Full gass på tivoli

Full gass på tivoli

 

Kaya Istre (9) satte klampen i bånn på tivoli i påskeferien.

 

Med høy hvining i dekkene kjører radiobilene i hverandre med kraftige smell. Kaya Istre ser seg rundt etter noen å kjøre på og blir påkjørt forfra i stor fart. Hun ler og fortsetter kampen.

- Det er veldig moro å kjøre radiobiler, forteller hun med et smil.

Tradisjonen tro er Bergström tivoli på plass på Grorud og det er ikke første gang Kaya har vært der.

- Det er mye man kan finne på og jeg har kost meg så langt. Jeg var her i fjor også, sier hun.

Det fargesprakende tivoliet var satt opp rett ved Shell bensinstasjon i påsken. Kaya vet godt hva det beste med tivoliet er.

- Det beste med å kjøre radiobil er å kræsje i andre. Det verste er å bli kræsjet i, ler hun.

Ivrige

Brødrene Roland (12) og Louis (9) Gyamfi fra Grorud har vært på tivoliet en stund med familien. Nå går de rundt for å se på attraksjonene.

- Vi har tatt alt utenom baby-tingene, forklarer Roland.

De har også vunnet en stor bamse, som familien har tatt med seg hjem.

- Vi var her i fjor i påsken, og det er fint å feire påske hjemme. Vi kommer også hit når søsteren vår har bursdag, forteller han.

Louis vet hva han liker best.

- Vi har også spist baconcrisp og drukket slush, smiler han lurt.

 

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.