Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

LÆRDOM: Synnøve Riise Bøgeberg og Roy Tjomsland har flyttet til Oslo Rådhus for å jobbe med ny Groruddals-satsing mens Petter Daae Slipher (t.h), som er pensjonert, har mye kunnskap også om tiden før intensjonsavtalen i 2007. I dag er det avslutningskonferanse på Hotel 33.


På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

ARRANGEMENT: Den første konferansen; «Ti år klokere» skjer på Hotel 33. Den andre; «Boligbygging i Groruddalen: small-medium-large» foregår på Kuben yrkesarena rett bak hotellet.


Begge konferansene går under overskriften «Groruddalen i utvikling». Den ene, «Ti år klokere» handler om Groruddals-satsingen, og skal gi en smakebit fra prosjekter som er gjennomført fra 2007 og til nå. Den andre heter «Boligbygging i Groruddalen: small – medium – large». Det er Plan- og bygningsetaten som står bak sistnevnte.

– De to konferansene legger vekt på ulike tema og har litt forskjellige målgrupper, men har det til felles at begge handler om Groruddalens rolle i byutviklingen- i vid forstand. Derfor ønsket vi å presentere de to konferansene i sammenheng, selv om hver konferanse står trygt på egne ben, forteller leder Synnøve Riise Bøgeberg for Plankontoret.

Avsluttes i desember

Den første delen går av stabelen i morgen på Hotel 33.

– «Ti år klokere» skal gi en smakebit fra de mer enn 3000 store og små prosjektene som er gjennomført siden 2007 gjennom Groruddals-satsingen, som er et gedigent spleiselag mellom staten og Oslo kommune, sier hun.

Denne tiårs-satsingen blir formelt avsluttet nå i desember.

– Det har vært en samling av fysiske og sosiale prosjekter, og over 35 statlige og kommunale instanser har samarbeidet med hverandre. I tillegg har kommunen samarbeidet tett med befolkningen, frivillige organisasjoner og lokalt næringsliv, spesielt gjennom bydelene og den lokale områdeinnsatsen. Konferansen skal vise bredden i tiltakene og hva man har oppnådd.

En unik satsing

– Hva håper dere å oppnå med «Groruddalen i utvikling»?

– Det er overskriften for de to konferansene sett under ett, og markerer at det skjer mye på mange fronter i Groruddalen. Boligbygging og byutvikling i Groruddalen skjer imidlertid uavhengig av om det er spesielle satsinger eller ikke. Groruddals-satsingen har vært en ekstraordinær innsats basert på en samarbeidsavtale mellom staten og Oslo kommune, og det er gjort avtale med staten om en ny Groruddals-satsing fra 2017 til 2026. Innretningen på den nye satsingen blir derimot litt annerledes enn den som fases ut nå, forteller hun.

«Ti år klokere»-konferansen skal vise hva Groruddals-satsingen egentlig er.

– Det er alt fra å bygge lekeplasser, bydelsparker, turveier og støyskjermer til tiltak for å bedre folkehelsa, støtte og oppmuntre lokale lag og organisasjoner og få flere til å engasjere seg i sitt eget nærmiljø.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.