Hevet røstene for 16. gang

Hevet røstene for 16. gang

 

Allsangkvelden i Grorud samfunnshus er like populær som alltid. For utenriksminister Jonas Gahr Støre ble det tradisjonsrike arrangementet en ny opplevelse.

Skrevet av:

- Det er veldig hyggelig og høytidsstemt. Dette er en fin tradisjon. Her sitter stemningen i veggene, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Akers Avis Groruddalen.

For 16. gang ble det invitert til allsang i Grorud samfunnshus dagen før dagen. Også i år var det stappfullt i storstua da Grorud Veterankorps åpnet kvelden. Selve tradisjonen med å arrangere allsangkveld kvelden før 1. mai, strekker seg helt tilbake til Einar Gerhardsens dager.

Ved siden av allsangen, var årets høydepunkt uten tvil at utenriksminister Jonas Gahr Støre tok turen innom - og at Finn Kalvik underholdt fra scenen.

- Det er en glede at vi igjen er samlet her. I kveld skal vi både nyte underholdning og delta selv, sier konferansier Rolf E. Brandt.

 

Fin tradisjon

Etter en åpningstale ved Christin Sund, gikk stafettpinnen videre til utenriksministeren. I sin tale skrøt Støre av allsangtradisjonen på Grorud.

- I morgen handler sakene om økonomi, arbeid og anstendig arbeidsliv. Dere tar tak i den andre delen av arbeiderbevegelsen, nemlig kulturen.

Han innrømmet dessuten at han selv er relativt ny i arbeiderbevegelsens sangkultur.

- Jeg er relativt ny for dette. Sangen gir liv og en trygghet, mener Støre.

Videre trakk han fram en av sine forgjengere, Trygve Lie - og han løftet blikket fram mot bydels- og kommunevalget om drøye fire måneder.

- Hvis like mange stemmer i Groruddalen som i resten av byen, så vinner vi dette valget, påpeker Støre.

 

Møter alltid opp

«Bursdagsbarnet» Finn Kalvik ble ønsket velkommen til scenen med bursdagssangen, og folk satt fornøyde tilbake etter hans opptreden.

Blant sangene han fremførte var både «Finne meg sjæl« og «Aldri i livet».

Allsangkveldens stolte arrangører er Grorud Arbeiderkor og Grorud Arbeiderpartilag. I år fyltes salen med lyden av blant annet «Kjærlighetsvisa», «De unge slekter,» «Seiren følger våre faner» og selvfølgelig ble det hele avsluttet med Stein Ove Bergs «Ta hverandre i handa og hold».

- Vi som står bak allsangkveldene tror at dette er viktig for å ta vare på gode tradisjoner. Ikke minst er det viktig å holde arbeiderkulturen i hevd, og arbeidersangene er en særdeles viktig del av denne kulturen, påpeker arrangørene.

Kari Eriksen, Turid Andersen, Frank Garsegg og Wenche Hansgaard møter trofast opp hvert år, for å synge med kamerater.

- Vi har vært her hver eneste gang i 16 år. Her koser vi oss. Det er en helt egen stemning, er de fire enige om.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!