Gutta fra dalen

Gutta fra dalen

 

Vålerenga Trolls U-16 ble serievinnere, og tok NM-gull. Gutta fra Groruddalen skal ha del i æren.

Tekst:

Publisert:

Med hele seks spillere fra Groruddalen, har Vålerenga Trolls U-16 lag gjort rent bord i årets sesong. Seriegull ble toppet med NM-gull mot Eidsvold 1814s på lørdag i en jevn og spennende kamp, der resultatet ble 12-6.

Selv om det geografisk sett er forskjell på Vålerenga og treningsbanen Jordal og Groruddalen, føler gutta seg som en naturlig del av gjengen:

- Det finnes ingen tilbud for oss amerikanske fotballspillere i Groruddalen, og da er Vålerenga det naturlige valget, sier Dennis Hass.

De seks gutta lever for sporten, og har ingen problemer med å peke ut grunner til hvorfor folk bør følge med på eller drive med amerikansk fotball:

- For det første er det morsomt. Hvem synes ikke det er deilig å feie en mann i bakken, eller å gli unna taklinger på jakt etter touch-down, sier de, før Kenneth Johansen legger til:

- Amerikansk fotball er en sport der alt plutselig går veldig fort, og man får skikkelige adrenalinkick av å spille.

Mye trening

Dersom du skal bli en virkelig god amerikansk fotballspiller, skal det mye til. Treningsøktene er mange og harde, og det er vel så mye taktisk som må læres, som det er fysisk som må oppnås. Dennis Hass bekrefter:

- Det er veldig mye trening, og spesielt fysisk. Amerikansk fotball er en krevende sport, og du må være i god form dersom du skal bli god, sier han, før lagkompis Kostas Elia legger til:

- I tillegg må man ikke glemme at det er veldig mye mentalt. Du må kunne stå opp om morgenen og være klar til å gjøre hundre prosent, og du må være klar til å trene knallhardt. Dessuten må du være profesjonell, og du må ha et godt kosthold.

Trolls ladet opp til finalen på Voldsløkka med mye taktikk og forskjellige spilltrekk. Mye av sporten går utpå nettopp taktikk, og derfor er det helt nødvendig at spillerne hører på trenerne.

- Her i Trolls har vi en kjempegod trenerstab, som hjelper oss til å bli bedre, og som hele tiden gjør oss bedre som lag, sier Hass.

Sport for de aller fleste

I amerikansk fotball har spillerne forskjellige oppgaver. Noen løper og tar i mot, noen brøyter spillet fremover, og noen kaster.

Dette gjør at de aller fleste kan finne seg en rolle å bli god i, mener Yrjan Frøyland.

- Amerikansk fotball er en sport for alle. Det har ikke noe å si om du veier mye alderen tatt i betraktning, da både tunge spillere og lettbente spillere behøves og settes like mye pris på, sier han før han legger til:

- Men uansett må man selvsagt være et treningsmenneske, og alltid være villig til å lære.

Vålerenga Trolls, som er åpne for alle nye spillere som ønsker å ha det gøy og bli bedre, avsluttet altså sesongen med en knallsterk seier i finalen i NM.

Og Groruddals-gutta? De gjorde sin del av jobben.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.