ANNONSE

Gir gratis svømmemerke til fjerdeklassinger

Gir gratis svømmemerke  til fjerdeklassinger

 

Gratis svømmemerke skal motivere flest mulig fjerdeklassinger til å lære å svømme før badesesongen.

Tekst:

Publisert:

 :- Det er viktig at alle tiåringer kan selvberging i vannet og lærer seg å svømme. Ferdighetsmerkene i den nye kampanjen vil være synlige og konkrete tegn for hva elevene har lært, og jeg håper dette vil motivere alle til å delta, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Startskuddet for den nye kampanjen gikk 1. April og et er samarbeid mellom Kunnskapsdepartementet, Norges Svømmeforbund og Norges Livredningsselskap.

 

To merker

Kampanjen skal vare fram til 20. juni og målet er også å styrke svømmeopplæringen på hver skole. Ferdighetsmerkene skal motivere flest mulig elever til å delta i opplæringen.

Skolene inviteres nå til å bestille to ulike merker til elevene: Svømmeknappen, som er ferdighetsmerket fra Norges Svømmeforbund og innebærer at elevene skal kunne svømme 200 meter, og Livbøye bronse som er ferdighetsmerket fra Norges Livredningsforbund. Det siste merket krever både svømmeferdigheter og evne til selvberging i vannet. Begge merkene er gratis for skolene og elevene.  I tillegg kan skolene få gratis veiledningsmateriell til svømmeopplæringen.

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
ANNONSE