Han tente et håp for Groruddalen

Det er mange som opp gjennom årene har vært flinke til å tenne et lys i tunnelen, et håp av lys for alle oss som bor i Groruddalen. Da Jan Bøhler kom...

Skrevet av:

Det er mange som opp gjennom årene har vært flinke til å tenne et lys i tunnelen, et håp av lys for alle oss som bor i Groruddalen. Da Jan Bøhler kom på banen tente han ikke bare ett lys, han slo på flomlyset! I flere år har det vært like lyst i tunnelen som ute på en vakker sommerdag i juni... Nå, etter slaktingen av Aker sykehus og Alnaelva, er håpet snudd til fortvilelse. Det er helt mørkt i tunnelen. Mørkt som svarte natta.

Men er det Jan Bøhler sin skyld? Naturligvis ikke. Fyren har hatt de beste intensjoner. Han brenner for Groruddalen. Han jobber hele natta, sies det, men likevel har prosjektene strandet. Bøhler har hatt (nesten) hele Groruddalen i ryggen, men i de politiske kretser - der avgjørelsene fattes - har han ikke nådd fram med budskapet.

Nå er det mange politikere fra mange partier som på ulike arenaer jobber (og har jobbet) for Groruddalen, men mange opplever nok Bøhler som mannen «som skulle ordne opp». «Kongen av Groruddalen», som han ble kalt i Ap-kretser. Stemmesankeren. Helten. Frelseren. Dette er roller han har fått gjennom å være «så på hugget» på vegne av dalen, og derfor er det noen som nå peker på ham når det går ad dundas i sak etter sak (sett med Groruddals-øyne).

At lokale Ap-folk hever fingeren og sier at «skyld ikke på Jan, det er han som har jobbet mest for Groruddalen», så er det helt riktig - men fasiteten blir likevel den samme: Aker sykehus nedlegges og det blir ikke noe ørret-fiske i Alnaelva. Når dette bildet også forsterkes av en ytterligere utvidelse av Alnabruterminalen, Huken Pukkverk og Ring 3-trøbbel - ja, da er det ikke rart at folk sliter med å se lyset i tunnelen.

Vi håper - og forventer - at Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet, partiene som sa «ja til terminal, nei til elv», nå har fanget opp situasjonen i Groruddalen og gjør noe med det. De må gjerne bruke helgen på å glede seg over det nye Holmenkoll-anlegget til 1,8 milliarder kroner, men til uka må de sette seg ned og «hoste opp» noe som kan få opp humøret i Groruddalen - igjen!

Siste nytt i Nyheter

Beundrer utålmodigheten

Byrådslederen lånte ut stolen til Maiuran (19) for en dag:

Beundrer utålmodigheten

 • politikk

Maiuran (19) fikk sitte i stolen til Raymond Johansen (Ap) og være byrådsleder for en dag. Johansen er mektig imponert over Linderud-gutten som står bak en plattform for unge entreprenører som praktisk talt vil redde verden – nå.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

 
Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

 
SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!