ANNONSE

- Groruddammen kan få badevannskvalitet

- Groruddammen kan få badevannskvalitet

 

Hans-Christian Ekenes og Terje Nordeide i Vann- og avløpsetaten orienterte bydelsutvalget om fremdriften for Grorudparken. Blant annet ble det trukket fram at Groruddammen kan få badevanns­kvalitet i fremtiden.

Tekst:

Publisert:

- Dette høres bra ut. Nå kan vi nesten plassere en badebukse i bydelslogoen vår, sier BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap).

Groruddamen er imidlertid kun en liten del av prosjektet. Hele området langs Alnaelva fra den gamle Kalbakkbrua - og helt opp til gresslettene nedenfor høyblokkene på Ammerud - skal oppgraderes. Målet er at dette skal gi området en høyere verdi enn det har i dag.

Allerede i år vil befolkningen kunne se synlige forbedringer i området. Den gamle Kalbakken-brua skal rehabiliteres. Det samme skal prestehagen - og tilgjengelig­heten fra Grorud senter skal bedres.

Lenger fram i tid skal også området rundt Groruddammen (Grorud amfi) og området på Ammerud hvor brakkebarnehagen ligger i dag (Ammerud amfi) rustes opp.

- I tillegg ønsker vi en aktivitetsgate gjennom idrettsparken. Det tror vi er et godt grep, sier Nordeide.

Både Nordeide og Ekenes understreker at hele prosjektet med Grorudparken er avhengig av et brennende engasjement fra bydelens befolkning.

- Det gjelder bydelsutvalget, lag, foreninger og enkeltpersoner, forteller de og legger til at det er viktig for partene å se befolkningens entusiasme om prosjektet.

Prosjektet er et samarbeid mellom Friluftsetaten, Plan- og bygningsetaten, Byantikvaren, Eiendom- og byfornyelsesetaten og Vann- og avløpsetaten.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE