Garantert ulv som drepte Wendy

Garantert ulv som drepte Wendy

 

Mange har stilt spørsmål om det faktisk var ulv som drepte elghunden Wendy. Her er sporene som overbeviste spesialistene.

Tekst:

Publisert:

I går omtalte vi hunden Wendy som ble funnet drept på Lindeberg.

Jan Wilberg i Statens Naturoppsyn fjerner all tvil om at det var noe annet dyr enn ulv som tok Wendy.

- Summen av alle sporene gjør at vi er sikre, sier han.

 Eier Oddbjørn Rosendals forklaring, bitemerkene og blodsporene gjør Wilberg sikker.

- Alternativet til ulv finnes ikke. Hunden er undersøkt og bitt-skadene er kraftige, og kan ikke komme fra noe annet dyr enn ulv, sier han.

- Noen har hintet til at det kan ha vært en kamphund?

- De er ofte lavere, og hunden er bitt ovenfra i nakken. I tillegg har vi målt opp skrittlengden som stemmer overens med en ulv sine, utdyper han.

For 14 dager siden ble en ulv observert i Enebakk, men Wilberg vet ikke om det dreier seg om den samme ulven.

Antakelig er dette et streifdyr.

Wilberg forteller at dette er første gang Statens Naturoppsyn registrerer at en ulv dreper en hund i Oslo-marka.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.