Gjør klar for Rumi-festival

Gjør klar for Rumi-festival

 

Til helga går Rumi-fesitvalen av stabelen for fjerde året på rad. Festlighetene finner sted på Grünerløkka, men Kristin Groven Holmboe er blant arrangørene av den store festivalen.

Tekst:

Publisert:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Rumifestivalen er blitt en betydningsfull kulturmøteplass hvor store norske og utenlandske artister møtes og inspirerer hverandre, forteller Kristin Groven Holmboe fra Kalbakken.

Til helga skal poeten og filosofen, Mawlana Jalal-ad-Din Muhammad Rumi, eller Rumi om du vil, hedres på den nyåpnede Riksscenen på Grünerløkka.

Holmboe forteller at det blir en fest fra fredag til søndag. Mester Dolatmand med sønner fra Tadsjikistan, DJ Mashti (Mads Nordheim, sønn av Arne) og tablaspil­leren Ole Theil fra Danmark, san­tour­spiller Javid Afsari og Torgeir Rebolledo Pedersen er noen av navnene som står på plakaten.

- Vi er veldig stolte av programmet i år, sier Holmboe.

Stor poet

Rumi var i sin tid en stor filosof og poet. Flere steder i Østen er hans dikt pensum  i skolen og da tekstene hans ble oversatt til engelsk ble han en bestselger i USA. Rumi har en grunnleggende tanke om en grenseløs samhørighet mellom mennesker.

- Vi har en oppfatning om at alle befinner seg i hver sin boks, men Rumi mener at det er en mulighet for grenseoverskridelser som skal gjøre det bedre for hverandre. Han mener at alle kulturer kan gå sammen - og det gjør ham brennaktuell i dag, understreker Holm­boe.

- Vi skal hylle Rumi med musikk og poesi og feire arven etter han med heidrundranes fest over tre dager, sier hun.

Billig

Med musikere i verdensklasse håper Holmboe at folk kjenner sin besøkelsestid. I fjor var 1000 mennesker innom festivalen.

- Men det ønsker vi å toppe i år, sier hun.

Riksscenen er inne  på gamle Scous Kulturbryggeri.

- Dette er en kjempeflott scene med herlig akustikk, forteller hun.

Moroa begynner klokka 19 på fredag, men portene åpner klokken 18. Billettprisene er bevisst satt lavt for at så mange som mulig skal ta turen. På fredagens åpning koster det 150 kroner, lørdag er prisen 300 og på søndag koster et dagspass 250 kroner. Rabatter gis til barn, studenter, honnør, medlemmer av Norsk Fortellerforum, OsloFOLK og grupper på seks eller flere.

- På søndag er det også et gratis barneprogram. Vi håper mange finner veien til det som blir en herlig helg, sier Holmboe.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.