ANNONSE

Helsefarlig luft
mandag morgen

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

ADVARER: Oslo kommune advarer mot helsefarlig luft – igjen. Bildet er fra januar.

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.11.2016 kl 15:08

Oslo kommune varlset dette på Twitter mandag morgen:

«Det er varslet høyt forurensningsnivå i dag, spesielt i rushtiden. Spesielt langs sterkt trafikkerte veier (eks. Ring 3, E6, E18)».

Luftkvaliteten kan vurderes til lite, moderat, høy eller svært høy forurensning. Ved høy forurensning kan både voksne og barn med blant annet astma eller bronkitt få problemer.

Les også: Farlig høy luftforurensing igjen – Bli hjemme

Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om lavutslippssoner. Arbeiderpartiet ønsker å innføre lavutstlippssoner, det vil si områder der kun miljøvennlige biler får kjøre. Partiet tok opp problemstillingen for ett år siden. Stortinget vedtok i fjor å gi kommuner lov til å innføre lavutslippssoner når luftforurensingen er helt spesiell, men ikke permanent.

– Byene har ikke lovhjemmel til å innføre permanente lavutslippssoner med gebyrer eller miljødifferensierte avgifter, som er de to tiltakene som vil hjelpe mest over tid, sa Bøhler til avisen i januar.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE