- God elveløsning er første prioritet

- God elveløsning er første prioritet

 

Konklusjonen etter Venstres strategi­møte er klar. Den viktigste saken for Grorud­dalen det neste halvåret er å få på plass en god, langsiktig løsning for Alnaelva gjennom Alnabruterminalen.

Tekst:

Publisert:

 -  En langsiktig løsning for Alnaelva gjennom Alnabru­terminalen er alfa og omega for den videre utviklingen av dalen, sier Ola Elvestuen, gruppeleder for Venstre i bystyret.

I helgen var han og flere av partifellene hans samlet på Bjerke nærmiljøsenter for å sette målene for Venstre det neste halvåret. I Groruddalen er det altså elveløsning gjennom Alnabruterminalen som utpeker seg som den viktigste saken det neste halvåret.

- Vi må lage den gode elveløsningen nå. Det er mange motkrefter, men vi må jobbe videre for det, sier han.

 

Fremtiden

Elvestuen frykter at flertallets valg havner på den letteste løsningen.

- Vi vet hvor frontene går. Mange ønsker den enkleste løsningen. Jeg mener at en god løsning er så viktig for fremtidig by­utvikling at kommunen må være villig til å betale ekstrakostnaden som skal til for å få til dette, sier han og fortsetter:

- Det er dette Groruddalen, ja hele Oslo, skal leve med de neste tiårene.

- Jeg er også forundret over at staten ikke tenker mer langsiktig. Selv om en god, langsiktig løsning koster mer nå, tjener vi stort over tid, sier han.

 

Sykehjem

Videre ramser han opp at Venstre fortsatt vil holde fokus på skole og kultur. Sikre et like bra t-banetilbud langs Furusetbanen, som langs Grorudbanen blir også viktig.

I tillegg trekker han fram sykehjem.

- Det er ingen tvil om at det er for vanskelig å få plass på sykehjem. Det må bli enklere å få plass på sykehjem. Det henger også sammen med samhandlingsreformen. Vi må sørge for at også Oslo gjør sin den.

 

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.