Gjør klar for Rumi-festival

Gjør klar for Rumi-festival

 

Til helga går Rumi-fesitvalen av stabelen for fjerde året på rad. Festlighetene finner sted på Grünerløkka, men Kristin Groven Holmboe er blant arrangørene av den store festivalen.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Rumifestivalen er blitt en betydningsfull kulturmøteplass hvor store norske og utenlandske artister møtes og inspirerer hverandre, forteller Kristin Groven Holmboe fra Kalbakken.

Til helga skal poeten og filosofen, Mawlana Jalal-ad-Din Muhammad Rumi, eller Rumi om du vil, hedres på den nyåpnede Riksscenen på Grünerløkka.

Holmboe forteller at det blir en fest fra fredag til søndag. Mester Dolatmand med sønner fra Tadsjikistan, DJ Mashti (Mads Nordheim, sønn av Arne) og tablaspil­leren Ole Theil fra Danmark, san­tour­spiller Javid Afsari og Torgeir Rebolledo Pedersen er noen av navnene som står på plakaten.

- Vi er veldig stolte av programmet i år, sier Holmboe.

Stor poet

Rumi var i sin tid en stor filosof og poet. Flere steder i Østen er hans dikt pensum  i skolen og da tekstene hans ble oversatt til engelsk ble han en bestselger i USA. Rumi har en grunnleggende tanke om en grenseløs samhørighet mellom mennesker.

- Vi har en oppfatning om at alle befinner seg i hver sin boks, men Rumi mener at det er en mulighet for grenseoverskridelser som skal gjøre det bedre for hverandre. Han mener at alle kulturer kan gå sammen - og det gjør ham brennaktuell i dag, understreker Holm­boe.

- Vi skal hylle Rumi med musikk og poesi og feire arven etter han med heidrundranes fest over tre dager, sier hun.

Billig

Med musikere i verdensklasse håper Holmboe at folk kjenner sin besøkelsestid. I fjor var 1000 mennesker innom festivalen.

- Men det ønsker vi å toppe i år, sier hun.

Riksscenen er inne  på gamle Scous Kulturbryggeri.

- Dette er en kjempeflott scene med herlig akustikk, forteller hun.

Moroa begynner klokka 19 på fredag, men portene åpner klokken 18. Billettprisene er bevisst satt lavt for at så mange som mulig skal ta turen. På fredagens åpning koster det 150 kroner, lørdag er prisen 300 og på søndag koster et dagspass 250 kroner. Rabatter gis til barn, studenter, honnør, medlemmer av Norsk Fortellerforum, OsloFOLK og grupper på seks eller flere.

- På søndag er det også et gratis barneprogram. Vi håper mange finner veien til det som blir en herlig helg, sier Holmboe.

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!