Hevet røstene for 16. gang

Hevet røstene for 16. gang

 

Allsangkvelden i Grorud samfunnshus er like populær som alltid. For utenriksminister Jonas Gahr Støre ble det tradisjonsrike arrangementet en ny opplevelse.

Tekst:

Publisert:

- Det er veldig hyggelig og høytidsstemt. Dette er en fin tradisjon. Her sitter stemningen i veggene, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Akers Avis Groruddalen.

For 16. gang ble det invitert til allsang i Grorud samfunnshus dagen før dagen. Også i år var det stappfullt i storstua da Grorud Veterankorps åpnet kvelden. Selve tradisjonen med å arrangere allsangkveld kvelden før 1. mai, strekker seg helt tilbake til Einar Gerhardsens dager.

Ved siden av allsangen, var årets høydepunkt uten tvil at utenriksminister Jonas Gahr Støre tok turen innom - og at Finn Kalvik underholdt fra scenen.

- Det er en glede at vi igjen er samlet her. I kveld skal vi både nyte underholdning og delta selv, sier konferansier Rolf E. Brandt.

 

Fin tradisjon

Etter en åpningstale ved Christin Sund, gikk stafettpinnen videre til utenriksministeren. I sin tale skrøt Støre av allsangtradisjonen på Grorud.

- I morgen handler sakene om økonomi, arbeid og anstendig arbeidsliv. Dere tar tak i den andre delen av arbeiderbevegelsen, nemlig kulturen.

Han innrømmet dessuten at han selv er relativt ny i arbeiderbevegelsens sangkultur.

- Jeg er relativt ny for dette. Sangen gir liv og en trygghet, mener Støre.

Videre trakk han fram en av sine forgjengere, Trygve Lie - og han løftet blikket fram mot bydels- og kommunevalget om drøye fire måneder.

- Hvis like mange stemmer i Groruddalen som i resten av byen, så vinner vi dette valget, påpeker Støre.

 

Møter alltid opp

«Bursdagsbarnet» Finn Kalvik ble ønsket velkommen til scenen med bursdagssangen, og folk satt fornøyde tilbake etter hans opptreden.

Blant sangene han fremførte var både «Finne meg sjæl« og «Aldri i livet».

Allsangkveldens stolte arrangører er Grorud Arbeiderkor og Grorud Arbeiderpartilag. I år fyltes salen med lyden av blant annet «Kjærlighetsvisa», «De unge slekter,» «Seiren følger våre faner» og selvfølgelig ble det hele avsluttet med Stein Ove Bergs «Ta hverandre i handa og hold».

- Vi som står bak allsangkveldene tror at dette er viktig for å ta vare på gode tradisjoner. Ikke minst er det viktig å holde arbeiderkulturen i hevd, og arbeidersangene er en særdeles viktig del av denne kulturen, påpeker arrangørene.

Kari Eriksen, Turid Andersen, Frank Garsegg og Wenche Hansgaard møter trofast opp hvert år, for å synge med kamerater.

- Vi har vært her hver eneste gang i 16 år. Her koser vi oss. Det er en helt egen stemning, er de fire enige om.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.