Gammeldags tømmerfjerning

Gammeldags tømmerfjerning

 

Denne uken fikk Yngve Johnsen se noe utenom det ordinære, da en sprek hest fjernet tømmer på Stovner på gammeldags vis.

Hesten har spilt en betydelig rolle som arbeidskraft og transportmiddel gjennom årtusener, men i dagens samfunn er det stort sett traktorer eller heisekraner som tas til bruk for fjerning av tømmer.

I Idas vei, ved hjørnet av Tangerudbakken borettslag, fikk derimot nabo Yngve Johnsen se en 10 år gammel hest i full aksjon da den fjernet tømmer på tomta.

- Det var veldig koselig, og ganske utrolig. Man ser jo nesten aldri det lenger, smiler Johnsen.

Ryddet tomta

Tømmerfjerningen er en del av et nytt botiltak i Bydel Stovner, og det skal bygges boliger til personer med funksjonshemminger på den aktuelle tomta. Tømmeret var allerede ferdig nedhogd før hesten ble tatt i bruk til å fjerne det.

- Hesten må nok ha slept på mellom 40 og 60 tonn tømmer til sammen, og det er jo nesten gratis arbeidskraft. Ikke minst var det koselig for meg å se på, for det var jo ingen motorstøy, forteller Yngve Johnsen.

- Jeg fikk litt assosiasjoner til Emil i Lønneberget, ler han.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.