Går for Aker på søndag

Går for Aker på søndag

 

Med parolen «Bygg ut Aker» tropper Aker Sykehus Venner opp i 1. mai-toget. Bodil Nordvik vil også ha med deg til å gå for sykehuset.

Skrevet av:

- I år som i fjor går vi sammen med Fagforbundet Aker sykehus for å kjempe for denne saken. Vi mener det er gode muligheter for utbygging på sykehustomta, sier leder Bodil Nordvik i Aker Sykehus Venner.

I februar i fjor vedtok styret i Oslo universitetssykehus å legge ned Aker sykehus, og i januar i år overtok Ahus ansvaret for 170.000 pasienter som tidligere har hatt Aker som sitt lokalsykehus.

- Ahus er ikke et dårlig sykehus, men vi trenger mer plass til en økende befolkning. På Aker-tomta er det nok av plass til å bygge ut, mener Nordvik.

Trygghet

- Det handler om at folk i Groruddalen skal føle en trygghet ved å ha et sykehus som er i deres nærhet. Til syvende og sist er det politikerne som kan avgjøre dette, men da er det viktig at vi ikke gir opp. Jo flere vi er, desto sterkere blir vi, sier Bodil Nordvik.

- Det er mange som støtter Aker sykehus, og den beste støtten de kan gi er å vise seg fram. Møt opp nedenfor Venstres hus i Pløens gate på søndag klokka 12.30 for å bli med å gå i toget, oppfordrer Nordvik.

Campingstol

Er man dårlig til beins forsikrer Nordvik at det ikke er noen grunn til å holde seg hjemme.

- Da kan man ta med en campingstol og sitte langs ruta, foreslår hun.

Det er Landsorganisasjonen i Norge (LO) som arrangerer det tradisjonelle toget på Arbeider­nes internasjonale kampdag. Øvrige taler starter på Youngstorget på søndag klokka 11, før demonstrasjonstoget er klare for avmarsj klokka 12.45.

Siste nytt i Nyheter

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

 
Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Inviterer til kafédialog

Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Har du sett denne mannen?

Politiet ber om tips etter McDonalds-ranet

Har du sett denne mannen?

  • Ran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et grovt ran av McDonalds på Furuset. En mann i 50-årene kom seg unna med et pengebeløp – nå ber politiet publikum om hjelp.

Mener byrådet misbruker makten

Mener byrådet misbruker makten

  • Barnehage

Både Høyre sentralt og lokalt i Bjerke bydel reagerer på beslutningen til byrådet om å ikke gi tilskudd til en privat Espira-barnehage planlagt i Nybyen på Økern. Høyre kaller det for maktmisbruk.

 
– Barnehagebaroner

– Barnehagebaroner

  • Barnehager

Rødts Bjørnar Moxnes tror ikke et sekund på at Espira planlegger å drifte barnehage for barnas beste.

– Vi vil selv ta ansvar

– Vi vil selv ta ansvar

  • Barnehage

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv vil ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser.

Privat Økern-<BR>barnehage på vent

Privat Økern-
barnehage på vent

  • Barnehage

En Espira-barnehage på to etasjer i Nybyen på Økern skulle etter planen åpne i september neste år. Nå ligger planene brakk fordi byrådet avslo søknad om tilskudd.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!