Budsjettforhandlinger i Bydel Stovner:

Halvparten går til
helse og omsorg

Halvparten går til <BR>helse og omsorg

BUDSJETTFORSLAG: Bydelsdirektør Alv H. Sørland har nå overlevert forslaget til neste års budsjett til bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap)

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Skrevet av:

Oppdatert:
26.11.2016 kl 11:17

Bydel Stovner har nå publisert bydelsdirektørens forslag til budsjett 2017. Budsjettet skal behandles av bydelsutvalget 15. desember. Bydelen har i dag en sunn økonomi, noe som gir større handlingsrom. De forventer et merforbruk på ni millioner kroner for årsresultatet i 2016, som forventes redusert til én million i 2018.

Men de største rammekuttene er lagt til slutten av økonomiplanperioden som er i 2020. I 2017 foreslås det satsing på ulike områder som skal forberede bydelen på «dårligere tider».

Investeringene gjøres gjennom utvikling av tjenestene for å levere riktigere og mer effektive tjenester i tråd med innbyggernes behov. Dette skal ruste oss for å møte en mer krevende økonomisk situasjon i årene som kommer, sier bydelsdirektør Alv H. Sørland

Opptatt av innbyggerne

Han legger vekt på at de store investeringene som vil gi gevinster på sikt. Bydelen vil investere 28 millioner kroner i nye tiltak, prosjekter og arbeidsmetoder i 2017, noe som betyr en innsparing på 18 millioner kroner.

– Det vi er opptatt av nå er at innbyggernes egne mål, verdier og fokus skal være det vi bygger våre tjenester på. Hvis det ikke er behov skal vi heller ikke tilby en løsning, sier Sørland.

Bydel Stovner har 32.000 innbyggere og et totalbudsjett på 1,2 milliarder. Helse og omsorg tar 50 prosent av kaka i 2017. Deretter kommer barnehager med 18 prosent, sosialtjenester med 16 prosent, oppvekst 14 og administrasjon på 2.

Vil bli mindre sårbare

Bydelen fortsetter å tilby rask psykisk helsehjelp og viderefører tiltaket «Nye mødre», et tilbud for vordende foreldre. Det har nå blitt bestemt at dette skal videreføres over hele Oslo. Som resten av Oslo jobber Stovner med at innbyggerne skal bo hjemme lenger.

Samtidig vil vi styrke og arbeide med de som har spesielle behov i forhold til demens. Vi etablerer et demensteam og dette er en profesjonalisering av byrådets politikk, sier bydelsdirektøren.

– Vi har kraftig økning i innbyggere med funksjonshemming. Det må vi i 2017 jobbe godt med for å tilby flere robuste tjenester. I dag har vi en del tjenester som er sårbare fordi det er små enheter. Det er et mål om at vi skal bli mindre sårbare i 2017.

Endelig litt pusterom

Det er politikerne som til syvende og sist skal vedta budsjettet. Deres oppgave er å forhandle mellom partiene, slik at budsjettet går opp. Det betyr ikke nødvendigvis at alle tiltak som bydelsdirektøren foreslår blir gjeldene.

Artikkelen har blitt kortet ned for nett. Les hele artikkelen i vår papirutgave og i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

 
- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

 
Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Inviterte ordføreren <BR>til fredsprisfest

Inviterte ordføreren
til fredsprisfest

Elever fra Lindeberg og Ruseløkka skoler inviterte ordfører Marianne Borgen (SV) til fredsprisfesten lørdag 10. desember. De fikk også sneket inn noen egne spørsmål.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!