ANNONSE

Ga moskeen 4 millioner kroner

Ga moskeen 4 millioner kroner

 

Da kulturminister Anniken Huitfeldt besøkte Ahmadyyia-moskeen på Furuset, hadde hun med seg en svært så hyggelig overraskelse.

Tekst:

Publisert:

Den store moskeen på Furuset har kostet omkring 100 millioner kroner å bygge. Menigheten har ikke fått statlig støtte under prosessen - i hvert fall ikke før nå.

Fredag var kulturmister Anniken Huitfeldt på besøk. Da hadde hun med seg et hyggelig budskap til menighetens medlemmer: Kulturdepartementet gir 3,9 millioner kroner,- i tilskudd til moskeen.

Lykke

Menighetens talsmann, Mahmood Ahmed Ayaz, visste ikke bakgrunnen for Huitfeldts besøk og derfor ble han både glad og overrasket over pengene.

- Dette er en lettelse for oss. Vi har brukt mye tid og penger på å få ferdig moskeen, og vi er veldig glad for den støtten vi får, sier han.

Moskeen kunne ikke søke om midler underveis i byggeprosessen, men først etterpå.

Håpet på én mill.

Ayaz innrømmer at han hadde håpet på én, eller maks to millioner i tilskudd.

- Men at vi skulle få nesten fire er veldig hyggelig, sier han.

- Hva skal pengene brukes til?

- De går hovedsaklig til drift av moskeen.

Les mer om ministerbesøk i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

ANNONSE
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
ANNONSE