Funnet fra Haugesund

Funnet fra Haugesund

 

Kollegaene hans på Plankontoret for Groruddalen beskriver han som et funn, og selv mener Haugesundgutten Roy Tjomsland (32) at han har funnet drømmejobben som informasjonskonsulent. Han lar oss bli kjent med han over en skål med jordbær i hagen til Akers Avis Groruddalen.

Skrevet av:

- Så flott hage dere har her. Jeg har hørt rykter om avishuset og det er veldig fint. Ja vel, du får vel ta det bilde av meg da. Det er uvant å stå på den siden av kamera, sier Tjomsland som er mer vandt til å være bak kamera enn foran.

Selv om han har jobbet med kjendiser og er vandt til høyt tempo i tv- og filmbransjen, mener han at jobben han har som informasjonskonsulent på det kommunale Plankontoret for Groruddalen må være drømmejobben.

- Jeg leste mye om Groruddals-satsingen i avisene og tenkte at den satsingen hadde det vært gøy å jobbe med, sier Tjomsland.

- Hva var det som fristet deg med satsingen?

- Jeg er vandt til å jobbe raskt med tv, og er det et sted ting skjer raskt, så er det i Groruddals-satsingen tenkte jeg. Det var ikke bare jeg som søkte på jobben, så jeg var heldig som fikk den, sier Tjomsland.

Et funn

Kollega på Plankontoret, Synnøve Bøgeberg var med å ansette Tjomsland og beskriver ham som et funn for stillingen.

- Hva gjør Roy til et funn?

- Litt på grunn av at han kommer fra næringslivet og har en evne til å tenke profilering, pluss at han er en person som er svært kreativ og positiv. Han er veldig flink til å integrere bydeler og etater i arbeidet vi driver med, og det hadde han ikke engang behøvd, men han gjør det likevel og er veldig god i det. Han forstår hvor viktig det er at folk føler eierskap og er på lag, sier Bøgeberg.

Hun mener også han er faglig god og kan mye.

- Han er modig og tør å tenke nytt. Han har skjønt at man ikke nødvendigvis må gjøre alt på dem gamle måten. Samtidig er han lojal og spør alltid hva andre syns før han setter i gang noe nytt. Roy er  positiv og glad i mennesket. Han virker oppriktig opptatt av mennesket, sier Bøgeberg.

Tv-mann

Han forsyner seg høflig med det han blir servert,  jordbær og fløte, selv om han innrømmer at han egentlig foretrekker jordbær uten noe på. Han tråkket sine barnesko i Haugesund og har derfor en sjarmerende dialekt. Han har bodd forskjellige steder i Oslo, men i dag bor han på Etterstad. Med sine 32 unge somre bak seg, har han en spennende karriere å vise tilbake til. Etter å ha studert kommunikasjon i England i tre år, havnet han i Rubicon tv som lager programmer blant annet til norske tv-kanaler. Rubicon tv er et av Norges ledende selskaper innenfor tv-produksjon. Selskapet er et heleid datterselskap av Metronome Film & Television AB som igjen eies av Schibsted ASA.

- Jeg var blant annet med å lage Dyrisk med Hilde Hummelvold, Typisk norsk og Vaselina julekalender, forteller Tjomsland.

Det var da han studerte i London og laget en film om maskulinitet at han ble «hekta» på produksjon. I tillegg til å jobbe i Rubicon ble han leid ut til andre selskaper. Blant annet var han med å lage Jakten på en Cæsar-stjerne og Gullruten. Det skulle ta åtte år før Haugesundmannen fant ut at han ville jakte på nye utfordringer.

Kommersiell hverdag

- Ble det for travelt i tv-bransjen?

- Nei, det er langt i fra roligere i den jobben jeg har nå. Jeg er vandt til skikkelig trøkk fra tv-bransjen, så jeg liker at det skjer noe. Groruddals-satsingen er et stort prosjekt, så denne jobben er langt fra rolig, sier Tjomsland som understreker at jobben som informasjonskonsulent på Plankontoret er en helt ny verden for ham.

- Det er jo ikke som den kommersielle verden som jeg jobbet i tidligere. Nå er hverdagen mer preget av politikk og demokrati. Det er veldig spennende å se det fra innsiden slik jeg gjør nå, sier han.

Får ikke kjeft

- Dere som jobber i kommunen får ofte mye kjeft. Hvordan takler du det?

- Jeg syns ikke jeg får så mye kjeft jeg. Det er mer slik at folk står i kø for å melde sine behov med hva de syns bør gjøres i Groruddals-satsingen. Det er jo klart at det alltid finnes ting som kan bli bedre og folk har høye forventninger til satsingen.

- Hva gjør du for at folket i Groruddalen skal kunne følge med på hva som skjer?

- Vi jobber med en helt ny profil som vil gjøre det enklere for alle som bor i Groruddalen å følge med på hvilke tilbud som har kommet og som kommer i forbindelse med Groruddals-satsingen. Blant annet lager vi ny logo og vi vil sette opp skilt alle steder det blir gjort noe. Akkurat nå jobber jeg med å lage brosjyrer på fire forskjellige språk. Vi kommer til å bli mye mer synlige med konkurranser og «events» for befolkningen, forteller Tjomsland.

Madonna

- Hva gjør Roy Tjomsland om ti år?

- Da jobber jeg sannsynligvis fortsatt med informasjon. Groruddals-satsingen er jo over om ti år. Kanskje jeg driver mitt eget firma. Eller kanskje jeg er involvert i politikk. Det kunne vært spennende.

- Hva skal du gjøre i sommer da?

- Jeg tar en sen sommerferie og reiser til Amsterdam. Der skal jeg på konsert med Madonna. Jeg er egentlig ikke sånn «storfan», men har hørt hun er helt rå live, så jeg får benytte sjansen før hun tar frem gåstolen sin. Hun har jo holdt på i en evighet, ler Tjomsland.

5 om sommer`n

- Hvordan spiser du helst jordbærene dine?

- Jeg spiser dem helst naturell, altså uten noe på, men nå var det så lenge siden jeg hadde spist jordbær med fløte, så nå fristet det meg.

- Hva er det beste sommerstedet i dalen?

- Det er helt klart Hølaløkka. Der er det utrolig frodig midt innimellom all idustrien der. Nå har plantene vokst opp og noen damer i nabolaget har begynt å stelle dem. Du bør ta deg en tur ned der, hvis du ikke har vært der nå denne sommeren.

- Hvilken sommerslager liker du best?

- Ultra Nate med Free. Den er så bra! Det er en skikkelig sommersang som har et positivt budskap. Jeg forbinner den med sommer, åpne vinduer i bilen, mindre klær på og mye frisk luft.

- Hvor varmt skal vannet være før du hopper ut i?

- Det må være 18 grader hvis jeg skal bade og jeg liker best å bade i sjøen.

- Hva gjør du helst når du har ferie?

- Da lader jeg opp og reiser litt vekk. Jeg har som mål at jeg skal ta for meg en storby som er tilknyttet et badested hver sommer. I år skal jeg til Amsterdam. Der skal jeg på Madonna konsert.

 

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!