Gjør klar for Rumi-festival

Gjør klar for Rumi-festival

 

Til helga går Rumi-fesitvalen av stabelen for fjerde året på rad. Festlighetene finner sted på Grünerløkka, men Kristin Groven Holmboe er blant arrangørene av den store festivalen.

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Rumifestivalen er blitt en betydningsfull kulturmøteplass hvor store norske og utenlandske artister møtes og inspirerer hverandre, forteller Kristin Groven Holmboe fra Kalbakken.

Til helga skal poeten og filosofen, Mawlana Jalal-ad-Din Muhammad Rumi, eller Rumi om du vil, hedres på den nyåpnede Riksscenen på Grünerløkka.

Holmboe forteller at det blir en fest fra fredag til søndag. Mester Dolatmand med sønner fra Tadsjikistan, DJ Mashti (Mads Nordheim, sønn av Arne) og tablaspil­leren Ole Theil fra Danmark, san­tour­spiller Javid Afsari og Torgeir Rebolledo Pedersen er noen av navnene som står på plakaten.

- Vi er veldig stolte av programmet i år, sier Holmboe.

Stor poet

Rumi var i sin tid en stor filosof og poet. Flere steder i Østen er hans dikt pensum  i skolen og da tekstene hans ble oversatt til engelsk ble han en bestselger i USA. Rumi har en grunnleggende tanke om en grenseløs samhørighet mellom mennesker.

- Vi har en oppfatning om at alle befinner seg i hver sin boks, men Rumi mener at det er en mulighet for grenseoverskridelser som skal gjøre det bedre for hverandre. Han mener at alle kulturer kan gå sammen - og det gjør ham brennaktuell i dag, understreker Holm­boe.

- Vi skal hylle Rumi med musikk og poesi og feire arven etter han med heidrundranes fest over tre dager, sier hun.

Billig

Med musikere i verdensklasse håper Holmboe at folk kjenner sin besøkelsestid. I fjor var 1000 mennesker innom festivalen.

- Men det ønsker vi å toppe i år, sier hun.

Riksscenen er inne  på gamle Scous Kulturbryggeri.

- Dette er en kjempeflott scene med herlig akustikk, forteller hun.

Moroa begynner klokka 19 på fredag, men portene åpner klokken 18. Billettprisene er bevisst satt lavt for at så mange som mulig skal ta turen. På fredagens åpning koster det 150 kroner, lørdag er prisen 300 og på søndag koster et dagspass 250 kroner. Rabatter gis til barn, studenter, honnør, medlemmer av Norsk Fortellerforum, OsloFOLK og grupper på seks eller flere.

- På søndag er det også et gratis barneprogram. Vi håper mange finner veien til det som blir en herlig helg, sier Holmboe.

Siste nytt i Nyheter

Dalen ga 1,9 millioner

TV-aksjonen 2016:

Dalen ga 1,9 millioner

 • TV-aksjonen

Søndag samlet TV-aksjonen inn 220 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre. Det er nesten dobbelt så mye som i fjor - også bidraget fra Groruddalen.

Fornøyde beboere

Fornøyde beboere

 • Gang- og sykkelvei

Brigitte Heitmann og Gerhard Skagestein har fulgt med på arbeidene med den nye sykkelveien siden det startet. De er veldig glade for oppgraderingen.

Vil ikke miste lærerstillinger

Vil ikke miste lærerstillinger

Stovner bydelsutvalg synes det er trist at regjeringen legger opp til å fjerne ekstralærerne (fireårsordningen) uten å i det hele tatt ha evaluert prosjektet.

 
«Doing good in the world» i 100 år

«Doing good in the world» i 100 år

 • FN-dagen

The Rotary Foundation markerte sitt 100-årsjubileum på Linne Hotel på FN-dagen og verdens poliodag.

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

 
Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

 
Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!