Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

VIRKER: Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) fikk lov til å følge utviklingslærer Sonia Gullu på 1. trinn og hennes matematikk-elever mens de snakket om tallet 10.


Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skrevet av:

Rommen skole har fått hele fem utviklingslærere skoleåret 2016-2017. Skolebyråden fikk se dem i aksjon. Til skolestart 2016–17 ble 35 lærere ansatt, og til skolestart 2017–16 kommer ytterligere 35 i Oslo.

– Det har den effekten som vi ønsker. Elever som sliter med temaer i noen fag får ekstra oppfølging av lærere som har spesialansvar nettopp å få dem «over kneika», forteller Tellevik Dahl.

På Rommen skole har de valgt å sette inn to lærere på 1. trinn, der en også har ansvar for aktivitetsskolen (AKS), og resten opp til 4. trinn.

– Det er en kjempespennnende modell, og det viktigste for oss er at det blir mer læring.

To skoler i Groruddalen

I høst fikk Rommen, Veitvet, Mortensrud, Tøyen, Bjørdal og Vahl skoler fem flere lærere hver.

– Vi velger skolene med vanskeligst utgangspunkt, som har lave resultater på kartleggingsprøvene. Vi må bruke lærerressursene der de trengs mest, og det blir nok flere skoler i Groruddalen som får tilbudet, sier skolebyråden.

De fem lærerne jobber lekbetont med språk som hovedparaplyen. Under der kommer matematikk, skriving og lesing.

– Så én lærer på 28 elever fungerer dårlig?

– Det kan fungere greit i noen sammenhenger, men det er vanskelig for én lærer å se alle barna. De har kanskje ikke tid til å følge opp alle, sier hun.

Får flere til høsten

Til høsten vil enda flere skoler få tilbud om ekstra lærere. Hvilke skoler det blir er ikke bestemt ennå.

– Vi fordobler innsatsen fra neste skoleår, og da skal nye skoler komme inn. Det er ikke sikkert alle får fem lærere, men kanskje tre eller fire. Skolene som dekker en del kriterier når det gjelder språkresultater og andel minoritetsspråklige kan søke om stillingene. På den måten kan vi sikre at alle elever får en nødvendig progresjon slik at de kan følge den normale undervisningen, forteller Tellevik Dahl.

Rektor på Rommen skole, Hanne Christine Arveng, er fornøyd.

– Alle de fem lærerne har særkompetanse i sitt felt. Vi kunne ikke jobbet på denne måten uten de ekstra lærerne, sier hun.

I tillegg til flere lærere har byrådet ansatt fem tidlig innsats-veiledere, som hjelper skolene med å lage gode systemer for å fange opp og følge opp elever som trenger ekstra oppfølging. Veilederne er spesielt erfarne lærere som veiler, støtter og følger opp skolene.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!