Ga moskeen 4 millioner kroner

Ga moskeen 4 millioner kroner

 

Da kulturminister Anniken Huitfeldt besøkte Ahmadyyia-moskeen på Furuset, hadde hun med seg en svært så hyggelig overraskelse.

Tekst:

Publisert:

Den store moskeen på Furuset har kostet omkring 100 millioner kroner å bygge. Menigheten har ikke fått statlig støtte under prosessen - i hvert fall ikke før nå.

Fredag var kulturmister Anniken Huitfeldt på besøk. Da hadde hun med seg et hyggelig budskap til menighetens medlemmer: Kulturdepartementet gir 3,9 millioner kroner,- i tilskudd til moskeen.

Lykke

Menighetens talsmann, Mahmood Ahmed Ayaz, visste ikke bakgrunnen for Huitfeldts besøk og derfor ble han både glad og overrasket over pengene.

- Dette er en lettelse for oss. Vi har brukt mye tid og penger på å få ferdig moskeen, og vi er veldig glad for den støtten vi får, sier han.

Moskeen kunne ikke søke om midler underveis i byggeprosessen, men først etterpå.

Håpet på én mill.

Ayaz innrømmer at han hadde håpet på én, eller maks to millioner i tilskudd.

- Men at vi skulle få nesten fire er veldig hyggelig, sier han.

- Hva skal pengene brukes til?

- De går hovedsaklig til drift av moskeen.

Les mer om ministerbesøk i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.