Furuset på radioen

Furuset på radioen

 

I dag, på nyttårsaften, sendes programmet «På livet laus» på radiokanalen NRK P2. Denne gangen er det Furuset som står i fokus.

«På livet laus» er et radioprogram som har til hensikt å berøre, gi ettertanke og livsmot, og skape refleksjon rundt viktige samfunnstema. I dag på nyttårsaften sendes en egen Furuset-versjon med områdets ildsjeler, og snuoperasjonen som har fått ned kriminaliteten drastisk, som fokus.

- Furuset Forum og Vidar Noreng er hovedpersoner. Hvordan har lokalmiljøet klart å kutte kriminaliteten med 66 prosent på 10 år, spør programleder Kristin Moksnes.

Furuset-ildsjel Vidar Noreng vil fungere som guide gjennom Furuset Forums mange forebyggende aktiviteter.

Flere ildsjeler

I programmet vil du også møte andre folk fra Furuset. Sahra Jaber kommer til å fortelle om ungdomsklubben, Kent Rune Grande viser fram «Åpen barnehage», og Ghulam Abbas forteller hvorfor han har startet et fotballag, og hvorfor han nå ønsker å leve lovlydig.

- Mye går rett vei på Furuset, men stedet sliter med et dårlig rykte, poengterer Kristin Moksnes.

I radioprogrammet vil Vidar Noreng blant annet reflektere over denne situasjonen. Er det slik som i sangen at «Evig eies kun et dårlig rykte?». Personlig tror han på en fremtid for Furuset.

«På livet laus» sendes 31. desember klokka 17.03 på NRK P2.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.