Hevet røstene for 16. gang

Hevet røstene for 16. gang

 

Allsangkvelden i Grorud samfunnshus er like populær som alltid. For utenriksminister Jonas Gahr Støre ble det tradisjonsrike arrangementet en ny opplevelse.

Skrevet av:

- Det er veldig hyggelig og høytidsstemt. Dette er en fin tradisjon. Her sitter stemningen i veggene, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Akers Avis Groruddalen.

For 16. gang ble det invitert til allsang i Grorud samfunnshus dagen før dagen. Også i år var det stappfullt i storstua da Grorud Veterankorps åpnet kvelden. Selve tradisjonen med å arrangere allsangkveld kvelden før 1. mai, strekker seg helt tilbake til Einar Gerhardsens dager.

Ved siden av allsangen, var årets høydepunkt uten tvil at utenriksminister Jonas Gahr Støre tok turen innom - og at Finn Kalvik underholdt fra scenen.

- Det er en glede at vi igjen er samlet her. I kveld skal vi både nyte underholdning og delta selv, sier konferansier Rolf E. Brandt.

 

Fin tradisjon

Etter en åpningstale ved Christin Sund, gikk stafettpinnen videre til utenriksministeren. I sin tale skrøt Støre av allsangtradisjonen på Grorud.

- I morgen handler sakene om økonomi, arbeid og anstendig arbeidsliv. Dere tar tak i den andre delen av arbeiderbevegelsen, nemlig kulturen.

Han innrømmet dessuten at han selv er relativt ny i arbeiderbevegelsens sangkultur.

- Jeg er relativt ny for dette. Sangen gir liv og en trygghet, mener Støre.

Videre trakk han fram en av sine forgjengere, Trygve Lie - og han løftet blikket fram mot bydels- og kommunevalget om drøye fire måneder.

- Hvis like mange stemmer i Groruddalen som i resten av byen, så vinner vi dette valget, påpeker Støre.

 

Møter alltid opp

«Bursdagsbarnet» Finn Kalvik ble ønsket velkommen til scenen med bursdagssangen, og folk satt fornøyde tilbake etter hans opptreden.

Blant sangene han fremførte var både «Finne meg sjæl« og «Aldri i livet».

Allsangkveldens stolte arrangører er Grorud Arbeiderkor og Grorud Arbeiderpartilag. I år fyltes salen med lyden av blant annet «Kjærlighetsvisa», «De unge slekter,» «Seiren følger våre faner» og selvfølgelig ble det hele avsluttet med Stein Ove Bergs «Ta hverandre i handa og hold».

- Vi som står bak allsangkveldene tror at dette er viktig for å ta vare på gode tradisjoner. Ikke minst er det viktig å holde arbeiderkulturen i hevd, og arbeidersangene er en særdeles viktig del av denne kulturen, påpeker arrangørene.

Kari Eriksen, Turid Andersen, Frank Garsegg og Wenche Hansgaard møter trofast opp hvert år, for å synge med kamerater.

- Vi har vært her hver eneste gang i 16 år. Her koser vi oss. Det er en helt egen stemning, er de fire enige om.

Siste nytt i Nyheter

– Skapte en smitteeffekt

– Skapte en smitteeffekt

 • Groruddals-satsingen

Umar Munir er styreleder for Nordre Gran borettslag på Furuset. Han ble invitert til paneldebatt med fagfolk og politikere for å snakke om bydelen som samfunnsutvikler. Et av de største forandringene med Groruddals-satsingen er at bydelene ble snudd på hodet.

Løfter skolen sammen

Løfter skolen sammen

 • Stovner vgs

De siste årene har Stovner videregående skole hatt synkende søkertall. I fjor valgte 15 av 120 elever VG1 studiespesialisering på Stovner vgs. som førstevalg. Da bestemte skolen seg for å snu utviklingen.

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

 • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

 
Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

 • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

 • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

 • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

 
Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

 • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

 • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

 • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

 • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

 • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!