Budsjettforhandlinger i Bydel Stovner:

Halvparten går til
helse og omsorg

Halvparten går til <BR>helse og omsorg

BUDSJETTFORSLAG: Bydelsdirektør Alv H. Sørland har nå overlevert forslaget til neste års budsjett til bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap)

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Skrevet av:

Oppdatert:
26.11.2016 kl 11:17

Bydel Stovner har nå publisert bydelsdirektørens forslag til budsjett 2017. Budsjettet skal behandles av bydelsutvalget 15. desember. Bydelen har i dag en sunn økonomi, noe som gir større handlingsrom. De forventer et merforbruk på ni millioner kroner for årsresultatet i 2016, som forventes redusert til én million i 2018.

Men de største rammekuttene er lagt til slutten av økonomiplanperioden som er i 2020. I 2017 foreslås det satsing på ulike områder som skal forberede bydelen på «dårligere tider».

Investeringene gjøres gjennom utvikling av tjenestene for å levere riktigere og mer effektive tjenester i tråd med innbyggernes behov. Dette skal ruste oss for å møte en mer krevende økonomisk situasjon i årene som kommer, sier bydelsdirektør Alv H. Sørland

Opptatt av innbyggerne

Han legger vekt på at de store investeringene som vil gi gevinster på sikt. Bydelen vil investere 28 millioner kroner i nye tiltak, prosjekter og arbeidsmetoder i 2017, noe som betyr en innsparing på 18 millioner kroner.

– Det vi er opptatt av nå er at innbyggernes egne mål, verdier og fokus skal være det vi bygger våre tjenester på. Hvis det ikke er behov skal vi heller ikke tilby en løsning, sier Sørland.

Bydel Stovner har 32.000 innbyggere og et totalbudsjett på 1,2 milliarder. Helse og omsorg tar 50 prosent av kaka i 2017. Deretter kommer barnehager med 18 prosent, sosialtjenester med 16 prosent, oppvekst 14 og administrasjon på 2.

Vil bli mindre sårbare

Bydelen fortsetter å tilby rask psykisk helsehjelp og viderefører tiltaket «Nye mødre», et tilbud for vordende foreldre. Det har nå blitt bestemt at dette skal videreføres over hele Oslo. Som resten av Oslo jobber Stovner med at innbyggerne skal bo hjemme lenger.

Samtidig vil vi styrke og arbeide med de som har spesielle behov i forhold til demens. Vi etablerer et demensteam og dette er en profesjonalisering av byrådets politikk, sier bydelsdirektøren.

– Vi har kraftig økning i innbyggere med funksjonshemming. Det må vi i 2017 jobbe godt med for å tilby flere robuste tjenester. I dag har vi en del tjenester som er sårbare fordi det er små enheter. Det er et mål om at vi skal bli mindre sårbare i 2017.

Endelig litt pusterom

Det er politikerne som til syvende og sist skal vedta budsjettet. Deres oppgave er å forhandle mellom partiene, slik at budsjettet går opp. Det betyr ikke nødvendigvis at alle tiltak som bydelsdirektøren foreslår blir gjeldene.

Artikkelen har blitt kortet ned for nett. Les hele artikkelen i vår papirutgave og i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Nå er kontraktene signert

«Nye» Tveten gård

Nå er kontraktene signert

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

 
Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

 
– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!