ANNONSE

Gammeldags tømmerfjerning

Gammeldags tømmerfjerning

 

Denne uken fikk Yngve Johnsen se noe utenom det ordinære, da en sprek hest fjernet tømmer på Stovner på gammeldags vis.

Hesten har spilt en betydelig rolle som arbeidskraft og transportmiddel gjennom årtusener, men i dagens samfunn er det stort sett traktorer eller heisekraner som tas til bruk for fjerning av tømmer.

I Idas vei, ved hjørnet av Tangerudbakken borettslag, fikk derimot nabo Yngve Johnsen se en 10 år gammel hest i full aksjon da den fjernet tømmer på tomta.

- Det var veldig koselig, og ganske utrolig. Man ser jo nesten aldri det lenger, smiler Johnsen.

Ryddet tomta

Tømmerfjerningen er en del av et nytt botiltak i Bydel Stovner, og det skal bygges boliger til personer med funksjonshemminger på den aktuelle tomta. Tømmeret var allerede ferdig nedhogd før hesten ble tatt i bruk til å fjerne det.

- Hesten må nok ha slept på mellom 40 og 60 tonn tømmer til sammen, og det er jo nesten gratis arbeidskraft. Ikke minst var det koselig for meg å se på, for det var jo ingen motorstøy, forteller Yngve Johnsen.

- Jeg fikk litt assosiasjoner til Emil i Lønneberget, ler han.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE