Gutta fra dalen

Gutta fra dalen

 

Vålerenga Trolls U-16 ble serievinnere, og tok NM-gull. Gutta fra Groruddalen skal ha del i æren.

Skrevet av:

Med hele seks spillere fra Groruddalen, har Vålerenga Trolls U-16 lag gjort rent bord i årets sesong. Seriegull ble toppet med NM-gull mot Eidsvold 1814s på lørdag i en jevn og spennende kamp, der resultatet ble 12-6.

Selv om det geografisk sett er forskjell på Vålerenga og treningsbanen Jordal og Groruddalen, føler gutta seg som en naturlig del av gjengen:

- Det finnes ingen tilbud for oss amerikanske fotballspillere i Groruddalen, og da er Vålerenga det naturlige valget, sier Dennis Hass.

De seks gutta lever for sporten, og har ingen problemer med å peke ut grunner til hvorfor folk bør følge med på eller drive med amerikansk fotball:

- For det første er det morsomt. Hvem synes ikke det er deilig å feie en mann i bakken, eller å gli unna taklinger på jakt etter touch-down, sier de, før Kenneth Johansen legger til:

- Amerikansk fotball er en sport der alt plutselig går veldig fort, og man får skikkelige adrenalinkick av å spille.

Mye trening

Dersom du skal bli en virkelig god amerikansk fotballspiller, skal det mye til. Treningsøktene er mange og harde, og det er vel så mye taktisk som må læres, som det er fysisk som må oppnås. Dennis Hass bekrefter:

- Det er veldig mye trening, og spesielt fysisk. Amerikansk fotball er en krevende sport, og du må være i god form dersom du skal bli god, sier han, før lagkompis Kostas Elia legger til:

- I tillegg må man ikke glemme at det er veldig mye mentalt. Du må kunne stå opp om morgenen og være klar til å gjøre hundre prosent, og du må være klar til å trene knallhardt. Dessuten må du være profesjonell, og du må ha et godt kosthold.

Trolls ladet opp til finalen på Voldsløkka med mye taktikk og forskjellige spilltrekk. Mye av sporten går utpå nettopp taktikk, og derfor er det helt nødvendig at spillerne hører på trenerne.

- Her i Trolls har vi en kjempegod trenerstab, som hjelper oss til å bli bedre, og som hele tiden gjør oss bedre som lag, sier Hass.

Sport for de aller fleste

I amerikansk fotball har spillerne forskjellige oppgaver. Noen løper og tar i mot, noen brøyter spillet fremover, og noen kaster.

Dette gjør at de aller fleste kan finne seg en rolle å bli god i, mener Yrjan Frøyland.

- Amerikansk fotball er en sport for alle. Det har ikke noe å si om du veier mye alderen tatt i betraktning, da både tunge spillere og lettbente spillere behøves og settes like mye pris på, sier han før han legger til:

- Men uansett må man selvsagt være et treningsmenneske, og alltid være villig til å lære.

Vålerenga Trolls, som er åpne for alle nye spillere som ønsker å ha det gøy og bli bedre, avsluttet altså sesongen med en knallsterk seier i finalen i NM.

Og Groruddals-gutta? De gjorde sin del av jobben.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

 
Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

 
Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!