Gjør klar for Rumi-festival

Gjør klar for Rumi-festival

 

Til helga går Rumi-fesitvalen av stabelen for fjerde året på rad. Festlighetene finner sted på Grünerløkka, men Kristin Groven Holmboe er blant arrangørene av den store festivalen.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Rumifestivalen er blitt en betydningsfull kulturmøteplass hvor store norske og utenlandske artister møtes og inspirerer hverandre, forteller Kristin Groven Holmboe fra Kalbakken.

Til helga skal poeten og filosofen, Mawlana Jalal-ad-Din Muhammad Rumi, eller Rumi om du vil, hedres på den nyåpnede Riksscenen på Grünerløkka.

Holmboe forteller at det blir en fest fra fredag til søndag. Mester Dolatmand med sønner fra Tadsjikistan, DJ Mashti (Mads Nordheim, sønn av Arne) og tablaspil­leren Ole Theil fra Danmark, san­tour­spiller Javid Afsari og Torgeir Rebolledo Pedersen er noen av navnene som står på plakaten.

- Vi er veldig stolte av programmet i år, sier Holmboe.

Stor poet

Rumi var i sin tid en stor filosof og poet. Flere steder i Østen er hans dikt pensum  i skolen og da tekstene hans ble oversatt til engelsk ble han en bestselger i USA. Rumi har en grunnleggende tanke om en grenseløs samhørighet mellom mennesker.

- Vi har en oppfatning om at alle befinner seg i hver sin boks, men Rumi mener at det er en mulighet for grenseoverskridelser som skal gjøre det bedre for hverandre. Han mener at alle kulturer kan gå sammen - og det gjør ham brennaktuell i dag, understreker Holm­boe.

- Vi skal hylle Rumi med musikk og poesi og feire arven etter han med heidrundranes fest over tre dager, sier hun.

Billig

Med musikere i verdensklasse håper Holmboe at folk kjenner sin besøkelsestid. I fjor var 1000 mennesker innom festivalen.

- Men det ønsker vi å toppe i år, sier hun.

Riksscenen er inne  på gamle Scous Kulturbryggeri.

- Dette er en kjempeflott scene med herlig akustikk, forteller hun.

Moroa begynner klokka 19 på fredag, men portene åpner klokken 18. Billettprisene er bevisst satt lavt for at så mange som mulig skal ta turen. På fredagens åpning koster det 150 kroner, lørdag er prisen 300 og på søndag koster et dagspass 250 kroner. Rabatter gis til barn, studenter, honnør, medlemmer av Norsk Fortellerforum, OsloFOLK og grupper på seks eller flere.

- På søndag er det også et gratis barneprogram. Vi håper mange finner veien til det som blir en herlig helg, sier Holmboe.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!