Hevet røstene for 16. gang

Hevet røstene for 16. gang

 

Allsangkvelden i Grorud samfunnshus er like populær som alltid. For utenriksminister Jonas Gahr Støre ble det tradisjonsrike arrangementet en ny opplevelse.

- Det er veldig hyggelig og høytidsstemt. Dette er en fin tradisjon. Her sitter stemningen i veggene, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Akers Avis Groruddalen.

For 16. gang ble det invitert til allsang i Grorud samfunnshus dagen før dagen. Også i år var det stappfullt i storstua da Grorud Veterankorps åpnet kvelden. Selve tradisjonen med å arrangere allsangkveld kvelden før 1. mai, strekker seg helt tilbake til Einar Gerhardsens dager.

Ved siden av allsangen, var årets høydepunkt uten tvil at utenriksminister Jonas Gahr Støre tok turen innom - og at Finn Kalvik underholdt fra scenen.

- Det er en glede at vi igjen er samlet her. I kveld skal vi både nyte underholdning og delta selv, sier konferansier Rolf E. Brandt.

 

Fin tradisjon

Etter en åpningstale ved Christin Sund, gikk stafettpinnen videre til utenriksministeren. I sin tale skrøt Støre av allsangtradisjonen på Grorud.

- I morgen handler sakene om økonomi, arbeid og anstendig arbeidsliv. Dere tar tak i den andre delen av arbeiderbevegelsen, nemlig kulturen.

Han innrømmet dessuten at han selv er relativt ny i arbeiderbevegelsens sangkultur.

- Jeg er relativt ny for dette. Sangen gir liv og en trygghet, mener Støre.

Videre trakk han fram en av sine forgjengere, Trygve Lie - og han løftet blikket fram mot bydels- og kommunevalget om drøye fire måneder.

- Hvis like mange stemmer i Groruddalen som i resten av byen, så vinner vi dette valget, påpeker Støre.

 

Møter alltid opp

«Bursdagsbarnet» Finn Kalvik ble ønsket velkommen til scenen med bursdagssangen, og folk satt fornøyde tilbake etter hans opptreden.

Blant sangene han fremførte var både «Finne meg sjæl« og «Aldri i livet».

Allsangkveldens stolte arrangører er Grorud Arbeiderkor og Grorud Arbeiderpartilag. I år fyltes salen med lyden av blant annet «Kjærlighetsvisa», «De unge slekter,» «Seiren følger våre faner» og selvfølgelig ble det hele avsluttet med Stein Ove Bergs «Ta hverandre i handa og hold».

- Vi som står bak allsangkveldene tror at dette er viktig for å ta vare på gode tradisjoner. Ikke minst er det viktig å holde arbeiderkulturen i hevd, og arbeidersangene er en særdeles viktig del av denne kulturen, påpeker arrangørene.

Kari Eriksen, Turid Andersen, Frank Garsegg og Wenche Hansgaard møter trofast opp hvert år, for å synge med kamerater.

- Vi har vært her hver eneste gang i 16 år. Her koser vi oss. Det er en helt egen stemning, er de fire enige om.

Siste nytt i Nyheter

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

 
Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!