Hevet røstene for 16. gang

Hevet røstene for 16. gang

 

Allsangkvelden i Grorud samfunnshus er like populær som alltid. For utenriksminister Jonas Gahr Støre ble det tradisjonsrike arrangementet en ny opplevelse.

Skrevet av:

- Det er veldig hyggelig og høytidsstemt. Dette er en fin tradisjon. Her sitter stemningen i veggene, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Akers Avis Groruddalen.

For 16. gang ble det invitert til allsang i Grorud samfunnshus dagen før dagen. Også i år var det stappfullt i storstua da Grorud Veterankorps åpnet kvelden. Selve tradisjonen med å arrangere allsangkveld kvelden før 1. mai, strekker seg helt tilbake til Einar Gerhardsens dager.

Ved siden av allsangen, var årets høydepunkt uten tvil at utenriksminister Jonas Gahr Støre tok turen innom - og at Finn Kalvik underholdt fra scenen.

- Det er en glede at vi igjen er samlet her. I kveld skal vi både nyte underholdning og delta selv, sier konferansier Rolf E. Brandt.

 

Fin tradisjon

Etter en åpningstale ved Christin Sund, gikk stafettpinnen videre til utenriksministeren. I sin tale skrøt Støre av allsangtradisjonen på Grorud.

- I morgen handler sakene om økonomi, arbeid og anstendig arbeidsliv. Dere tar tak i den andre delen av arbeiderbevegelsen, nemlig kulturen.

Han innrømmet dessuten at han selv er relativt ny i arbeiderbevegelsens sangkultur.

- Jeg er relativt ny for dette. Sangen gir liv og en trygghet, mener Støre.

Videre trakk han fram en av sine forgjengere, Trygve Lie - og han løftet blikket fram mot bydels- og kommunevalget om drøye fire måneder.

- Hvis like mange stemmer i Groruddalen som i resten av byen, så vinner vi dette valget, påpeker Støre.

 

Møter alltid opp

«Bursdagsbarnet» Finn Kalvik ble ønsket velkommen til scenen med bursdagssangen, og folk satt fornøyde tilbake etter hans opptreden.

Blant sangene han fremførte var både «Finne meg sjæl« og «Aldri i livet».

Allsangkveldens stolte arrangører er Grorud Arbeiderkor og Grorud Arbeiderpartilag. I år fyltes salen med lyden av blant annet «Kjærlighetsvisa», «De unge slekter,» «Seiren følger våre faner» og selvfølgelig ble det hele avsluttet med Stein Ove Bergs «Ta hverandre i handa og hold».

- Vi som står bak allsangkveldene tror at dette er viktig for å ta vare på gode tradisjoner. Ikke minst er det viktig å holde arbeiderkulturen i hevd, og arbeidersangene er en særdeles viktig del av denne kulturen, påpeker arrangørene.

Kari Eriksen, Turid Andersen, Frank Garsegg og Wenche Hansgaard møter trofast opp hvert år, for å synge med kamerater.

- Vi har vært her hver eneste gang i 16 år. Her koser vi oss. Det er en helt egen stemning, er de fire enige om.

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!