Høyre og Frp-regjering?

Høyre og Frp-regjering?

 

Slik det nå ser ut på meningsmålingene kan det se ut som om at det kan bli dannet en H/Frp regjering etter stortingsvalget i 2013. Skjer dette skyldes det først og fremst dårlig politisk håndverk fra Det norske Arbeiderparti og regjeringen, mener Rune Larsen i dette leserinnlegget.

Skrevet av:

 

Etter fattig evne har jeg forsøkt å gi råd til Stoltenberg og regjeringen, men hittil har de i alle fall ikke villet høre på mine råd.  Gang etter gang har jeg fokusert på at hovedårsaken til Høyres fremgang er at flere og flere av de som er i arbeide er blitt «fed up» over at det har vært alt for lett å bli trygdet.  Med over 750.000 utenfor arbeidsmarkedet, og mange av dem helt eller delvis arbeidsføre, blir det krevende å finansiere gildet.  Når man se at en del av de som er blitt uføretrygdet jobber svart ved siden av, er begeret fullt.  Med begrensede ressurser avdekker NAV stadig flere tilfeller av trygdesvindel.  Hvis en jobber svart i tillegg til at man mottar trygdeytelser, undergraver man hele velferdssystemet, og berettigelsen for det.

 

Jeg er selv uføretrygdet etter over 20 år i full jobb som skatterevisor, i tillegg politiske verv og andre styreverv.  Jeg var opp i 80 timers arbeidsuke.  Men jeg ble syk og har tross alt fått en alvorlig psykiatrisk diagnose, en diagnose jeg bærer med en viss stolthet.  Slik jeg og legene ser det kunne jeg ikke ha vært i jobb, til det varierer formen min for meget.

 

Jeg anbefaler at regjeringen tar iniativ til at alle som f.eks mottar uførertrygd får omvurdert sin status med hensyn til eventuell arbeidsevne/restarbeidsevne.  Jeg har hørt at det foregår i visse miljøer der enkelte leger mottar «provisjon med noe i en konvolutt» for å skrive en falsk diagmose på uføretrygd.  Dette er svært ødeleggende, derfor bør alle omvurderes av uavhengige leger oppnevnt av NAV.

 

Det vil falle svært uheldig ut for regjerigen hvis de vil øke skattene for uførepensjonistene og pensjonistene i kommende statsbudsjett.  Dette er ikke rettferdig.

 

At Høyre og Frp gjør det så godt på meningsmålingene skyldes også at regjeringen muligens ikke har stammet nok inn på innvandringspolitikken, i forhold til hva folk ønsker.  Men mest skyldes det at regjeringen ikke har tilført justissektoren nok ressurser.  Ja, Justisminister Storberget, jeg vet at det aldri tidligere har vært utdannet flere politifolk og at fengselsvesenet har fått tilført flere ressurser, blant annet har vi fått et nytt fengsel i Halden.  Men dette er langt fra nok til å demme opp for den stadig økende internasjonale kriminaliteten vi nå er vitne til i vårt land.  Dessuten har denne regjeringen over 80 milliarder offentlige kroner mer å  bruke enn under de to Bondevikregjeringene.

 

Et sjakktrekk for å bøte på ovennevte kunne ha vært å samle seg i Norden, gjennom nordisk råd, å trekke hele Norden ut av Schengen.  Da hadde vi i Norden unngått mye kriminalitet og kunnet selv stå for grensekontrollen.  For det er skammelig hvordan f,eks Oslo sentrum om sommerkveldene har blitt seende ut.  Agressive tiggere og narkomane, og utenlandske prostituerte som ikke tar nei for et nei.  Når det kommer folk fra distriktene og opplever dette når kommer til Oslo, blir lett Frp ? velgere.  Hvis regjeringen ikke innser dette og gjør noe radikalt med dette, kan den like godt gå av.  Det er blitt direkte utrivelig i Oslo sentrum om natten for vanlig lovlydige borgere.  De kan begynne med å forby tigging og prostitusjon for utlendinger som kommer hit som turister eller arbeidssøkere.

 

Til tross for dette vil jeg etter alt å dømme stemme sosialdemokratisk ved kommende Stortingsvalg, dette fordi sosialdemokratiet ellers har så mye fint med seg.

 

Når det gjelder innvandringspolitikken kan vi vel være enige om at de fleste skikker seg vel, men da må vi «ta» de som ødelegger for alle andre.  Jeg må si at jeg stusser over oppslag bl.a i VG om vel fungerende mødre  i fullt arbeide sammen med deres barn sendes ut av landet, mens identitetsløs voldelige og narkoselgende personer gang etter gang blir arrestert av politiet for så å bli dimmitert, og ut på gata igjen.  Jeg er enig med at disse må i lukkede mottak med svært nøktern standard til idetiteten blir klar, og de kan sendes ut av landet.  Dette tror jeg også velgerne er enige i.

 

Går vi ut av Schengen bør f.eks flyselskapene mot en viss betaling samle inn passene når man skal til Norden, så får en passene tilbake når man kommer til passkontroll når man skal inn i landet.  Da unngår man at identitetsløse personer kommer hit.  Går vi ikke ut av Schengen er man helt nødt til å få langt flere politifolk og langt flere fengsler, selv om dette koster masse penger.

 

Men å trekke Norden ut av Schengen ville lett kunne føre til at nasjonalismen igjen hadde reist seg i Europa. Uten å gå nærmere inn på dette ( det kunnet vært skrevet en hel bok om temaet ), så kunne hele EU gått i oppløsning, ved en alenegang for de nordiske land.  Dette hadde en ikke vært tjent med, med den historikken Europa har hatt, særlig i forrige århundre.  Da er det sikkert bedre å være en del av Schengen med de ulempene det måtte medføre, da noe annet kunnet ha medført uendelige større ulemper.  

 

Dessuten, selv om straffenivået på flere forbrytelser er økt noe, er ikke straffenivået, særlig for svært alvorlige forbrytelser, ikke i samsvar med folks rettsoppfatning.  Dette har Høyre og særlig Frp sagt at de vil gjøre noe med hvis de kommer i regjering.  Hvorfor ikke gjøre som i Sverige, der de har livsvarig fengsel for den ultimate kriminelle handling.

 

Jeg er også helt enig med Frp at sykehusene, politiet, forsvaret, skolene våre og det offentlige bør ha

det beste utstyret da mye av dette kjøpes i utlandet, og ikke er inflasjonsdrivende i Norge.  Man bør kort og godt få en utenlandsdel i statsbudsjettet for innkjøp og investeringer som i svært liten grad påvirker innenlandsøkonomien.  Denne løsningen styrker Frps aksjer blandt velgerne, og vil sikkert bli gjennomført i en H/Frp-regjering.

 

Det er på noen vesentlige politikkområder skissert hvordan regjeringen har sviktet, og der Høyre og Frp har en annen politikk, noe som kan føre at vi kan få en H/Frp- regjering ved kommende stortingsvalg.  Hvis den sittende regjeringen ikke justerer politikken sin og tar hensyn til dette er de etter min oppfatning dømt til å tape.  Selvsagt er det også andre sentrale politikkområder som også velgerene er opptatt av, slik som eldreomsorg og mindre helsekøer, men det er jo alle partiene enige om å prioritere.  Innfor disse sektorene synes også behovene å være umettelige.  Dessuten har man også bl.a skolepolitikken der det er stor uenighet.  

 

Men jeg har også et godt råd til SV på veien.  Det er over  90 prosent av velgene vil ha en politikk som ligger klart til høyre for dere. Slutt å opptre som en skrikhane, dere må innse at det er begrenset hva et 6 prosentparti kan få til. Hvis Stoltenberg og  DnA, blir nødt å justere politikken noe mot høyre for å få båten til å bære, er det bare å gå ut av regjeringen hvis dere ikke aksepterer dette. Men da tror jeg dere vil lide Venstres skjebne.

 

En gammel drøm hadde for øvrig vært at de suverent mest fornuftige partiene i Norge, Høyre og Ap, tenkte mer på landet og så bort fra at de såkaldt skal være hovedmotstandre i norsk politikk, men dannet regjering sammen.  Da tror jeg jubelen ville stått i taket i det norske folk.

 

Avslutningsvis er jeg livredd hvis Frp hadde blitt større enn Høyre i 2013, og det hadde blitt dannet en H/Frp- regjering.  Jeg tenker også på Norges omdømme i utlandet, med Frps syn på U-hjelp-internasjonal solidaritet og synet på FN, men også på poltitikkområder slik som skattelette i forhold til offentlig pengebruk, landbruket, kulturen og miljøpolitikk.  Vel har Frp sine «velgermercedeser», men partiet har også et janusansikt, og hadde velgerene blitt mer klar over dette, ville de blitt mer skeptiske til partiet.

 

 

Med vennlig hilsen

Rune Larsen

Romsås

 

May the force bee with you all !

 

Siste nytt i Nyheter

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Inviterer til kafédialog

Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

Leter etter denne mannen

Eldrebedrageriet på Ellingsrud:

Leter etter denne mannen

 • Eldreran

Politiet ønsker tips fra publikum om mannen på bildet i forbindelse med at en kvinne på 89 år ble utsatt for bedrageri i sitt hjem på Ellingsrud. Mannen sa han kom fra GET og NRK.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Har du sett denne mannen?

Politiet ber om tips etter McDonalds-ranet

Har du sett denne mannen?

 • Ran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et grovt ran av McDonalds på Furuset. En mann i 50-årene kom seg unna med et pengebeløp – nå ber politiet publikum om hjelp.

Mener byrådet misbruker makten

Mener byrådet misbruker makten

 • Barnehage

Både Høyre sentralt og lokalt i Bjerke bydel reagerer på beslutningen til byrådet om å ikke gi tilskudd til en privat Espira-barnehage planlagt i Nybyen på Økern. Høyre kaller det for maktmisbruk.

 
– Barnehagebaroner

– Barnehagebaroner

 • Barnehager

Rødts Bjørnar Moxnes tror ikke et sekund på at Espira planlegger å drifte barnehage for barnas beste.

– Vi vil selv ta ansvar

– Vi vil selv ta ansvar

 • Barnehage

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv vil ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser.

Privat Økern-<BR>barnehage på vent

Privat Økern-
barnehage på vent

 • Barnehage

En Espira-barnehage på to etasjer i Nybyen på Økern skulle etter planen åpne i september neste år. Nå ligger planene brakk fordi byrådet avslo søknad om tilskudd.

 
McDonalds avdeling Furuset ranet

McDonalds avdeling Furuset ranet

 • Ran

En mann i 50-årene ranet McDonalds ved Radisson Blu Alna hotell med pistol. Mannen kom seg unna med kontanter.

Nå er det Vestli sin tur

Lokalpolitikere frir til Groruddals-satsingen:

Nå er det Vestli sin tur

 • Groruddals-satsingen

Lokalpolitikerne May-Britt Christensen (Ap) og Athithan Kumarasamy (Ap) i Stovner bydel ønsker å få mer aktivitet for barn og unge på Vestli – og etterlyser tiltak i Vestliskogen grendeskole.

Tverrforbindelsen er i planen

Tverrforbindelsen er i planen

 • Oslopakke 3

Fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus forteller at tverrforbindelsen ligger som en del av prosjektet i konseptvalgutredningen til Romeriksbanen som blir ferdig før sommeren.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!