ANNONSE

Skolene må punge ut en kvart million for skader uansett størrelse:

– Går utover undervisningen

– Går utover undervisningen

FOR HØYT: Grete Horntvedt (H) synes egenandelen for skoler som har opplevd skade eller hærverk er for høy. Hun peker på Tveita som et eksempel, som måtte punge ut med 200.000 kroner etter en brann på en søndag.


Da det brant på Tveita skole for en tid tilbake måtte skolen ut med 200.000 kroner av undervisningsbudsjettet for å dekke utgiftene. Grete Horntvedt (H) tok saken om for høy egenandel til byrådet, som skal jobbe for en reduksjon.

Tekst:

Publisert:

Grete Horntvedt fikk høre om egenandelen for brannen på Tveita skole gjennom driftstyret. Hun tok det opp med eiendomsbyråd Geir Lippestad (Ap) og skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap).

– Brannen skjedde en søndag, og skolen kan ikke lastes for det som skjedde. Jeg forstår at det må være en egenandel dersom skolen selv har vært uaktsom, men i dette tilfellet blir det bare ekstra belastende. For Tveita skole ble det 200.000 kroner å betale i egenandel, og det mener jeg er for mye. De måtte ta av sitt eget undervisningsbudsjett. Derfor er jeg positiv til byrådets svar om at dagens egenandel er for høy, sier Horntvedt.

Skolebyråden synes ikke det er en god idé å frita den enkelte skole fra å svare for egne skader, og at det kan være forebyggende dersom de selv må dekke hærverks- og skadetilfeller. Men en høy sum kan fort slå uheldig ut for skolens fremtid.

– Min hensikt er å ta opp saken slik at den ikke går i glemmeboka, sier Horntvedt.

Vil ta lang tid å fikse

Skolebyråden understreker at hun mener det ikke er en god løsning å frita den enkelte skole fra å betale for egne skader.

– At skolene selv må dekke egne hærverks- og skadetilfeller antas å ha en forebyggende effekt – ved at hver skole på denne måten vil få et sterkt incitament til å drive hærverksforebygging lokalt, mener hun.

Hun ser derimot at forsikringsordningen ikke gjør forskjell på store og små virksomheter.

– Jeg ser imidlertid at dette kan få uheldige utslag for enkeltskoler, og har derfor tatt initiativ til at saken følges opp saken med sikte på å få egenandelen redusert. Dette er imidlertid en lengre prosess, påpeker Tellevik Dahl.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE