Funnet fra Haugesund

Funnet fra Haugesund

 

Kollegaene hans på Plankontoret for Groruddalen beskriver han som et funn, og selv mener Haugesundgutten Roy Tjomsland (32) at han har funnet drømmejobben som informasjonskonsulent. Han lar oss bli kjent med han over en skål med jordbær i hagen til Akers Avis Groruddalen.

Skrevet av:

- Så flott hage dere har her. Jeg har hørt rykter om avishuset og det er veldig fint. Ja vel, du får vel ta det bilde av meg da. Det er uvant å stå på den siden av kamera, sier Tjomsland som er mer vandt til å være bak kamera enn foran.

Selv om han har jobbet med kjendiser og er vandt til høyt tempo i tv- og filmbransjen, mener han at jobben han har som informasjonskonsulent på det kommunale Plankontoret for Groruddalen må være drømmejobben.

- Jeg leste mye om Groruddals-satsingen i avisene og tenkte at den satsingen hadde det vært gøy å jobbe med, sier Tjomsland.

- Hva var det som fristet deg med satsingen?

- Jeg er vandt til å jobbe raskt med tv, og er det et sted ting skjer raskt, så er det i Groruddals-satsingen tenkte jeg. Det var ikke bare jeg som søkte på jobben, så jeg var heldig som fikk den, sier Tjomsland.

Et funn

Kollega på Plankontoret, Synnøve Bøgeberg var med å ansette Tjomsland og beskriver ham som et funn for stillingen.- Hva gjør Roy til et funn?


- Litt på grunn av at han kommer fra næringslivet og har en evne til å tenke profilering, pluss at han er en person som er svært kreativ og positiv. Han er veldig flink til å integrere bydeler og etater i arbeidet vi driver med, og det hadde han ikke engang behøvd, men han gjør det likevel og er veldig god i det. Han forstår hvor viktig det er at folk føler eierskap og er på lag, sier Bøgeberg.

Hun mener også han er faglig god og kan mye.

- Han er modig og tør å tenke nytt. Han har skjønt at man ikke nødvendigvis må gjøre alt på dem gamle måten. Samtidig er han lojal og spør alltid hva andre syns før han setter i gang noe nytt. Roy er  positiv og glad i mennesket. Han virker oppriktig opptatt av mennesket, sier Bøgeberg.

Tv-mann

Han forsyner seg høflig med det han blir servert,  jordbær og fløte, selv om han innrømmer at han egentlig foretrekker jordbær uten noe på. Han tråkket sine barnesko i Haugesund og har derfor en sjarmerende dialekt. Han har bodd forskjellige steder i Oslo, men i dag bor han på Etterstad. Med sine 32 unge somre bak seg, har han en spennende karriere å vise tilbake til. Etter å ha studert kommunikasjon i England i tre år, havnet han i Rubicon tv som lager programmer blant annet til norske tv-kanaler. Rubicon tv er et av Norges ledende selskaper innenfor tv-produksjon. Selskapet er et heleid datterselskap av Metronome Film & Television AB som igjen eies av Schibsted ASA.

- Jeg var blant annet med å lage Dyrisk med Hilde Hummelvold, Typisk norsk og Vaselina julekalender, forteller Tjomsland.

Det var da han studerte i London og laget en film om maskulinitet at han ble «hekta» på produksjon. I tillegg til å jobbe i Rubicon ble han leid ut til andre selskaper. Blant annet var han med å lage Jakten på en Cæsar-stjerne og Gullruten. Det skulle ta åtte år før Haugesundmannen fant ut at han ville jakte på nye utfordringer.

Kommersiell hverdag

- Ble det for travelt i tv-bransjen?

- Nei, det er langt i fra roligere i den jobben jeg har nå. Jeg er vandt til skikkelig trøkk fra tv-bransjen, så jeg liker at det skjer noe. Groruddals-satsingen er et stort prosjekt, så denne jobben er langt fra rolig, sier Tjomsland som understreker at jobben som informasjonskonsulent på Plankontoret er en helt ny verden for ham.

- Det er jo ikke som den kommersielle verden som jeg jobbet i tidligere. Nå er hverdagen mer preget av politikk og demokrati. Det er veldig spennende å se det fra innsiden slik jeg gjør nå, sier han.

Får ikke kjeft

- Dere som jobber i kommunen får ofte mye kjeft. Hvordan takler du det?

- Jeg syns ikke jeg får så mye kjeft jeg. Det er mer slik at folk står i kø for å melde sine behov med hva de syns bør gjøres i Groruddals-satsingen. Det er jo klart at det alltid finnes ting som kan bli bedre og folk har høye forventninger til satsingen.

- Hva gjør du for at folket i Groruddalen skal kunne følge med på hva som skjer?- Vi jobber med en helt ny profil som vil gjøre det enklere for alle som bor i Groruddalen å følge med på hvilke tilbud som har kommet og som kommer i forbindelse med Groruddals-satsingen. Blant annet lager vi ny logo og vi vil sette opp skilt alle steder det blir gjort noe. Akkurat nå jobber jeg med å lage brosjyrer på fire forskjellige språk. Vi kommer til å bli mye mer synlige med konkurranser og «events» for befolkningen, forteller Tjomsland.

Madonna

- Hva gjør Roy Tjomsland om ti år?

- Da jobber jeg sannsynligvis fortsatt med informasjon. Groruddals-satsingen er jo over om ti år. Kanskje jeg driver mitt eget firma. Eller kanskje jeg er involvert i politikk. Det kunne vært spennende.

- Hva skal du gjøre i sommer da?

- Jeg tar en sen sommerferie og reiser til Amsterdam. Der skal jeg på konsert med Madonna. Jeg er egentlig ikke sånn «storfan», men har hørt hun er helt rå live, så jeg får benytte sjansen før hun tar frem gåstolen sin. Hun har jo holdt på i en evighet, ler Tjomsland.

5 om sommer`n- Hvordan spiser du helst jordbærene dine?


- Jeg spiser dem helst naturell, altså uten noe på, men nå var det så lenge siden jeg hadde spist jordbær med fløte, så nå fristet det meg.

- Hva er det beste sommerstedet i dalen?

- Det er helt klart Hølaløkka. Der er det utrolig frodig midt innimellom all idustrien der. Nå har plantene vokst opp og noen damer i nabolaget har begynt å stelle dem. Du bør ta deg en tur ned der, hvis du ikke har vært der nå denne sommeren.

- Hvilken sommerslager liker du best?

- Ultra Nate med Free. Den er så bra! Det er en skikkelig sommersang som har et positivt budskap. Jeg forbinner den med sommer, åpne vinduer i bilen, mindre klær på og mye frisk luft.- Hvor varmt skal vannet være før du hopper ut i?


- Det må være 18 grader hvis jeg skal bade og jeg liker best å bade i sjøen.

- Hva gjør du helst når du har ferie?

- Da lader jeg opp og reiser litt vekk. Jeg har som mål at jeg skal ta for meg en storby som er tilknyttet et badested hver sommer. I år skal jeg til Amsterdam. Der skal jeg på Madonna konsert.

 

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!