Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

LÆRDOM: Synnøve Riise Bøgeberg og Roy Tjomsland har flyttet til Oslo Rådhus for å jobbe med ny Groruddals-satsing mens Petter Daae Slipher (t.h), som er pensjonert, har mye kunnskap også om tiden før intensjonsavtalen i 2007. I dag er det avslutningskonferanse på Hotel 33.


På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

ARRANGEMENT: Den første konferansen; «Ti år klokere» skjer på Hotel 33. Den andre; «Boligbygging i Groruddalen: small-medium-large» foregår på Kuben yrkesarena rett bak hotellet.


Begge konferansene går under overskriften «Groruddalen i utvikling». Den ene, «Ti år klokere» handler om Groruddals-satsingen, og skal gi en smakebit fra prosjekter som er gjennomført fra 2007 og til nå. Den andre heter «Boligbygging i Groruddalen: small – medium – large». Det er Plan- og bygningsetaten som står bak sistnevnte.

– De to konferansene legger vekt på ulike tema og har litt forskjellige målgrupper, men har det til felles at begge handler om Groruddalens rolle i byutviklingen- i vid forstand. Derfor ønsket vi å presentere de to konferansene i sammenheng, selv om hver konferanse står trygt på egne ben, forteller leder Synnøve Riise Bøgeberg for Plankontoret.

Avsluttes i desember

Den første delen går av stabelen i morgen på Hotel 33.

– «Ti år klokere» skal gi en smakebit fra de mer enn 3000 store og små prosjektene som er gjennomført siden 2007 gjennom Groruddals-satsingen, som er et gedigent spleiselag mellom staten og Oslo kommune, sier hun.

Denne tiårs-satsingen blir formelt avsluttet nå i desember.

– Det har vært en samling av fysiske og sosiale prosjekter, og over 35 statlige og kommunale instanser har samarbeidet med hverandre. I tillegg har kommunen samarbeidet tett med befolkningen, frivillige organisasjoner og lokalt næringsliv, spesielt gjennom bydelene og den lokale områdeinnsatsen. Konferansen skal vise bredden i tiltakene og hva man har oppnådd.

En unik satsing

– Hva håper dere å oppnå med «Groruddalen i utvikling»?

– Det er overskriften for de to konferansene sett under ett, og markerer at det skjer mye på mange fronter i Groruddalen. Boligbygging og byutvikling i Groruddalen skjer imidlertid uavhengig av om det er spesielle satsinger eller ikke. Groruddals-satsingen har vært en ekstraordinær innsats basert på en samarbeidsavtale mellom staten og Oslo kommune, og det er gjort avtale med staten om en ny Groruddals-satsing fra 2017 til 2026. Innretningen på den nye satsingen blir derimot litt annerledes enn den som fases ut nå, forteller hun.

«Ti år klokere»-konferansen skal vise hva Groruddals-satsingen egentlig er.

– Det er alt fra å bygge lekeplasser, bydelsparker, turveier og støyskjermer til tiltak for å bedre folkehelsa, støtte og oppmuntre lokale lag og organisasjoner og få flere til å engasjere seg i sitt eget nærmiljø.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.