Gutta som kokkelerer

Gutta som kokkelerer

 

Onsdag 2. februar sto hønsefrikassé på menyen på kokkekurset for menn, som holdes på Stovner Frivilligsentral.

Skrevet av:

- Mange av mennene som kommer på kurset har ikke laget mat før, og noen vil utvide repertoaret sitt, forteller sjefskokk Bjørn Andresen.

Hjemmelagde fiskekaker og karbonader, lapskaus, stifado (gresk kjøttgryte), spagetti og fiske­grateng er noe av det mennene har laget under kurset.

- Vi lager alt fra bunnen av, og det er god husmannskost, forteller kursdeltaker Per Bryngelsgård, som har arbeidet på frivilligsentalen i åtte år.

- Vi gutta har det så morsomt med å lage mat sammen, sier han.

Det er cirka ti menn som deltar på hvert kurs og de bestemmer selv hva de skal lage.

- Jeg gjør i stand og handler inn varene, sier Bjørn Andresen.

Kokkekurset startet opp i fjor og mennene rakk å lage ti middager.

- Vi ville gi matinteresserte mannfolk en egen arena der de kunne få litt kontakt seg i mellom, sier Helle Maria Wolstad, daglig leder på Stovner Frivilligsentral.

- Det er som oftest slike tilbud for kvinner, og hvis noen menn skulle bli alene har de noen tips til enkle middagsretter, sier Wolstad.

Wolstad tok før oppstart kontakt med Bjørn Andresen, som ble utpekt til sjefskokk.

- Hun spurte om jeg ville komme og hjelpe til på kurset, sier Andresen, som ikke var vond å be.

Under kurset er det sjefskokken som dirigerer arbeidsoppgaver, og gutta deler de praktiske oppgavene mellom seg.

- Vi skjærer opp grønnsaker, maler kjøtt og skreller poteter, sier Per Bryngelsgård.

Andresen forteller at det er veldig sosialt, og ikke bare en jobb.

- Det er alltid hyggelig på kokkekurset. Det er god stemning og det lages mye god mat, sier han.

Selv om Bryngelsgård ikke var helt grønn på kjøkkenet, har han fått mange nyttige tips i ermet.

- Jeg har for eksempel lært at når du skal salte vannet må du vente til vannet koker, og når man skal lage karbonadedeig må du bruke egg som bindemiddel. Det er veldig gøy, og jeg ser alltid fram til kokkekurset.

- Jeg skal si deg at kona ble imponert da jeg lagde karbonadekaker. Da tok jeg i bruk alle triksene jeg har fått av Bjørn, og de ble veldig gode, sier Bryngelsgård.

Han forteller at kona er veldig nysgjerrig når han står for middagen, og at hun kommer bort for å titte oppi kjelene.

- Hun sier ikke nei til at jeg skal lage middag. Jeg står ikke for matlagingen hver dag, men når det er min tur er hun alltid like spent på hva jeg skal lage, ler Per.

Gutta har ingen planer om å gi seg med å lage mat.

- Vi kommer til å fortsette så lenge vi orker, og helsa tilsier det, smiler de.

Siste nytt i Nyheter

Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

  • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

  • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

 
Inviterer til kafédialog

Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Har du sett denne mannen?

Politiet ber om tips etter McDonalds-ranet

Har du sett denne mannen?

  • Ran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et grovt ran av McDonalds på Furuset. En mann i 50-årene kom seg unna med et pengebeløp – nå ber politiet publikum om hjelp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!