Fyrhuset ble glemt

Fyrhuset ble glemt

 

I fjor fikk Fyrhuset 170.000 kroner til å øke bemanningen. I årets budsjettforslag var disse pengene utelatt.

Tekst:

Publisert:

- Vi har vært innstilt på å videreføre satsingen på Fyrhuset, og vi trodde vi hadde lagt inn en videre satsing, sier bydelsdirektør Jagmann.

I åpen halvtime ytret leder av Grorud ungdomsråd, Øyvind Strøm, ønske om at satsingen på Fyrhuset videreføres på 2008-nivå.

- Vi frykter at band igjen må på venteliste om forslaget blir vedtatt. Fyrhuset er viktig for ungdomsmiljøet. Fyrhuset er ikke bare en klubb, men et sted ungdom kan utfolde seg.

Arbeiderpartiet var enige med ungdomsrådet, og foreslo at det skal settes av penger til Fyrhuset når bydelsdirektøren foreslår omdisponeringen av sosialhjelpsmidler i februar.

Kritisk

Bydelsdirektøren var kritisk til dette.

- Vi ønsker å ta disse midlene av ordinære rammer - ikke fra sosialhjelpen, sier han.

Da han ikke kunne garantere at dette blir gjort dersom bydelen må ut med nesten 10 millioner ekstra til sykehjemsplasser i februar, valgte Ap å opprettholde forslaget sitt. Med hjelp fra SV og Rødt sikret de at Fyrhuset får opprettholde aktivitetsnivået i 2009.

 

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.