Her er våre påsketips

Det er endelig påske, og for oss som liker snø gir det muligheten til å nyte den siste delen av vinteren. Enten du stikker til et alpinanlegg, tar en gå- eller skistur i marka, så ønsker vi deg en fin påske!

Skrevet av:

... og jula varer helt til påskeDet er kult å ta'n helt ut i skianlegget, og oppmerksomheten ble vakt da selve julenissen testet det nye brettet sitt i Hurdal Skisenter forleden. Kanskje har han hørt rykter om at de har bra familieparker og feiret 50-årsjubileet sesongen i gjennom? I hvert fall kan dette være en oppfordring: bruk julegavene flittig!

Langrennstur i marka?

De fleste forbinder drømmepåsken med en skitur, der sekken er pakket med kakao, appelsin og kvikklunsj i sekken. Markestuene har hatt en fin vintersesong, og det er fortsatt snø nok til å bruke skiene. Stikk innom en av markastuene, som byr på bakst og varme drikke.

Linderudkollen inviterer til påsketur og har åpent hver dag fra kl. 11-15.

Rustadsaga ved Nøklevann har hatt en fin sesong med mye hyggelig besøk.

De har åpent skjærtorsdag og langfredag fra 11-16, påskeaften fra 11-16 og så er det åpent fra 11-16 både 1. og 2. Påskedag.

Liastua har stengt i påsken, men åpner igjen etter det.

Mariholtet har åpent hele påsken, og de melder om en flott vintersesong. De holder åpent fra kl. 10-16, unntatt påskeaften da de stenger kl. 15. Ellers holder de stengt fra 6. Til 9. April.

Alpinanleggene i påsken

For deg som ikke kan eller vil dra på fjellet, kan vi anbefale mange bra alpinanlegg i nærheten. Det er snø igjen, sånn at man kan ha en fin påskeferie med dagsturer til ulike skisentre. Så pakk sekken, ta med venner og familie og kos deg i bakken. Kommer sola, er det jo bare å nyte den siste snøen. Husk solkrem og solbriller.

I påsken kan man kose seg hele dagen i Oslo Skisenter Grefsenkollen, om man vil. Utenfor varmestua i Grefsenkleiva er det nå satt ut bord og benker. Man kan også låne griller, så ta gjerne med pølser eller annen grillmat. Skisenteret er åpent fra kl. 10-17 i hele påsken (fra lørdag 27. Mars frem til 5. April).

Hurdal skisenter som ligger kun 1 time fra Oslo, har åpent fra kl. 10-17 fra 27. mars til 5. april. Barnebakken er åpen alle dager i påsken. Her er det skikro med et allsidig mattilbud og også her er det benker og bord utendørs om man vil ta med mat og drikke. Det er fortsatt bra føre, så kom dere ut folkens.

Kongsberg Skisenter har gode påskepakker i leiligheter med bo og skipass. Her er det åpent fra ni til ni hver dag. Om man ikke kjører selv, kan man ta buss (Timeekspressen) eller tog. Fra togstasjonen går det buss 5 min over hver time opp til Skisenteret. 31. Mars blir det familiearrangement av Coop Café Tour med små konkurranser og smaksprøver. Vinterpatruljen 2010 kommer 1. April og på dette eventet blir det konkurranser, premiering og vareprøving.

Det er lett å komme til Varingskollen med toget. Nærmere bestemt er det NSB Gjøvikbanen som går fra Oslo S til Hakadal og turen tar ca. 40 minutter. Gå av på Varingskollen stasjon, som ligger ca. 50 meter unna bakkene. Det er åpent i påsken fra kl. 10-17, og den aller siste dagen denne sesongen er 18. April kl. 17.00.

Lørdag 3. April blir det et svensk innslag her, da kommer Piststilen by Rip Curl som er Sveriges største Slopestyle Event til Varingskollen.

Tryvann Vinterpark har også åpent fra kl 10 -17 hele påsken, og skibussen fra Voksenkollen stasjon er i drift i anleggets åpningstid. Alpinsenteret har sesongslutt 18. April kl. 17!

Til Norefjell Skisenter kommer Coop Café Tour 30. Mars og på dette familiearrangement blir det konkurranser for store og små, give-aways og smaksprøver på kaffe. Påske tur 2010 er 31. Mars og da blir det show, Sunderholdning i bakken, med bungie run, skattejakt, konkurranser, singstar, fotball shootout og mye mer.

Reisebrev fra Sigurd Wiig, fra Arabba/ Dolomittene i Italia

Hei ! Vi fløy ned med Lufthansa til Venezia og tok taxi (det er fullt mulig å ta skibuss fra flyplassen også) til Arabba,/Dolomittene i Italia.. Jeg kan vel dele opp turen i en 75/25 prosent opplevelse. 75 % perfekte forhold i bakken og 25 % ikke så perfekt i byen. After ski er det vel knapt noe de har hørt om, for her er det cafélivet som gjelder.

Så var det litt om bakkene. I følge heiskortet som du kan laste inn på web-siden, så tilbakela jeg 209 km, 91 heisturer og over 13.000 høydemeter til sammen.

Området har 1200 km med løyper, så det er nok å ta av. Hovedsakelig er det relativt snille bakker, men det er også mulig å finne tøffere løyper. Off piste kan man nok være noe alene om. Mye er basert på turer og vi tok en til Marmolada og en annen rundt Sella Ronda-fjellene. Marmolada er det høyeste fjellet i Dolomittene og en gondol tar deg opp til 3200 m.o.h. Run'et ned til noe under 2000 m.o.h før første vanningspause, er på over 1000 høydemeter og ganske kult. Her måtte vi få ut dottene av øra etterpå, gitt. Siden vi følte oss som konger, fant vi ut at vi skulle kjøre Sella Ronda motsatt vei. Den dagen stod vi 8 timer på ski uten spisepause. Skal love deg jeg var ferdig når jeg krabba inn på hotellet den dagen. Alt i alt så hadde jeg en kjempetur i bakken og følte jeg at jeg kunne stå på hele tida i disse bakkene. Været var i hvert fall 95 % skyfritt og sola skinte, uten av vi sleit med flatt lys. Dette er nok ikke ett sted jeg drar tilbake med gutta, men kanskje på eldre dager eller med datteren min som jeg er sikker på vil like dette stedet.

Unngå solbrenthet i påsken

Sola tar hardere på huden når snøen reflekterer og det er lett å bli brent på vinterblek hud. Det er viktig å bruke høy faktor for å unngå solbrenthet. Mange streber etter å få raskt farge og tror dermed de kan unngå krem eller bruke lav faktor, men det er ikke tilfelle. Man blir like brun selv om man bruker solkrem, det tar bare litt lenger tid. Det som er fint om man unngår solbrenthet, er at risikoen for skader minsker samt at man ikke flasser. After sun er det smart å ta på når du er tilbake på hytta igjen, fordi ingrediensene avkjøler, reparerer eventuelle solskader og gir fuktighet. Pass også på leppene som har et tynt hudlag, med stick for dette formålet.

PIZ BUIN-konkurranse: Vinnere av vår konkurranse fra Ski & Snø-tema tidligere vinter, ble Sandra Lynn Amble/Holter og Turid Røberg-Larsen fra Linjeveien. De får solkrem fra Piz Buin for vinterbruk tilsendt i posten.

Har du med barn i fjellet? Her er fem tips til en fin tur fra DNT:

1.Smør ansiktet godt inn med en fet krem som ikke inneholder vann.

2.Bruk alltid solbriller med UV-filter.

3.Ta med nok drikke, sjokolade, kjeks o.l. som kvikker opp og motiverer under turen.

4.Barn i pulk pakkes godt inn. Husk at det er kaldest nede ved bakken.

5.Ta ofte pauser underveis og legg ikke ut på for lange turer.

Siste nytt i Nyheter

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

 
Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!