Her overleveres 38.268 underskrifter

Her overleveres 38.268 underskrifter

 

38.268 underskrifter er fasiten for tidenes underskriftskampanje i Groruddalen. I går ble underskriftene overlevert til statssekretær Tone Toften (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet.

Tekst:

Publisert:

 - Helseminister, helseminister, hvor har du gjort av deg, lyder det fra representantene for Aker Sykehus Venner.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) møter likevel ikke selv opp for å motta underskriftene de 38.268 underskriftene, som er samlet inn de siste månedene.

- Jeg vil sende en stor takk til alle de som har vært med og samlet underskrifter. Dere har gjort en stor innsats, og som en takk for det har dere vært vitne til et stort folkeengasjement i Groruddalen, sier Torstein Winger, som er leder i Aker Sykehus Venner.

 

-Tung argumentasjon

Stemningen er preget av både stolthet og fortvilelse. Fortvilelse for sykehusets skjebne, men stolthet over alle underskriftene sykehus-vennene skal overrekke. 38 268 underskrifter er langt over målet på 30 000.

Statssekretær Tone Toften (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet kommer ut for å ta i mot tre tjukke permer fylt med underskrifter.

- Dette er tung argumentasjon, sier hun når sykehusvenn Maren Rismyhr gir henne de tre permene.

- Jeg vil berømme engasjementet deres. Forslaget er nå ute på høring. Fra departementets side må vi vente på styrevedtaket i Oslo universitetssykehus, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalen i morgen, fredag.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering. Stovner og Alna har allerede vedtatt det. I tillegg mangler bydelen nesten hundre barnehageplasser.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.