Skolene må punge ut en kvart million for skader uansett størrelse:

– Går utover undervisningen

– Går utover undervisningen

FOR HØYT: Grete Horntvedt (H) synes egenandelen for skoler som har opplevd skade eller hærverk er for høy. Hun peker på Tveita som et eksempel, som måtte punge ut med 200.000 kroner etter en brann på en søndag.


Da det brant på Tveita skole for en tid tilbake måtte skolen ut med 200.000 kroner av undervisningsbudsjettet for å dekke utgiftene. Grete Horntvedt (H) tok saken om for høy egenandel til byrådet, som skal jobbe for en reduksjon.

Tekst:

Publisert:

Grete Horntvedt fikk høre om egenandelen for brannen på Tveita skole gjennom driftstyret. Hun tok det opp med eiendomsbyråd Geir Lippestad (Ap) og skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap).

– Brannen skjedde en søndag, og skolen kan ikke lastes for det som skjedde. Jeg forstår at det må være en egenandel dersom skolen selv har vært uaktsom, men i dette tilfellet blir det bare ekstra belastende. For Tveita skole ble det 200.000 kroner å betale i egenandel, og det mener jeg er for mye. De måtte ta av sitt eget undervisningsbudsjett. Derfor er jeg positiv til byrådets svar om at dagens egenandel er for høy, sier Horntvedt.

Skolebyråden synes ikke det er en god idé å frita den enkelte skole fra å svare for egne skader, og at det kan være forebyggende dersom de selv må dekke hærverks- og skadetilfeller. Men en høy sum kan fort slå uheldig ut for skolens fremtid.

– Min hensikt er å ta opp saken slik at den ikke går i glemmeboka, sier Horntvedt.

Vil ta lang tid å fikse

Skolebyråden understreker at hun mener det ikke er en god løsning å frita den enkelte skole fra å betale for egne skader.

– At skolene selv må dekke egne hærverks- og skadetilfeller antas å ha en forebyggende effekt – ved at hver skole på denne måten vil få et sterkt incitament til å drive hærverksforebygging lokalt, mener hun.

Hun ser derimot at forsikringsordningen ikke gjør forskjell på store og små virksomheter.

– Jeg ser imidlertid at dette kan få uheldige utslag for enkeltskoler, og har derfor tatt initiativ til at saken følges opp saken med sikte på å få egenandelen redusert. Dette er imidlertid en lengre prosess, påpeker Tellevik Dahl.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.