Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

Gir ikke opp private barnehager

DEBATT: Det ble diskusjon rundt etablering av barnehager i Bydel Bjerke under bydelsutvalgsmøtet. Høyre mener det er en stor usikkerhet om tilskudd fra byrådet, og mener tomter regulert til barnehageformål risikerer å stå tomme.

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

Skrevet av:

Saken om private og kommunale barnehager har vært litt sår i Bydel Bjerke, spesielt fordi barnehageaktøren Espira ble nektet tilskudd av kommunen tidligere. Under bydelsmøtet torsdag 9. mars ble debatten igjen blusset opp. Eier av Haugmannsveien 16, som ligger i småhusområdet på øvre Refstad, ønsker å omregulere eiendommen til kombinert bolig og barnehage.

- Høyre er opptatt av å kunne tilby våre innbyggere full barnehage dekning fordelt på en variasjon av offentlige og private barnehager, men vi er bekymret for konsekvensene ved å anbefale reguleringer for bygging av nye barnehager i bydelen når vi har en byråd og en byrådserklæring som helt klart sier at de ikke støtter etablering av private barnehager, mener Ine Mari Molteberg-Bøhn (H).

Kommer ingen vei

Avisen har skrevet om Espira - og byrådspartienes standpunkt i saken. Byrådet vil drifte barnehagen selv, men Espira mener de har kommet så langt i planleggingen at det er «deres» barnehage. Rødt vil forby all privat drift av barnehage, og kaller Espira for «barnehagebaroner».

- Bydelen er i en fortvilet situasjon i Økern Torgvei, der vi har vedtatt en barnehage, som nå er bygget, men ingen vil drive den fordi det ikke gis tilskudd til privat drift. Hvordan kan vi da være positive til en ny reguleringssak? Hva er sannsynligheten for at det faktisk blir etablert en barnehage der, spør Molteberg-Bøhn.

- Kommer vi til å få en situasjon de neste årene hvor vi regulerer lokaler for barnehagedrift og som ikke kommunen vil drifte og som da bare blir stående tomme?

Les også: Privat Økern-barnehage på vent

Uforutsigbart om etablering

Hun mener det blir vanskelig å oppnå den økningen av barnehageplasser som byrådet ser for seg.

- Det er også veldig uforutsigbart for dem som ønsker å etablere virksomhet i bydelen vår, mener hun.

Geirmund Jor (SV) har ikke så mye å tilføye til debatten, annet enn at det må komme en barnehage på tomta om det blir bestemt.

- Hvis Oslo kommune åpner for et bygg med både bolig og barnehage, så må det være viktig å lage bestemmelser som sikrer at det virkelig blir barnehage på tomta, mener han.

Jørn Kveseth (Frp) har andre tanker.

- Vi lever med et byråd i Oslo som har skreket om full barnehagedekning i flere år. I Bjerke bydel har vi nå flere som ønsker å bygge og utvikle barnehaver med arealer disponible.

Rødt kaller det lite realistisk

Han mener de skyver barna foran seg i kampen mot private aktører.

- Plutselig har byrådet besluttet, etter press fra Rødt, at kommersielle barnehager skal vi ikke ha i Oslo.

- Dette er barnehager som i alle målinger får høy score, bade av barn, foreldre og ansatte, sier Kveseth.

Jon Sandven i Rødt er uenig. Han har ikke tro på planene om barnehage i Haugmannsveien 16.

- Det trengs flere barnehager i Oslo og i bydelen, og kommunen og ideelle aktører må stå for videre utbygging, mener han.

- Planene om barnehage i Haugmannsveien synes lite realistiske, gitt avtalen mellom Rødt og byrådet.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!