Han tente et håp for Groruddalen

Det er mange som opp gjennom årene har vært flinke til å tenne et lys i tunnelen, et håp av lys for alle oss som bor i Groruddalen. Da Jan Bøhler kom...

Skrevet av:

Det er mange som opp gjennom årene har vært flinke til å tenne et lys i tunnelen, et håp av lys for alle oss som bor i Groruddalen. Da Jan Bøhler kom på banen tente han ikke bare ett lys, han slo på flomlyset! I flere år har det vært like lyst i tunnelen som ute på en vakker sommerdag i juni... Nå, etter slaktingen av Aker sykehus og Alnaelva, er håpet snudd til fortvilelse. Det er helt mørkt i tunnelen. Mørkt som svarte natta.

Men er det Jan Bøhler sin skyld? Naturligvis ikke. Fyren har hatt de beste intensjoner. Han brenner for Groruddalen. Han jobber hele natta, sies det, men likevel har prosjektene strandet. Bøhler har hatt (nesten) hele Groruddalen i ryggen, men i de politiske kretser - der avgjørelsene fattes - har han ikke nådd fram med budskapet.

Nå er det mange politikere fra mange partier som på ulike arenaer jobber (og har jobbet) for Groruddalen, men mange opplever nok Bøhler som mannen «som skulle ordne opp». «Kongen av Groruddalen», som han ble kalt i Ap-kretser. Stemmesankeren. Helten. Frelseren. Dette er roller han har fått gjennom å være «så på hugget» på vegne av dalen, og derfor er det noen som nå peker på ham når det går ad dundas i sak etter sak (sett med Groruddals-øyne).

At lokale Ap-folk hever fingeren og sier at «skyld ikke på Jan, det er han som har jobbet mest for Groruddalen», så er det helt riktig - men fasiteten blir likevel den samme: Aker sykehus nedlegges og det blir ikke noe ørret-fiske i Alnaelva. Når dette bildet også forsterkes av en ytterligere utvidelse av Alnabruterminalen, Huken Pukkverk og Ring 3-trøbbel - ja, da er det ikke rart at folk sliter med å se lyset i tunnelen.

Vi håper - og forventer - at Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet, partiene som sa «ja til terminal, nei til elv», nå har fanget opp situasjonen i Groruddalen og gjør noe med det. De må gjerne bruke helgen på å glede seg over det nye Holmenkoll-anlegget til 1,8 milliarder kroner, men til uka må de sette seg ned og «hoste opp» noe som kan få opp humøret i Groruddalen - igjen!

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!