Groruddalen vil ha Chaudhry

Groruddalen vil ha Chaudhry

 

Akthar Chaudhry utfordrer Heikki Holmås om andreplassen på Oslo SVs stortingsvalgsliste. Han har SVs lokallag i Alna, Grorud og Bjerke i ryggen.

Tekst:

Publisert:

- Akthar Chaudhry har blitt oppfordret av andre til å stille på andreplassen, forteller Kjell Aksum i Alna SV.

Ved forrige valg sto Chaudhry på fjerdeplass på Oslo SVs liste. Han har allikevel møtt som stortingsrepresentant den siste perioden, siden Kristin Halvorsen og Heidi Sørensen har sittet i regjeringsapparatet.

Nå ønsker både Chaudhry selv og andre i SV at han får en sikker plass på lista.

- Chaudhry er en god representant fordi han er aktiv og synlig i Oslo-politikken. For meg teller det også at han er fra Groruddalen, sier Aksum.

Uenige

Onsdag la nominasjonskomiteen i Oslo SV fram sitt endelige forslag til stortingsvalgliste. Komiteen er ikke enige om hvem som skal få andreplassen på lista - 12 av medlemmene ønsker Holmås, mens seks medlemmer ønsker seg Chaudhry på denne plassen. Alna og Groruds komitémedlemmer var ikke til stede under dette møtet, og fikk derfor ikke avgitt stemme.

- Heikki Holmås er også en bra representant, men for meg teller det at Chaudhry er en representant fra Groruddalen, og at han representerer minoritetene.

Også Grorud SV ønsker at Furuset-mannen får en sikker plass på Stortinget.

- Vi føler at Chaudhry er vår mann. Det er han som kjenner vår del av byen, sier Kari Brun Wisløff i Grorud SV.

Innvandrerbakgrunn

Også Wisløff argumenterer med Chaudhrys innvandrerbakgrunn.

- Det er ganske pinlig at ingen Oslo-partier har en politiker med innvandrerbakgrunn på sikker plass. Chaudhry er dessuten en meget dyktig mann med lang fartstid i norsk politikk.

Hun tror også partiet kan samle flere stemmer med nettopp Chaudhry på andreplass.

- Jeg tror flere i Groruddalen ønsker å assosiere seg med Chaudhry enn med Holmås. Når vi er så heldige å ha en så dyktig politiker som ønsker å stå på andre plass, så må vi ikke forspille det.

Foregangsparti

Esmaeil Akbari i Bjerke SV forteller at deres lokallag hele tiden har stått bak Chaudhry. Han ramser opp flere grunner til at groruddølen bør få andreplassen.

- For det første er han en person som har god kontakt med grassrota i lokallagene. Han har lang erfaring som politiker og vet hva Oslo og Groruddalen trenger.

- Vi synes Oslo SV skal være et foregangsparti for de andre Oslo-partiene og sette en person med innvandrerbakgrunn på sikker plass, sier Esmaeil Akbari.

Avgjøres i desember

Kampen om andreplassen avgjøres under et medlemsmøte på SAS-hotellet tirsdag 9. desember. Der har alle partiets medlemmer, som har betalt medlemskontingent senest 18. november, stemmerett.

- Jeg tror det kan bli veldig godt fremmøte på dette møtet. Det blir spennende, sier Aksum.

Akthar Chaudhry ønsker ikke å kommentere sitt eget kandidatur.

De nominerte i SV

Nominasjonskomiteen i SV har satt opp følgende listefor-

slag til stortingsvalget 2009.

1) Kristin Halvorsen

2) Heikki Holmås - 12 stemmer

    Akthar Chaudhry - 6 stemmer

3) Heidi Sørensen

4) Akthar Chaudhry - 12 stemmer

    Heikki Holmås - 6 stemmer

5) Mari Lund Arnem

6) Andreas Behring - 12 stemmer

    Morten Drægni - 6 stemmer

7) Hanne Lyssand

8) Jan Olav Andersen

9) Solveig Tesdal

10) Hamsa Mohammed

11) Shilan Abdulghani

12) Ivar Johansen

13) Karin Beate Theodorsen

14) Geirmund Jor

15) Hanne Irene Eldby

16) Arvid Ellingsen

17) Gülay Kutal

18) Tore Ludt

19) Silje Schei-Tveitdal

20) Morten Drægni - 12 stemmer

    Andreas Behring - 6 stemmer

21) Gro Standnes

 

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.