste eiendomsskatten, og har heller ingen tro på Frps kommunepolitikk.


Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås for Arbeiderpartiet mener Frp er god kandidat til TV3-programmet Luksusfellen med deres vri på eiendomsskatten.

Tekst:

Publisert:

– Hva mener du om Frps forslag om å forkaste eiendomsskatten?

– Jeg tror det blir mer Frp-retorikk enn virkelighet, sier Lauvås.

– Dette er et publikumsfrieri.

Han har selv erfaring med eiendomsskatt fra sin tid som ordfører i Marker kommune.

– Vi skriver ikke ut eiendomsskatt til folk fordi vi synes det er så gøy, forteller han.

Les også: Vil fjerne all eiendomsskatt

Lauvås mener det er Frp som driver med uansvarlig kommuneøkonomi.

– Etter at Frp inntok regjeringskontorene for snart fire år siden, har kommunene sett seg nødt til å øke inntektene fra eiendomsskatt med nærmere 40 prosent. Selv med rekordstor bruk av oljepenger, har ikke regjeringen evnet å styrke kommuneøkonomien tilstrekkelig.

Kaller det uansvarlig politikk

Lauvås tror det vil ende som med bompenge-lovnadene til Frp.

– I fjor gikk kommunene med overskudd. Det er bra. Men det skyldes forhold kommunene ikke rår over selv, nemlig ekstra store skatteinntekter på grunn av tekniske tilpasninger. Vi skal ikke lenger tilbake enn 2014 for å finne et år da inntektene sviktet i kommunene. Fjorårets ekstra penger er engangsinntekter.

– Frp står for en fullstendig uansvarlig økonomisk politikk når de krever at engangspenger skal brukes til å redusere varige inntekter. Ingen enkeltperson ville lagt seg til et luksusforbruk bare fordi man fikk igjen noen kroner på skatten. Med denne type forslag er Frp er god kandidat til TV3-programmet Luksusfellen, mener han.
– Arbeiderpartiet har de siste årene prioritert mer penger til barnehage, skole, helsetjenester og eldreomsorg enn Frp. Dette har vi klart fordi vi ikke har delt ut store skattekutt til de som har aller mest fra før.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.