Går for Aker på søndag

Går for Aker på søndag

 

Med parolen «Bygg ut Aker» tropper Aker Sykehus Venner opp i 1. mai-toget. Bodil Nordvik vil også ha med deg til å gå for sykehuset.

- I år som i fjor går vi sammen med Fagforbundet Aker sykehus for å kjempe for denne saken. Vi mener det er gode muligheter for utbygging på sykehustomta, sier leder Bodil Nordvik i Aker Sykehus Venner.

I februar i fjor vedtok styret i Oslo universitetssykehus å legge ned Aker sykehus, og i januar i år overtok Ahus ansvaret for 170.000 pasienter som tidligere har hatt Aker som sitt lokalsykehus.

- Ahus er ikke et dårlig sykehus, men vi trenger mer plass til en økende befolkning. På Aker-tomta er det nok av plass til å bygge ut, mener Nordvik.

Trygghet

- Det handler om at folk i Groruddalen skal føle en trygghet ved å ha et sykehus som er i deres nærhet. Til syvende og sist er det politikerne som kan avgjøre dette, men da er det viktig at vi ikke gir opp. Jo flere vi er, desto sterkere blir vi, sier Bodil Nordvik.

- Det er mange som støtter Aker sykehus, og den beste støtten de kan gi er å vise seg fram. Møt opp nedenfor Venstres hus i Pløens gate på søndag klokka 12.30 for å bli med å gå i toget, oppfordrer Nordvik.

Campingstol

Er man dårlig til beins forsikrer Nordvik at det ikke er noen grunn til å holde seg hjemme.

- Da kan man ta med en campingstol og sitte langs ruta, foreslår hun.

Det er Landsorganisasjonen i Norge (LO) som arrangerer det tradisjonelle toget på Arbeider­nes internasjonale kampdag. Øvrige taler starter på Youngstorget på søndag klokka 11, før demonstrasjonstoget er klare for avmarsj klokka 12.45.

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.