Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

KRYSSER FINGRENE: Daglig leder Lene Kragh ved Alna ridesenter krysser fingrene for enstemmig avgjørelse om én million til ridesentret. Hun avventer også en «ridesentersak» fra byrådet.


Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Skrevet av:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 15:39

Alna ridesenters totale lån er på 6,5 millioner kroner. I fjor fikk EKT Rideskole på Ekeberg slettet sin gjeld på 5 millioner– med Rødt som forkjemper.

– Alle partier var enig i den vurderingen, men nå er det på tide å bidra ekstra også til Alna ridesenter som har et fantastisk godt tilbud til barna i og rundt Groruddalen, sier Tommy Skjervold, bystyremedlem for Fremskrittspartiet.

Avisen har skrevet om årsaken til ridesentrets høye lån tidligere. Da ridesentret flyttet fra Trosterud til Alna for ti år siden, måtte de ut med ekstra utgifter på grunn av pålegg om å rense grunnen fra Oslo kommune og krav til luftegårder.

Kan få mer penger

Dette var ikke ridesentret klar over den gangen, som trodde tomta var byggeklar. Så hopet utgiftene seg opp. I sommer fikk ridesentret én million kroner av Høyre, Venstre og KrF med støtte fra Frp i behandlingen av revidert budsjett. Nå kan de få én million til.

–  Det vil gjøre at de minsker finanskostnadene sine og kan bruke penger på barn og unge fremfor rentekostnader, Skjervold.

Han reagerer derimot på at Rødt har inngått et budsjettforlik med byrådet uten at Alna ridesenter er tilgodesett.

– Rødt var veldig opptatt av EKT Rideskole i fjor, men Alna ridesenter virker det dessverre som at Rødt ikke bryr seg om. Dette er forskjellsbehandling jeg ikke hadde ventet, sier Skjervold.

Venstre støtter

Skjervold tror og håper på bred politisk støtte blant de borgerlige.

– Jeg både tror og håper at Høyre, Venstre og KrF vil støtte oss, sier han.

Guri Melby (V) er mer enn gjerne med på å støtte forslaget.

– Venstre vil selvsagt støtte dette forslaget, vi har også lagt det inn i vårt alternative budsjett, sier hun.

– Byrådet har varslet at de skal legge fram en sak om ridesentrene, og da forventer jeg at de tar opp denne typen problemstillinger i den saken, og at de også kommer med forslag til hvordan vi best kan behandle den typer saker framover, mener hun.

Saken kommer mest sannsynlig før jul, og skal legge opp til et bedre samarbeid mellom Oslos ridesentre og kommunen.

Fant ikke pengene

Rødts Bjørnar Moxnes forteller at de rett og slett ikke fant rom til Alna ridesenter i budsjettet for 2017.

– Vi var med å bevilge én million kroner i revidert budsjett tidligere i år. Denne gangen forhandlet Rødt og byrådet seg fram til en enighet, med storsatsing på kommunale boliger og at vi stanser rammekutt i bydelene og skolene. Det er selvsagt mange tiltak vi gjerne skulle gitt penger til, som Alna ridesenter, men det var dette vi kom fram til i år, sier Moxnes.

– Grunnen til at Frp har penger å gi, er at de vil saldere ved å selge kommunale barnehager og eierskap i Hafslund. Det blir som å tisse i buksa for å holde varmen.

– Kan Alna ridesenter få slettet sin gjeld i fremtiden, som EKT Rideskole fikk i fjor?

– Det må vi komme tilbake til.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

 
Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!