Han tente et håp for Groruddalen

Det er mange som opp gjennom årene har vært flinke til å tenne et lys i tunnelen, et håp av lys for alle oss som bor i Groruddalen. Da Jan Bøhler kom...

Det er mange som opp gjennom årene har vært flinke til å tenne et lys i tunnelen, et håp av lys for alle oss som bor i Groruddalen. Da Jan Bøhler kom på banen tente han ikke bare ett lys, han slo på flomlyset! I flere år har det vært like lyst i tunnelen som ute på en vakker sommerdag i juni... Nå, etter slaktingen av Aker sykehus og Alnaelva, er håpet snudd til fortvilelse. Det er helt mørkt i tunnelen. Mørkt som svarte natta.

Men er det Jan Bøhler sin skyld? Naturligvis ikke. Fyren har hatt de beste intensjoner. Han brenner for Groruddalen. Han jobber hele natta, sies det, men likevel har prosjektene strandet. Bøhler har hatt (nesten) hele Groruddalen i ryggen, men i de politiske kretser - der avgjørelsene fattes - har han ikke nådd fram med budskapet.

Nå er det mange politikere fra mange partier som på ulike arenaer jobber (og har jobbet) for Groruddalen, men mange opplever nok Bøhler som mannen «som skulle ordne opp». «Kongen av Groruddalen», som han ble kalt i Ap-kretser. Stemmesankeren. Helten. Frelseren. Dette er roller han har fått gjennom å være «så på hugget» på vegne av dalen, og derfor er det noen som nå peker på ham når det går ad dundas i sak etter sak (sett med Groruddals-øyne).

At lokale Ap-folk hever fingeren og sier at «skyld ikke på Jan, det er han som har jobbet mest for Groruddalen», så er det helt riktig - men fasiteten blir likevel den samme: Aker sykehus nedlegges og det blir ikke noe ørret-fiske i Alnaelva. Når dette bildet også forsterkes av en ytterligere utvidelse av Alnabruterminalen, Huken Pukkverk og Ring 3-trøbbel - ja, da er det ikke rart at folk sliter med å se lyset i tunnelen.

Vi håper - og forventer - at Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet, partiene som sa «ja til terminal, nei til elv», nå har fanget opp situasjonen i Groruddalen og gjør noe med det. De må gjerne bruke helgen på å glede seg over det nye Holmenkoll-anlegget til 1,8 milliarder kroner, men til uka må de sette seg ned og «hoste opp» noe som kan få opp humøret i Groruddalen - igjen!

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!