Går for Aker på søndag

Går for Aker på søndag

 

Med parolen «Bygg ut Aker» tropper Aker Sykehus Venner opp i 1. mai-toget. Bodil Nordvik vil også ha med deg til å gå for sykehuset.

Skrevet av:

- I år som i fjor går vi sammen med Fagforbundet Aker sykehus for å kjempe for denne saken. Vi mener det er gode muligheter for utbygging på sykehustomta, sier leder Bodil Nordvik i Aker Sykehus Venner.

I februar i fjor vedtok styret i Oslo universitetssykehus å legge ned Aker sykehus, og i januar i år overtok Ahus ansvaret for 170.000 pasienter som tidligere har hatt Aker som sitt lokalsykehus.

- Ahus er ikke et dårlig sykehus, men vi trenger mer plass til en økende befolkning. På Aker-tomta er det nok av plass til å bygge ut, mener Nordvik.

Trygghet

- Det handler om at folk i Groruddalen skal føle en trygghet ved å ha et sykehus som er i deres nærhet. Til syvende og sist er det politikerne som kan avgjøre dette, men da er det viktig at vi ikke gir opp. Jo flere vi er, desto sterkere blir vi, sier Bodil Nordvik.

- Det er mange som støtter Aker sykehus, og den beste støtten de kan gi er å vise seg fram. Møt opp nedenfor Venstres hus i Pløens gate på søndag klokka 12.30 for å bli med å gå i toget, oppfordrer Nordvik.

Campingstol

Er man dårlig til beins forsikrer Nordvik at det ikke er noen grunn til å holde seg hjemme.

- Da kan man ta med en campingstol og sitte langs ruta, foreslår hun.

Det er Landsorganisasjonen i Norge (LO) som arrangerer det tradisjonelle toget på Arbeider­nes internasjonale kampdag. Øvrige taler starter på Youngstorget på søndag klokka 11, før demonstrasjonstoget er klare for avmarsj klokka 12.45.

Siste nytt i Nyheter

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

 
Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

 
- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

 
Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!