Her overleveres 38.268 underskrifter

Her overleveres 38.268 underskrifter

 

38.268 underskrifter er fasiten for tidenes underskriftskampanje i Groruddalen. I går ble underskriftene overlevert til statssekretær Tone Toften (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet.

Tekst:

Publisert:

 - Helseminister, helseminister, hvor har du gjort av deg, lyder det fra representantene for Aker Sykehus Venner.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) møter likevel ikke selv opp for å motta underskriftene de 38.268 underskriftene, som er samlet inn de siste månedene.

- Jeg vil sende en stor takk til alle de som har vært med og samlet underskrifter. Dere har gjort en stor innsats, og som en takk for det har dere vært vitne til et stort folkeengasjement i Groruddalen, sier Torstein Winger, som er leder i Aker Sykehus Venner.

 

-Tung argumentasjon

Stemningen er preget av både stolthet og fortvilelse. Fortvilelse for sykehusets skjebne, men stolthet over alle underskriftene sykehus-vennene skal overrekke. 38 268 underskrifter er langt over målet på 30 000.

Statssekretær Tone Toften (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet kommer ut for å ta i mot tre tjukke permer fylt med underskrifter.

- Dette er tung argumentasjon, sier hun når sykehusvenn Maren Rismyhr gir henne de tre permene.

- Jeg vil berømme engasjementet deres. Forslaget er nå ute på høring. Fra departementets side må vi vente på styrevedtaket i Oslo universitetssykehus, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalen i morgen, fredag.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.