Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

LÆRDOM: Synnøve Riise Bøgeberg og Roy Tjomsland har flyttet til Oslo Rådhus for å jobbe med ny Groruddals-satsing mens Petter Daae Slipher (t.h), som er pensjonert, har mye kunnskap også om tiden før intensjonsavtalen i 2007. I dag er det avslutningskonferanse på Hotel 33.


På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Skrevet av:

Begge konferansene går under overskriften «Groruddalen i utvikling». Den ene, «Ti år klokere» handler om Groruddals-satsingen, og skal gi en smakebit fra prosjekter som er gjennomført fra 2007 og til nå. Den andre heter «Boligbygging i Groruddalen: small – medium – large». Det er Plan- og bygningsetaten som står bak sistnevnte.

– De to konferansene legger vekt på ulike tema og har litt forskjellige målgrupper, men har det til felles at begge handler om Groruddalens rolle i byutviklingen- i vid forstand. Derfor ønsket vi å presentere de to konferansene i sammenheng, selv om hver konferanse står trygt på egne ben, forteller leder Synnøve Riise Bøgeberg for Plankontoret.

Avsluttes i desember

Den første delen går av stabelen i morgen på Hotel 33.

– «Ti år klokere» skal gi en smakebit fra de mer enn 3000 store og små prosjektene som er gjennomført siden 2007 gjennom Groruddals-satsingen, som er et gedigent spleiselag mellom staten og Oslo kommune, sier hun.

Denne tiårs-satsingen blir formelt avsluttet nå i desember.

– Det har vært en samling av fysiske og sosiale prosjekter, og over 35 statlige og kommunale instanser har samarbeidet med hverandre. I tillegg har kommunen samarbeidet tett med befolkningen, frivillige organisasjoner og lokalt næringsliv, spesielt gjennom bydelene og den lokale områdeinnsatsen. Konferansen skal vise bredden i tiltakene og hva man har oppnådd.

En unik satsing

– Hva håper dere å oppnå med «Groruddalen i utvikling»?

– Det er overskriften for de to konferansene sett under ett, og markerer at det skjer mye på mange fronter i Groruddalen. Boligbygging og byutvikling i Groruddalen skjer imidlertid uavhengig av om det er spesielle satsinger eller ikke. Groruddals-satsingen har vært en ekstraordinær innsats basert på en samarbeidsavtale mellom staten og Oslo kommune, og det er gjort avtale med staten om en ny Groruddals-satsing fra 2017 til 2026. Innretningen på den nye satsingen blir derimot litt annerledes enn den som fases ut nå, forteller hun.

«Ti år klokere»-konferansen skal vise hva Groruddals-satsingen egentlig er.

– Det er alt fra å bygge lekeplasser, bydelsparker, turveier og støyskjermer til tiltak for å bedre folkehelsa, støtte og oppmuntre lokale lag og organisasjoner og få flere til å engasjere seg i sitt eget nærmiljø.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

 
Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

 
Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

- En klar marsjordre

Regjeringen med «gavepakke» til Manglerudprosjektet:

- En klar marsjordre

 • Manglerudprosjektet

1,1 milliard settes av i Nasjonal Transportplan (NTP) til oppstart av Manglerudprosjektet fremover. Oslopolitikerne forteller at de ikke vil akseptere løsninger som bygger ned boforholdene et sted for å gagne et annet - og ber vegvesenet gå i tenkeboksen.

 
Pusset opp for <BR>bedre arbeidsmiljø

Pusset opp for
bedre arbeidsmiljø

 • Barnevern

Alna barnevernstjeneste har flyttet til nye lokaler på Lindeberg. Målet er å skape en mer aktivitetsbasert hverdag på jobb.

Bilulykke på Kalbakken

Bilulykke på Kalbakken

 • ulykke

Ved tolvtiden tirsdag formiddag rykket nødetatene ut etter meldinger om en bilulykke ved Kalbakken senter. Sjåføren hadde mistet kontrollen over bilen, og kjørt rett inn i treet på toppen av rundkjøringen.

Ny sykkelvei går <BR>ut over p-plasser

P-plasser må
vike for sykkelvei

 • Gamle Oslo

Et flertall i Oslo bystyre gikk under bystyremøtet 1. mars inn for å fjerne 66 parkeringsplasser i Åkebergveien for å få etablert såkalte opphøyde sykkelfelt i begge retninger. Frp og Høyre er sterkt uenige.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!