Gutta fra dalen

Gutta fra dalen

 

Vålerenga Trolls U-16 ble serievinnere, og tok NM-gull. Gutta fra Groruddalen skal ha del i æren.

Skrevet av:

Med hele seks spillere fra Groruddalen, har Vålerenga Trolls U-16 lag gjort rent bord i årets sesong. Seriegull ble toppet med NM-gull mot Eidsvold 1814s på lørdag i en jevn og spennende kamp, der resultatet ble 12-6.

Selv om det geografisk sett er forskjell på Vålerenga og treningsbanen Jordal og Groruddalen, føler gutta seg som en naturlig del av gjengen:

- Det finnes ingen tilbud for oss amerikanske fotballspillere i Groruddalen, og da er Vålerenga det naturlige valget, sier Dennis Hass.

De seks gutta lever for sporten, og har ingen problemer med å peke ut grunner til hvorfor folk bør følge med på eller drive med amerikansk fotball:

- For det første er det morsomt. Hvem synes ikke det er deilig å feie en mann i bakken, eller å gli unna taklinger på jakt etter touch-down, sier de, før Kenneth Johansen legger til:

- Amerikansk fotball er en sport der alt plutselig går veldig fort, og man får skikkelige adrenalinkick av å spille.

Mye trening

Dersom du skal bli en virkelig god amerikansk fotballspiller, skal det mye til. Treningsøktene er mange og harde, og det er vel så mye taktisk som må læres, som det er fysisk som må oppnås. Dennis Hass bekrefter:

- Det er veldig mye trening, og spesielt fysisk. Amerikansk fotball er en krevende sport, og du må være i god form dersom du skal bli god, sier han, før lagkompis Kostas Elia legger til:

- I tillegg må man ikke glemme at det er veldig mye mentalt. Du må kunne stå opp om morgenen og være klar til å gjøre hundre prosent, og du må være klar til å trene knallhardt. Dessuten må du være profesjonell, og du må ha et godt kosthold.

Trolls ladet opp til finalen på Voldsløkka med mye taktikk og forskjellige spilltrekk. Mye av sporten går utpå nettopp taktikk, og derfor er det helt nødvendig at spillerne hører på trenerne.

- Her i Trolls har vi en kjempegod trenerstab, som hjelper oss til å bli bedre, og som hele tiden gjør oss bedre som lag, sier Hass.

Sport for de aller fleste

I amerikansk fotball har spillerne forskjellige oppgaver. Noen løper og tar i mot, noen brøyter spillet fremover, og noen kaster.

Dette gjør at de aller fleste kan finne seg en rolle å bli god i, mener Yrjan Frøyland.

- Amerikansk fotball er en sport for alle. Det har ikke noe å si om du veier mye alderen tatt i betraktning, da både tunge spillere og lettbente spillere behøves og settes like mye pris på, sier han før han legger til:

- Men uansett må man selvsagt være et treningsmenneske, og alltid være villig til å lære.

Vålerenga Trolls, som er åpne for alle nye spillere som ønsker å ha det gøy og bli bedre, avsluttet altså sesongen med en knallsterk seier i finalen i NM.

Og Groruddals-gutta? De gjorde sin del av jobben.

 

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!