Groruddalen vil ha Chaudhry

Groruddalen vil ha Chaudhry

 

Akthar Chaudhry utfordrer Heikki Holmås om andreplassen på Oslo SVs stortingsvalgsliste. Han har SVs lokallag i Alna, Grorud og Bjerke i ryggen.

Skrevet av:

- Akthar Chaudhry har blitt oppfordret av andre til å stille på andreplassen, forteller Kjell Aksum i Alna SV.

Ved forrige valg sto Chaudhry på fjerdeplass på Oslo SVs liste. Han har allikevel møtt som stortingsrepresentant den siste perioden, siden Kristin Halvorsen og Heidi Sørensen har sittet i regjeringsapparatet.

Nå ønsker både Chaudhry selv og andre i SV at han får en sikker plass på lista.

- Chaudhry er en god representant fordi han er aktiv og synlig i Oslo-politikken. For meg teller det også at han er fra Groruddalen, sier Aksum.

Uenige

Onsdag la nominasjonskomiteen i Oslo SV fram sitt endelige forslag til stortingsvalgliste. Komiteen er ikke enige om hvem som skal få andreplassen på lista - 12 av medlemmene ønsker Holmås, mens seks medlemmer ønsker seg Chaudhry på denne plassen. Alna og Groruds komitémedlemmer var ikke til stede under dette møtet, og fikk derfor ikke avgitt stemme.

- Heikki Holmås er også en bra representant, men for meg teller det at Chaudhry er en representant fra Groruddalen, og at han representerer minoritetene.

Også Grorud SV ønsker at Furuset-mannen får en sikker plass på Stortinget.

- Vi føler at Chaudhry er vår mann. Det er han som kjenner vår del av byen, sier Kari Brun Wisløff i Grorud SV.

Innvandrerbakgrunn

Også Wisløff argumenterer med Chaudhrys innvandrerbakgrunn.

- Det er ganske pinlig at ingen Oslo-partier har en politiker med innvandrerbakgrunn på sikker plass. Chaudhry er dessuten en meget dyktig mann med lang fartstid i norsk politikk.

Hun tror også partiet kan samle flere stemmer med nettopp Chaudhry på andreplass.

- Jeg tror flere i Groruddalen ønsker å assosiere seg med Chaudhry enn med Holmås. Når vi er så heldige å ha en så dyktig politiker som ønsker å stå på andre plass, så må vi ikke forspille det.

Foregangsparti

Esmaeil Akbari i Bjerke SV forteller at deres lokallag hele tiden har stått bak Chaudhry. Han ramser opp flere grunner til at groruddølen bør få andreplassen.

- For det første er han en person som har god kontakt med grassrota i lokallagene. Han har lang erfaring som politiker og vet hva Oslo og Groruddalen trenger.

- Vi synes Oslo SV skal være et foregangsparti for de andre Oslo-partiene og sette en person med innvandrerbakgrunn på sikker plass, sier Esmaeil Akbari.

Avgjøres i desember

Kampen om andreplassen avgjøres under et medlemsmøte på SAS-hotellet tirsdag 9. desember. Der har alle partiets medlemmer, som har betalt medlemskontingent senest 18. november, stemmerett.

- Jeg tror det kan bli veldig godt fremmøte på dette møtet. Det blir spennende, sier Aksum.

Akthar Chaudhry ønsker ikke å kommentere sitt eget kandidatur.

De nominerte i SV

Nominasjonskomiteen i SV har satt opp følgende listefor-

slag til stortingsvalget 2009.

1) Kristin Halvorsen

2) Heikki Holmås - 12 stemmer

    Akthar Chaudhry - 6 stemmer

3) Heidi Sørensen

4) Akthar Chaudhry - 12 stemmer

    Heikki Holmås - 6 stemmer

5) Mari Lund Arnem

6) Andreas Behring - 12 stemmer

    Morten Drægni - 6 stemmer

7) Hanne Lyssand

8) Jan Olav Andersen

9) Solveig Tesdal

10) Hamsa Mohammed

11) Shilan Abdulghani

12) Ivar Johansen

13) Karin Beate Theodorsen

14) Geirmund Jor

15) Hanne Irene Eldby

16) Arvid Ellingsen

17) Gülay Kutal

18) Tore Ludt

19) Silje Schei-Tveitdal

20) Morten Drægni - 12 stemmer

    Andreas Behring - 6 stemmer

21) Gro Standnes

 

Siste nytt i Nyheter

– Det dummeste jeg har hørt

– Det dummeste jeg har hørt

  • politihøgskolen

Raymond Johansen (Ap) er mildt sagt opprørt etter Venstre-toppens argumenter om politihøgskolen. Han holder Venstre og Elvestuen som ansvarlig dersom skolen flyttes ut av Oslo.

Tar igjen opp kampen for politihøgskolen til Groruddalen

Kampen om politihøgskolen

  • politihøgskolen

Regjeringen skapte debatt da det kom fram at de ønsker å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo og politihøgskolen står høyt på lista. Ola Elvestuen (V) gjentar likevel ordene han selv brukte i valgkampen i 2011; få politihøgskolen til Groruddalen. Selv om utflyttings-lista er et kompromiss mello...

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

 
Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

 
– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!