Gjør klar for Rumi-festival

Gjør klar for Rumi-festival

 

Til helga går Rumi-fesitvalen av stabelen for fjerde året på rad. Festlighetene finner sted på Grünerløkka, men Kristin Groven Holmboe er blant arrangørene av den store festivalen.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

- Rumifestivalen er blitt en betydningsfull kulturmøteplass hvor store norske og utenlandske artister møtes og inspirerer hverandre, forteller Kristin Groven Holmboe fra Kalbakken.

Til helga skal poeten og filosofen, Mawlana Jalal-ad-Din Muhammad Rumi, eller Rumi om du vil, hedres på den nyåpnede Riksscenen på Grünerløkka.

Holmboe forteller at det blir en fest fra fredag til søndag. Mester Dolatmand med sønner fra Tadsjikistan, DJ Mashti (Mads Nordheim, sønn av Arne) og tablaspil­leren Ole Theil fra Danmark, san­tour­spiller Javid Afsari og Torgeir Rebolledo Pedersen er noen av navnene som står på plakaten.

- Vi er veldig stolte av programmet i år, sier Holmboe.

Stor poet

Rumi var i sin tid en stor filosof og poet. Flere steder i Østen er hans dikt pensum  i skolen og da tekstene hans ble oversatt til engelsk ble han en bestselger i USA. Rumi har en grunnleggende tanke om en grenseløs samhørighet mellom mennesker.

- Vi har en oppfatning om at alle befinner seg i hver sin boks, men Rumi mener at det er en mulighet for grenseoverskridelser som skal gjøre det bedre for hverandre. Han mener at alle kulturer kan gå sammen - og det gjør ham brennaktuell i dag, understreker Holm­boe.

- Vi skal hylle Rumi med musikk og poesi og feire arven etter han med heidrundranes fest over tre dager, sier hun.

Billig

Med musikere i verdensklasse håper Holmboe at folk kjenner sin besøkelsestid. I fjor var 1000 mennesker innom festivalen.

- Men det ønsker vi å toppe i år, sier hun.

Riksscenen er inne  på gamle Scous Kulturbryggeri.

- Dette er en kjempeflott scene med herlig akustikk, forteller hun.

Moroa begynner klokka 19 på fredag, men portene åpner klokken 18. Billettprisene er bevisst satt lavt for at så mange som mulig skal ta turen. På fredagens åpning koster det 150 kroner, lørdag er prisen 300 og på søndag koster et dagspass 250 kroner. Rabatter gis til barn, studenter, honnør, medlemmer av Norsk Fortellerforum, OsloFOLK og grupper på seks eller flere.

- På søndag er det også et gratis barneprogram. Vi håper mange finner veien til det som blir en herlig helg, sier Holmboe.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!