Budsjettforhandlinger i Bydel Stovner:

Halvparten går til
helse og omsorg

Halvparten går til <BR>helse og omsorg

BUDSJETTFORSLAG: Bydelsdirektør Alv H. Sørland har nå overlevert forslaget til neste års budsjett til bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap)

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.11.2016 kl 11:17

Bydel Stovner har nå publisert bydelsdirektørens forslag til budsjett 2017. Budsjettet skal behandles av bydelsutvalget 15. desember. Bydelen har i dag en sunn økonomi, noe som gir større handlingsrom. De forventer et merforbruk på ni millioner kroner for årsresultatet i 2016, som forventes redusert til én million i 2018.

Men de største rammekuttene er lagt til slutten av økonomiplanperioden som er i 2020. I 2017 foreslås det satsing på ulike områder som skal forberede bydelen på «dårligere tider».

Investeringene gjøres gjennom utvikling av tjenestene for å levere riktigere og mer effektive tjenester i tråd med innbyggernes behov. Dette skal ruste oss for å møte en mer krevende økonomisk situasjon i årene som kommer, sier bydelsdirektør Alv H. Sørland

Opptatt av innbyggerne

Han legger vekt på at de store investeringene som vil gi gevinster på sikt. Bydelen vil investere 28 millioner kroner i nye tiltak, prosjekter og arbeidsmetoder i 2017, noe som betyr en innsparing på 18 millioner kroner.

– Det vi er opptatt av nå er at innbyggernes egne mål, verdier og fokus skal være det vi bygger våre tjenester på. Hvis det ikke er behov skal vi heller ikke tilby en løsning, sier Sørland.

Bydel Stovner har 32.000 innbyggere og et totalbudsjett på 1,2 milliarder. Helse og omsorg tar 50 prosent av kaka i 2017. Deretter kommer barnehager med 18 prosent, sosialtjenester med 16 prosent, oppvekst 14 og administrasjon på 2.

Vil bli mindre sårbare

Bydelen fortsetter å tilby rask psykisk helsehjelp og viderefører tiltaket «Nye mødre», et tilbud for vordende foreldre. Det har nå blitt bestemt at dette skal videreføres over hele Oslo. Som resten av Oslo jobber Stovner med at innbyggerne skal bo hjemme lenger.

Samtidig vil vi styrke og arbeide med de som har spesielle behov i forhold til demens. Vi etablerer et demensteam og dette er en profesjonalisering av byrådets politikk, sier bydelsdirektøren.

– Vi har kraftig økning i innbyggere med funksjonshemming. Det må vi i 2017 jobbe godt med for å tilby flere robuste tjenester. I dag har vi en del tjenester som er sårbare fordi det er små enheter. Det er et mål om at vi skal bli mindre sårbare i 2017.

Endelig litt pusterom

Det er politikerne som til syvende og sist skal vedta budsjettet. Deres oppgave er å forhandle mellom partiene, slik at budsjettet går opp. Det betyr ikke nødvendigvis at alle tiltak som bydelsdirektøren foreslår blir gjeldene.

Artikkelen har blitt kortet ned for nett. Les hele artikkelen i vår papirutgave og i vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.