Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

GRORUD MDG: Finn Dyrkorn (f.v), Odd-Arne Eriksen, Sabina Syed, Kristian Batta Torheim, Astrid Ihle, Lage Nøst, Bell Batta Torheim, Per Espen Stoknes, Ingrid Marie Mikelsen og Camilla Fossum Pettersen.

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Tekst:

Publisert:

6.februar var det duket for årsmøte i Grorud MDG. Der fortalte partiets 2.kandidat fra Oslo til Stortinget, Per Espen Stoknes, med stort engasjement om hvorfor det er nødvendig å endre den økonomiske politikken. Det ble også snakket om hvordan det er mulig å endre den ved å satse på vekst i tjenestenæring som skaper verdier. Uten å bruke opp naturressursene.

I pausen tok Lage Nøst fram sin velbrukte elektriske gitar og de aktive medlemmene i lokallaget kunne nyte irsk folkesang live. Nøst bor på Kaldbakken, er nylig avgått nasjonal talsperson for Grønn Ungdom og stiller som 1.kandidat til Stortinget fra sitt opprinnelige fylke, Møre og Romsdal.

Lokale saker

Årsmøtet viet også oppmerksomhet til lokale saker gjennom å vedta tre resolusjoner.

– Grorud MDG vil ha Trondheimsveien gjennom bydelen omgjort til miljøgate som sikrer bedre framkommelighet for kollektiv, reduserer støy for tusenvis av beboere og sikrer gående og syklister bedre forhold både på veien og på tvers, sier Bell Batta Torheim, som ble gjenvalgt som lokallagsleder.

- I dag fungerer Trondheimsveien som en ugjennomtrengelig mur for fotgjengere og syklister med unntak av de få under- og overgangene, slår hun fast.

I tråd med ønsker fra den lokale aksjonsgruppa ønsker Grorud MDG småhusbebyggelse på Sletteløkka 44 for å sikre mer variert boligmasse på Rødtvet.

- 80 prosent av innbyggerne i Grorud bor i blokker og det er fint, men vi mener at et større utvalg av typer boliger kan bidra til å sikre mer stabilt bomiljø, sier Torheim.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.