Budsjettforhandlinger i Bydel Stovner:

Halvparten går til
helse og omsorg

Halvparten går til <BR>helse og omsorg

BUDSJETTFORSLAG: Bydelsdirektør Alv H. Sørland har nå overlevert forslaget til neste års budsjett til bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap)

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Skrevet av:

Oppdatert:
26.11.2016 kl 11:17

Bydel Stovner har nå publisert bydelsdirektørens forslag til budsjett 2017. Budsjettet skal behandles av bydelsutvalget 15. desember. Bydelen har i dag en sunn økonomi, noe som gir større handlingsrom. De forventer et merforbruk på ni millioner kroner for årsresultatet i 2016, som forventes redusert til én million i 2018.

Men de største rammekuttene er lagt til slutten av økonomiplanperioden som er i 2020. I 2017 foreslås det satsing på ulike områder som skal forberede bydelen på «dårligere tider».

Investeringene gjøres gjennom utvikling av tjenestene for å levere riktigere og mer effektive tjenester i tråd med innbyggernes behov. Dette skal ruste oss for å møte en mer krevende økonomisk situasjon i årene som kommer, sier bydelsdirektør Alv H. Sørland

Opptatt av innbyggerne

Han legger vekt på at de store investeringene som vil gi gevinster på sikt. Bydelen vil investere 28 millioner kroner i nye tiltak, prosjekter og arbeidsmetoder i 2017, noe som betyr en innsparing på 18 millioner kroner.

– Det vi er opptatt av nå er at innbyggernes egne mål, verdier og fokus skal være det vi bygger våre tjenester på. Hvis det ikke er behov skal vi heller ikke tilby en løsning, sier Sørland.

Bydel Stovner har 32.000 innbyggere og et totalbudsjett på 1,2 milliarder. Helse og omsorg tar 50 prosent av kaka i 2017. Deretter kommer barnehager med 18 prosent, sosialtjenester med 16 prosent, oppvekst 14 og administrasjon på 2.

Vil bli mindre sårbare

Bydelen fortsetter å tilby rask psykisk helsehjelp og viderefører tiltaket «Nye mødre», et tilbud for vordende foreldre. Det har nå blitt bestemt at dette skal videreføres over hele Oslo. Som resten av Oslo jobber Stovner med at innbyggerne skal bo hjemme lenger.

Samtidig vil vi styrke og arbeide med de som har spesielle behov i forhold til demens. Vi etablerer et demensteam og dette er en profesjonalisering av byrådets politikk, sier bydelsdirektøren.

– Vi har kraftig økning i innbyggere med funksjonshemming. Det må vi i 2017 jobbe godt med for å tilby flere robuste tjenester. I dag har vi en del tjenester som er sårbare fordi det er små enheter. Det er et mål om at vi skal bli mindre sårbare i 2017.

Endelig litt pusterom

Det er politikerne som til syvende og sist skal vedta budsjettet. Deres oppgave er å forhandle mellom partiene, slik at budsjettet går opp. Det betyr ikke nødvendigvis at alle tiltak som bydelsdirektøren foreslår blir gjeldene.

Artikkelen har blitt kortet ned for nett. Les hele artikkelen i vår papirutgave og i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

...vent med applausen

Ja til storbylegevakta på Aker

...vent med applausen

 • Aker sykehus

Styret i Oslo Universitetssykehus er helt enige med Oslo kommune; storbylegevakta skal etableres på Aker sykehus. Det skal oppføres som et nytt bygg innen 2021. Men skepsisen om prislapp og tidsaspekt har ennå ikke lagt seg.

– Det dummeste jeg har hørt

– Det dummeste jeg har hørt

 • politihøgskolen

Raymond Johansen (Ap) er mildt sagt opprørt etter Venstre-toppens argumenter om politihøgskolen. Han holder Venstre og Elvestuen som ansvarlig dersom skolen flyttes ut av Oslo.

Tar igjen opp kampen for politihøgskolen til Groruddalen

Kampen om politihøgskolen

 • politihøgskolen

Regjeringen skapte debatt da det kom fram at de ønsker å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo og politihøgskolen står høyt på lista. Ola Elvestuen (V) gjentar likevel ordene han selv brukte i valgkampen i 2011; få politihøgskolen til Groruddalen. Selv om utflyttings-lista er et kompromiss mello...

 
Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

 • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

 • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

 • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

 • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

 • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

 • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!