ANNONSE

Hørte du alarmen?

Hørte du alarmen?

 

Klokka 12.00 i dag prøvde Sivilforsvaret ut sireneanlegget for varsling av befolkningen.

Tekst:

Publisert:

 

Signalet vi hørte klokka 12.00 onsdag 12. januar betyr «viktig melding - lytt på radio» - signalet var imidlertid bare en test av anlegget. Ellers

Sivilforsvaret bruker sireneanlegget (tyfoner) for varsling av befolkningen ved akkutt fare.

De gjør prøver to ganger i året, vanligvis andre onsdag i januar og juni. Varslingsanlegget kan enkelte ganger bli utløst på grunn av feil. Ved slike anledninger er det ønskelig at man melder ifra til nærmeste sivilforsvarsdistrikt. Distriktskontoret for Oslo og Akershus hodler til i Grorud leir.

I fredstid kan slik varsling være aktuelt ved gassutslipp fra industri eller dambrudd i vannmagasin. I krig kan varslingsanlegget brukes ved fare for flyangrep. Rundt om i landet er det plassert cirka 1.250 varslingsanlegg, de fleste i byer og tettsteder. Signalene vil kunne høres av over halvparten av befolkningen.

 

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

To menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Hellerud 15. juni. De ble pågrepet i utlandet og siktet for drap/medvirkning til drap.

ANNONSE
- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

 
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
ANNONSE