Gutta fra dalen

Gutta fra dalen

 

Vålerenga Trolls U-16 ble serievinnere, og tok NM-gull. Gutta fra Groruddalen skal ha del i æren.

Skrevet av:

Med hele seks spillere fra Groruddalen, har Vålerenga Trolls U-16 lag gjort rent bord i årets sesong. Seriegull ble toppet med NM-gull mot Eidsvold 1814s på lørdag i en jevn og spennende kamp, der resultatet ble 12-6.

Selv om det geografisk sett er forskjell på Vålerenga og treningsbanen Jordal og Groruddalen, føler gutta seg som en naturlig del av gjengen:

- Det finnes ingen tilbud for oss amerikanske fotballspillere i Groruddalen, og da er Vålerenga det naturlige valget, sier Dennis Hass.

De seks gutta lever for sporten, og har ingen problemer med å peke ut grunner til hvorfor folk bør følge med på eller drive med amerikansk fotball:

- For det første er det morsomt. Hvem synes ikke det er deilig å feie en mann i bakken, eller å gli unna taklinger på jakt etter touch-down, sier de, før Kenneth Johansen legger til:

- Amerikansk fotball er en sport der alt plutselig går veldig fort, og man får skikkelige adrenalinkick av å spille.

Mye trening

Dersom du skal bli en virkelig god amerikansk fotballspiller, skal det mye til. Treningsøktene er mange og harde, og det er vel så mye taktisk som må læres, som det er fysisk som må oppnås. Dennis Hass bekrefter:


- Det er veldig mye trening, og spesielt fysisk. Amerikansk fotball er en krevende sport, og du må være i god form dersom du skal bli god, sier han, før lagkompis Kostas Elia legger til:

- I tillegg må man ikke glemme at det er veldig mye mentalt. Du må kunne stå opp om morgenen og være klar til å gjøre hundre prosent, og du må være klar til å trene knallhardt. Dessuten må du være profesjonell, og du må ha et godt kosthold.

Trolls ladet opp til finalen på Voldsløkka med mye taktikk og forskjellige spilltrekk. Mye av sporten går utpå nettopp taktikk, og derfor er det helt nødvendig at spillerne hører på trenerne.

- Her i Trolls har vi en kjempegod trenerstab, som hjelper oss til å bli bedre, og som hele tiden gjør oss bedre som lag, sier Hass.

Sport for de aller fleste

I amerikansk fotball har spillerne forskjellige oppgaver. Noen løper og tar i mot, noen brøyter spillet fremover, og noen kaster.


Dette gjør at de aller fleste kan finne seg en rolle å bli god i, mener Yrjan Frøyland.

- Amerikansk fotball er en sport for alle. Det har ikke noe å si om du veier mye alderen tatt i betraktning, da både tunge spillere og lettbente spillere behøves og settes like mye pris på, sier han før han legger til:

- Men uansett må man selvsagt være et treningsmenneske, og alltid være villig til å lære.

Vålerenga Trolls, som er åpne for alle nye spillere som ønsker å ha det gøy og bli bedre, avsluttet altså sesongen med en knallsterk seier i finalen i NM.

Og Groruddals-gutta? De gjorde sin del av jobben.

 

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!