Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

KRYSSER FINGRENE: Daglig leder Lene Kragh ved Alna ridesenter krysser fingrene for enstemmig avgjørelse om én million til ridesentret. Hun avventer også en «ridesentersak» fra byrådet.


Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 15:39

Se bildet større


VIL GI TIL ALNA: Bystyremedlem Tommy Skjervold (Frp) vil kjempe for mer penger til Alna ridesenter under dagens budsjettforhandlinger.


Se bildet større

FANT IKKE PENGENE: Rødts Bjørnar Moxnes sier de har forhandlet fram en god budsjettavtale med blant annet styrking av kommunale boliger, men at det ikke ble funnet rom til styrking av Alna ridesenter i budsjettet.


Alna ridesenters totale lån er på 6,5 millioner kroner. I fjor fikk EKT Rideskole på Ekeberg slettet sin gjeld på 5 millioner– med Rødt som forkjemper.

– Alle partier var enig i den vurderingen, men nå er det på tide å bidra ekstra også til Alna ridesenter som har et fantastisk godt tilbud til barna i og rundt Groruddalen, sier Tommy Skjervold, bystyremedlem for Fremskrittspartiet.

Avisen har skrevet om årsaken til ridesentrets høye lån tidligere. Da ridesentret flyttet fra Trosterud til Alna for ti år siden, måtte de ut med ekstra utgifter på grunn av pålegg om å rense grunnen fra Oslo kommune og krav til luftegårder.

Kan få mer penger

Dette var ikke ridesentret klar over den gangen, som trodde tomta var byggeklar. Så hopet utgiftene seg opp. I sommer fikk ridesentret én million kroner av Høyre, Venstre og KrF med støtte fra Frp i behandlingen av revidert budsjett. Nå kan de få én million til.

–  Det vil gjøre at de minsker finanskostnadene sine og kan bruke penger på barn og unge fremfor rentekostnader, Skjervold.

Han reagerer derimot på at Rødt har inngått et budsjettforlik med byrådet uten at Alna ridesenter er tilgodesett.

– Rødt var veldig opptatt av EKT Rideskole i fjor, men Alna ridesenter virker det dessverre som at Rødt ikke bryr seg om. Dette er forskjellsbehandling jeg ikke hadde ventet, sier Skjervold.

Venstre støtter

Skjervold tror og håper på bred politisk støtte blant de borgerlige.

– Jeg både tror og håper at Høyre, Venstre og KrF vil støtte oss, sier han.

Guri Melby (V) er mer enn gjerne med på å støtte forslaget.

– Venstre vil selvsagt støtte dette forslaget, vi har også lagt det inn i vårt alternative budsjett, sier hun.

– Byrådet har varslet at de skal legge fram en sak om ridesentrene, og da forventer jeg at de tar opp denne typen problemstillinger i den saken, og at de også kommer med forslag til hvordan vi best kan behandle den typer saker framover, mener hun.

Saken kommer mest sannsynlig før jul, og skal legge opp til et bedre samarbeid mellom Oslos ridesentre og kommunen.

Fant ikke pengene

Rødts Bjørnar Moxnes forteller at de rett og slett ikke fant rom til Alna ridesenter i budsjettet for 2017.

– Vi var med å bevilge én million kroner i revidert budsjett tidligere i år. Denne gangen forhandlet Rødt og byrådet seg fram til en enighet, med storsatsing på kommunale boliger og at vi stanser rammekutt i bydelene og skolene. Det er selvsagt mange tiltak vi gjerne skulle gitt penger til, som Alna ridesenter, men det var dette vi kom fram til i år, sier Moxnes.

– Grunnen til at Frp har penger å gi, er at de vil saldere ved å selge kommunale barnehager og eierskap i Hafslund. Det blir som å tisse i buksa for å holde varmen.

– Kan Alna ridesenter få slettet sin gjeld i fremtiden, som EKT Rideskole fikk i fjor?

– Det må vi komme tilbake til.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.