Budsjettforhandlinger i Bydel Stovner:

Halvparten går til
helse og omsorg

Halvparten går til <BR>helse og omsorg

BUDSJETTFORSLAG: Bydelsdirektør Alv H. Sørland har nå overlevert forslaget til neste års budsjett til bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap)

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Skrevet av:

Oppdatert:
26.11.2016 kl 11:17

Bydel Stovner har nå publisert bydelsdirektørens forslag til budsjett 2017. Budsjettet skal behandles av bydelsutvalget 15. desember. Bydelen har i dag en sunn økonomi, noe som gir større handlingsrom. De forventer et merforbruk på ni millioner kroner for årsresultatet i 2016, som forventes redusert til én million i 2018.

Men de største rammekuttene er lagt til slutten av økonomiplanperioden som er i 2020. I 2017 foreslås det satsing på ulike områder som skal forberede bydelen på «dårligere tider».

Investeringene gjøres gjennom utvikling av tjenestene for å levere riktigere og mer effektive tjenester i tråd med innbyggernes behov. Dette skal ruste oss for å møte en mer krevende økonomisk situasjon i årene som kommer, sier bydelsdirektør Alv H. Sørland

Opptatt av innbyggerne

Han legger vekt på at de store investeringene som vil gi gevinster på sikt. Bydelen vil investere 28 millioner kroner i nye tiltak, prosjekter og arbeidsmetoder i 2017, noe som betyr en innsparing på 18 millioner kroner.

– Det vi er opptatt av nå er at innbyggernes egne mål, verdier og fokus skal være det vi bygger våre tjenester på. Hvis det ikke er behov skal vi heller ikke tilby en løsning, sier Sørland.

Bydel Stovner har 32.000 innbyggere og et totalbudsjett på 1,2 milliarder. Helse og omsorg tar 50 prosent av kaka i 2017. Deretter kommer barnehager med 18 prosent, sosialtjenester med 16 prosent, oppvekst 14 og administrasjon på 2.

Vil bli mindre sårbare

Bydelen fortsetter å tilby rask psykisk helsehjelp og viderefører tiltaket «Nye mødre», et tilbud for vordende foreldre. Det har nå blitt bestemt at dette skal videreføres over hele Oslo. Som resten av Oslo jobber Stovner med at innbyggerne skal bo hjemme lenger.

Samtidig vil vi styrke og arbeide med de som har spesielle behov i forhold til demens. Vi etablerer et demensteam og dette er en profesjonalisering av byrådets politikk, sier bydelsdirektøren.

– Vi har kraftig økning i innbyggere med funksjonshemming. Det må vi i 2017 jobbe godt med for å tilby flere robuste tjenester. I dag har vi en del tjenester som er sårbare fordi det er små enheter. Det er et mål om at vi skal bli mindre sårbare i 2017.

Endelig litt pusterom

Det er politikerne som til syvende og sist skal vedta budsjettet. Deres oppgave er å forhandle mellom partiene, slik at budsjettet går opp. Det betyr ikke nødvendigvis at alle tiltak som bydelsdirektøren foreslår blir gjeldene.

Artikkelen har blitt kortet ned for nett. Les hele artikkelen i vår papirutgave og i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Inviterer til kafédialog

Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Har du sett denne mannen?

Politiet ber om tips etter McDonalds-ranet

Har du sett denne mannen?

  • Ran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et grovt ran av McDonalds på Furuset. En mann i 50-årene kom seg unna med et pengebeløp – nå ber politiet publikum om hjelp.

Mener byrådet misbruker makten

Mener byrådet misbruker makten

  • Barnehage

Både Høyre sentralt og lokalt i Bjerke bydel reagerer på beslutningen til byrådet om å ikke gi tilskudd til en privat Espira-barnehage planlagt i Nybyen på Økern. Høyre kaller det for maktmisbruk.

 
– Barnehagebaroner

– Barnehagebaroner

  • Barnehager

Rødts Bjørnar Moxnes tror ikke et sekund på at Espira planlegger å drifte barnehage for barnas beste.

– Vi vil selv ta ansvar

– Vi vil selv ta ansvar

  • Barnehage

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv vil ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser.

Privat Økern-<BR>barnehage på vent

Privat Økern-
barnehage på vent

  • Barnehage

En Espira-barnehage på to etasjer i Nybyen på Økern skulle etter planen åpne i september neste år. Nå ligger planene brakk fordi byrådet avslo søknad om tilskudd.

 
McDonalds avdeling Furuset ranet

McDonalds avdeling Furuset ranet

  • Ran

En mann i 50-årene ranet McDonalds ved Radisson Blu Alna hotell med pistol. Mannen kom seg unna med kontanter.

Nå er det Vestli sin tur

Lokalpolitikere frir til Groruddals-satsingen:

Nå er det Vestli sin tur

  • Groruddals-satsingen

Lokalpolitikerne May-Britt Christensen (Ap) og Athithan Kumarasamy (Ap) i Stovner bydel ønsker å få mer aktivitet for barn og unge på Vestli – og etterlyser tiltak i Vestliskogen grendeskole.

Tverrforbindelsen er i planen

Tverrforbindelsen er i planen

  • Oslopakke 3

Fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus forteller at tverrforbindelsen ligger som en del av prosjektet i konseptvalgutredningen til Romeriksbanen som blir ferdig før sommeren.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!