Han fulgte etter veskenapperen

Han fulgte etter veskenapperen

 

Utenfor butikken til Access Lås & Nøkkel på Kalbakken så Fredrik Lysgaard en eldre dame bli frastjålet veska. Det fant han seg ikke i.

Tekst:

Publisert:

- Plutselig kom det en kar løpende forbi og forsvinner ned mot det lille sentret på Kalbakken. Deretter så jeg dama lå rett ut på bakken, forteller Fredrik Lysgaard, daglig leder i låsfirmaet, og fortsetter:

- Det kom noen og hjalp henne opp, og jeg skjønte hva som hadde skjedd og tenkte at «han der - han skal jeg klare å kjenne igjen».

Lysgaard slang seg i bilen, men måtte bruke et par runder rundt i nabolaget før han oppdaget veskenapperen. Han meldte i fra til politiet, som han hadde hatt på tråden hele tiden, og vedkommende ble anholdt ved Kalbakken t-banestasjon.

- Han er visst en kjenning av politiet, forteller Lysgaard, som også berømmer de blåkleddes innsats under pågripelsen.

- Både politiet og ambulansepersonellet gjorde en fenomenal jobb.

Det gikk forholdsvis bra med den 88 år gamle damen.  Veskenapperen hadde løpt henne rett ned så hun ble, ifølge Lysgaard, noe forslått, og ble tatt med til sykehus for sjekk.

- Nå får vi håpe han tyven holdes bak lås og slå en stund, avslutter helten.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.