- God elveløsning er første prioritet

- God elveløsning er første prioritet

 

Konklusjonen etter Venstres strategi­møte er klar. Den viktigste saken for Grorud­dalen det neste halvåret er å få på plass en god, langsiktig løsning for Alnaelva gjennom Alnabruterminalen.

Tekst:

Publisert:

 -  En langsiktig løsning for Alnaelva gjennom Alnabru­terminalen er alfa og omega for den videre utviklingen av dalen, sier Ola Elvestuen, gruppeleder for Venstre i bystyret.

I helgen var han og flere av partifellene hans samlet på Bjerke nærmiljøsenter for å sette målene for Venstre det neste halvåret. I Groruddalen er det altså elveløsning gjennom Alnabruterminalen som utpeker seg som den viktigste saken det neste halvåret.

- Vi må lage den gode elveløsningen nå. Det er mange motkrefter, men vi må jobbe videre for det, sier han.

 

Fremtiden

Elvestuen frykter at flertallets valg havner på den letteste løsningen.

- Vi vet hvor frontene går. Mange ønsker den enkleste løsningen. Jeg mener at en god løsning er så viktig for fremtidig by­utvikling at kommunen må være villig til å betale ekstrakostnaden som skal til for å få til dette, sier han og fortsetter:

- Det er dette Groruddalen, ja hele Oslo, skal leve med de neste tiårene.

- Jeg er også forundret over at staten ikke tenker mer langsiktig. Selv om en god, langsiktig løsning koster mer nå, tjener vi stort over tid, sier han.

 

Sykehjem

Videre ramser han opp at Venstre fortsatt vil holde fokus på skole og kultur. Sikre et like bra t-banetilbud langs Furusetbanen, som langs Grorudbanen blir også viktig.

I tillegg trekker han fram sykehjem.

- Det er ingen tvil om at det er for vanskelig å få plass på sykehjem. Det må bli enklere å få plass på sykehjem. Det henger også sammen med samhandlingsreformen. Vi må sørge for at også Oslo gjør sin den.

 

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering. Stovner og Alna har allerede vedtatt det. I tillegg mangler bydelen nesten hundre barnehageplasser.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.