Funnet fra Haugesund

Funnet fra Haugesund

 

Kollegaene hans på Plankontoret for Groruddalen beskriver han som et funn, og selv mener Haugesundgutten Roy Tjomsland (32) at han har funnet drømmejobben som informasjonskonsulent. Han lar oss bli kjent med han over en skål med jordbær i hagen til Akers Avis Groruddalen.

Skrevet av:

- Så flott hage dere har her. Jeg har hørt rykter om avishuset og det er veldig fint. Ja vel, du får vel ta det bilde av meg da. Det er uvant å stå på den siden av kamera, sier Tjomsland som er mer vandt til å være bak kamera enn foran.

Selv om han har jobbet med kjendiser og er vandt til høyt tempo i tv- og filmbransjen, mener han at jobben han har som informasjonskonsulent på det kommunale Plankontoret for Groruddalen må være drømmejobben.

- Jeg leste mye om Groruddals-satsingen i avisene og tenkte at den satsingen hadde det vært gøy å jobbe med, sier Tjomsland.

- Hva var det som fristet deg med satsingen?

- Jeg er vandt til å jobbe raskt med tv, og er det et sted ting skjer raskt, så er det i Groruddals-satsingen tenkte jeg. Det var ikke bare jeg som søkte på jobben, så jeg var heldig som fikk den, sier Tjomsland.

Et funn

Kollega på Plankontoret, Synnøve Bøgeberg var med å ansette Tjomsland og beskriver ham som et funn for stillingen.

- Hva gjør Roy til et funn?

- Litt på grunn av at han kommer fra næringslivet og har en evne til å tenke profilering, pluss at han er en person som er svært kreativ og positiv. Han er veldig flink til å integrere bydeler og etater i arbeidet vi driver med, og det hadde han ikke engang behøvd, men han gjør det likevel og er veldig god i det. Han forstår hvor viktig det er at folk føler eierskap og er på lag, sier Bøgeberg.

Hun mener også han er faglig god og kan mye.

- Han er modig og tør å tenke nytt. Han har skjønt at man ikke nødvendigvis må gjøre alt på dem gamle måten. Samtidig er han lojal og spør alltid hva andre syns før han setter i gang noe nytt. Roy er  positiv og glad i mennesket. Han virker oppriktig opptatt av mennesket, sier Bøgeberg.

Tv-mann

Han forsyner seg høflig med det han blir servert,  jordbær og fløte, selv om han innrømmer at han egentlig foretrekker jordbær uten noe på. Han tråkket sine barnesko i Haugesund og har derfor en sjarmerende dialekt. Han har bodd forskjellige steder i Oslo, men i dag bor han på Etterstad. Med sine 32 unge somre bak seg, har han en spennende karriere å vise tilbake til. Etter å ha studert kommunikasjon i England i tre år, havnet han i Rubicon tv som lager programmer blant annet til norske tv-kanaler. Rubicon tv er et av Norges ledende selskaper innenfor tv-produksjon. Selskapet er et heleid datterselskap av Metronome Film & Television AB som igjen eies av Schibsted ASA.

- Jeg var blant annet med å lage Dyrisk med Hilde Hummelvold, Typisk norsk og Vaselina julekalender, forteller Tjomsland.

Det var da han studerte i London og laget en film om maskulinitet at han ble «hekta» på produksjon. I tillegg til å jobbe i Rubicon ble han leid ut til andre selskaper. Blant annet var han med å lage Jakten på en Cæsar-stjerne og Gullruten. Det skulle ta åtte år før Haugesundmannen fant ut at han ville jakte på nye utfordringer.

Kommersiell hverdag

- Ble det for travelt i tv-bransjen?

- Nei, det er langt i fra roligere i den jobben jeg har nå. Jeg er vandt til skikkelig trøkk fra tv-bransjen, så jeg liker at det skjer noe. Groruddals-satsingen er et stort prosjekt, så denne jobben er langt fra rolig, sier Tjomsland som understreker at jobben som informasjonskonsulent på Plankontoret er en helt ny verden for ham.

- Det er jo ikke som den kommersielle verden som jeg jobbet i tidligere. Nå er hverdagen mer preget av politikk og demokrati. Det er veldig spennende å se det fra innsiden slik jeg gjør nå, sier han.

Får ikke kjeft

- Dere som jobber i kommunen får ofte mye kjeft. Hvordan takler du det?

- Jeg syns ikke jeg får så mye kjeft jeg. Det er mer slik at folk står i kø for å melde sine behov med hva de syns bør gjøres i Groruddals-satsingen. Det er jo klart at det alltid finnes ting som kan bli bedre og folk har høye forventninger til satsingen.

- Hva gjør du for at folket i Groruddalen skal kunne følge med på hva som skjer?

- Vi jobber med en helt ny profil som vil gjøre det enklere for alle som bor i Groruddalen å følge med på hvilke tilbud som har kommet og som kommer i forbindelse med Groruddals-satsingen. Blant annet lager vi ny logo og vi vil sette opp skilt alle steder det blir gjort noe. Akkurat nå jobber jeg med å lage brosjyrer på fire forskjellige språk. Vi kommer til å bli mye mer synlige med konkurranser og «events» for befolkningen, forteller Tjomsland.

Madonna

- Hva gjør Roy Tjomsland om ti år?

- Da jobber jeg sannsynligvis fortsatt med informasjon. Groruddals-satsingen er jo over om ti år. Kanskje jeg driver mitt eget firma. Eller kanskje jeg er involvert i politikk. Det kunne vært spennende.

- Hva skal du gjøre i sommer da?

- Jeg tar en sen sommerferie og reiser til Amsterdam. Der skal jeg på konsert med Madonna. Jeg er egentlig ikke sånn «storfan», men har hørt hun er helt rå live, så jeg får benytte sjansen før hun tar frem gåstolen sin. Hun har jo holdt på i en evighet, ler Tjomsland.

5 om sommer`n

- Hvordan spiser du helst jordbærene dine?

- Jeg spiser dem helst naturell, altså uten noe på, men nå var det så lenge siden jeg hadde spist jordbær med fløte, så nå fristet det meg.

- Hva er det beste sommerstedet i dalen?

- Det er helt klart Hølaløkka. Der er det utrolig frodig midt innimellom all idustrien der. Nå har plantene vokst opp og noen damer i nabolaget har begynt å stelle dem. Du bør ta deg en tur ned der, hvis du ikke har vært der nå denne sommeren.

- Hvilken sommerslager liker du best?

- Ultra Nate med Free. Den er så bra! Det er en skikkelig sommersang som har et positivt budskap. Jeg forbinner den med sommer, åpne vinduer i bilen, mindre klær på og mye frisk luft.

- Hvor varmt skal vannet være før du hopper ut i?

- Det må være 18 grader hvis jeg skal bade og jeg liker best å bade i sjøen.

- Hva gjør du helst når du har ferie?

- Da lader jeg opp og reiser litt vekk. Jeg har som mål at jeg skal ta for meg en storby som er tilknyttet et badested hver sommer. I år skal jeg til Amsterdam. Der skal jeg på Madonna konsert.

 

Siste nytt i Nyheter

– Skapte en smitteeffekt

– Skapte en smitteeffekt

 • Groruddals-satsingen

Umar Munir er styreleder for Nordre Gran borettslag på Furuset. Han ble invitert til paneldebatt med fagfolk og politikere for å snakke om bydelen som samfunnsutvikler. Et av de største forandringene med Groruddals-satsingen er at bydelene ble snudd på hodet.

Løfter skolen sammen

Løfter skolen sammen

 • Stovner vgs

De siste årene har Stovner videregående skole hatt synkende søkertall. I fjor valgte 15 av 120 elever VG1 studiespesialisering på Stovner vgs. som førstevalg. Da bestemte skolen seg for å snu utviklingen.

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

 • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

 
Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

 • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

 • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

 • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

 
Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

 • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

 • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

 • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

 • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

 • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!