Gutta fra dalen

Gutta fra dalen

 

Vålerenga Trolls U-16 ble serievinnere, og tok NM-gull. Gutta fra Groruddalen skal ha del i æren.

Med hele seks spillere fra Groruddalen, har Vålerenga Trolls U-16 lag gjort rent bord i årets sesong. Seriegull ble toppet med NM-gull mot Eidsvold 1814s på lørdag i en jevn og spennende kamp, der resultatet ble 12-6.

Selv om det geografisk sett er forskjell på Vålerenga og treningsbanen Jordal og Groruddalen, føler gutta seg som en naturlig del av gjengen:

- Det finnes ingen tilbud for oss amerikanske fotballspillere i Groruddalen, og da er Vålerenga det naturlige valget, sier Dennis Hass.

De seks gutta lever for sporten, og har ingen problemer med å peke ut grunner til hvorfor folk bør følge med på eller drive med amerikansk fotball:

- For det første er det morsomt. Hvem synes ikke det er deilig å feie en mann i bakken, eller å gli unna taklinger på jakt etter touch-down, sier de, før Kenneth Johansen legger til:

- Amerikansk fotball er en sport der alt plutselig går veldig fort, og man får skikkelige adrenalinkick av å spille.

Mye trening

Dersom du skal bli en virkelig god amerikansk fotballspiller, skal det mye til. Treningsøktene er mange og harde, og det er vel så mye taktisk som må læres, som det er fysisk som må oppnås. Dennis Hass bekrefter:

- Det er veldig mye trening, og spesielt fysisk. Amerikansk fotball er en krevende sport, og du må være i god form dersom du skal bli god, sier han, før lagkompis Kostas Elia legger til:

- I tillegg må man ikke glemme at det er veldig mye mentalt. Du må kunne stå opp om morgenen og være klar til å gjøre hundre prosent, og du må være klar til å trene knallhardt. Dessuten må du være profesjonell, og du må ha et godt kosthold.

Trolls ladet opp til finalen på Voldsløkka med mye taktikk og forskjellige spilltrekk. Mye av sporten går utpå nettopp taktikk, og derfor er det helt nødvendig at spillerne hører på trenerne.

- Her i Trolls har vi en kjempegod trenerstab, som hjelper oss til å bli bedre, og som hele tiden gjør oss bedre som lag, sier Hass.

Sport for de aller fleste

I amerikansk fotball har spillerne forskjellige oppgaver. Noen løper og tar i mot, noen brøyter spillet fremover, og noen kaster.

Dette gjør at de aller fleste kan finne seg en rolle å bli god i, mener Yrjan Frøyland.

- Amerikansk fotball er en sport for alle. Det har ikke noe å si om du veier mye alderen tatt i betraktning, da både tunge spillere og lettbente spillere behøves og settes like mye pris på, sier han før han legger til:

- Men uansett må man selvsagt være et treningsmenneske, og alltid være villig til å lære.

Vålerenga Trolls, som er åpne for alle nye spillere som ønsker å ha det gøy og bli bedre, avsluttet altså sesongen med en knallsterk seier i finalen i NM.

Og Groruddals-gutta? De gjorde sin del av jobben.

 

Siste nytt i Nyheter

Dalen ga 1,9 millioner

TV-aksjonen 2016:

Dalen ga 1,9 millioner

 • TV-aksjonen

Søndag samlet TV-aksjonen inn 220 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre. Det er nesten dobbelt så mye som i fjor - også bidraget fra Groruddalen.

Fornøyde beboere

Fornøyde beboere

 • Gang- og sykkelvei

Brigitte Heitmann og Gerhard Skagestein har fulgt med på arbeidene med den nye sykkelveien siden det startet. De er veldig glade for oppgraderingen.

Vil ikke miste lærerstillinger

Vil ikke miste lærerstillinger

Stovner bydelsutvalg synes det er trist at regjeringen legger opp til å fjerne ekstralærerne (fireårsordningen) uten å i det hele tatt ha evaluert prosjektet.

 
«Doing good in the world» i 100 år

«Doing good in the world» i 100 år

 • FN-dagen

The Rotary Foundation markerte sitt 100-årsjubileum på Linne Hotel på FN-dagen og verdens poliodag.

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

 
Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

 
Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!