Han fulgte etter veskenapperen

Han fulgte etter veskenapperen

 

Utenfor butikken til Access Lås & Nøkkel på Kalbakken så Fredrik Lysgaard en eldre dame bli frastjålet veska. Det fant han seg ikke i.

Tekst:

Publisert:

- Plutselig kom det en kar løpende forbi og forsvinner ned mot det lille sentret på Kalbakken. Deretter så jeg dama lå rett ut på bakken, forteller Fredrik Lysgaard, daglig leder i låsfirmaet, og fortsetter:

- Det kom noen og hjalp henne opp, og jeg skjønte hva som hadde skjedd og tenkte at «han der - han skal jeg klare å kjenne igjen».

Lysgaard slang seg i bilen, men måtte bruke et par runder rundt i nabolaget før han oppdaget veskenapperen. Han meldte i fra til politiet, som han hadde hatt på tråden hele tiden, og vedkommende ble anholdt ved Kalbakken t-banestasjon.

- Han er visst en kjenning av politiet, forteller Lysgaard, som også berømmer de blåkleddes innsats under pågripelsen.

- Både politiet og ambulansepersonellet gjorde en fenomenal jobb.

Det gikk forholdsvis bra med den 88 år gamle damen.  Veskenapperen hadde løpt henne rett ned så hun ble, ifølge Lysgaard, noe forslått, og ble tatt med til sykehus for sjekk.

- Nå får vi håpe han tyven holdes bak lås og slå en stund, avslutter helten.

Siste nytt i Nyheter

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering. Stovner og Alna har allerede vedtatt det. I tillegg mangler bydelen nesten hundre barnehageplasser.

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

 
Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.