ANNONSE

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

GRORUD MDG: Finn Dyrkorn (f.v), Odd-Arne Eriksen, Sabina Syed, Kristian Batta Torheim, Astrid Ihle, Lage Nøst, Bell Batta Torheim, Per Espen Stoknes, Ingrid Marie Mikelsen og Camilla Fossum Pettersen.

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Tekst:

Publisert:

6.februar var det duket for årsmøte i Grorud MDG. Der fortalte partiets 2.kandidat fra Oslo til Stortinget, Per Espen Stoknes, med stort engasjement om hvorfor det er nødvendig å endre den økonomiske politikken. Det ble også snakket om hvordan det er mulig å endre den ved å satse på vekst i tjenestenæring som skaper verdier. Uten å bruke opp naturressursene.

I pausen tok Lage Nøst fram sin velbrukte elektriske gitar og de aktive medlemmene i lokallaget kunne nyte irsk folkesang live. Nøst bor på Kaldbakken, er nylig avgått nasjonal talsperson for Grønn Ungdom og stiller som 1.kandidat til Stortinget fra sitt opprinnelige fylke, Møre og Romsdal.

Lokale saker

Årsmøtet viet også oppmerksomhet til lokale saker gjennom å vedta tre resolusjoner.

– Grorud MDG vil ha Trondheimsveien gjennom bydelen omgjort til miljøgate som sikrer bedre framkommelighet for kollektiv, reduserer støy for tusenvis av beboere og sikrer gående og syklister bedre forhold både på veien og på tvers, sier Bell Batta Torheim, som ble gjenvalgt som lokallagsleder.

- I dag fungerer Trondheimsveien som en ugjennomtrengelig mur for fotgjengere og syklister med unntak av de få under- og overgangene, slår hun fast.

I tråd med ønsker fra den lokale aksjonsgruppa ønsker Grorud MDG småhusbebyggelse på Sletteløkka 44 for å sikre mer variert boligmasse på Rødtvet.

- 80 prosent av innbyggerne i Grorud bor i blokker og det er fint, men vi mener at et større utvalg av typer boliger kan bidra til å sikre mer stabilt bomiljø, sier Torheim.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE