- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

FOR TETT: Høyre mener det blir for tett å bygge mellom eksisterende boligblokker på Furuset. De mener det er viktig å ta vare på grøntarealene. Dette mener Monique Nyberget-Hiller er en skremselstaktikk. Illustrasjon: PBE

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Skrevet av:

Tidligere har avisen skrevet om områderegulering for Furuset. Høyre-politikerne Pia Farstad von Hall og Yassine Arakia mener foretting i grøntområdene mellom borettslagene på Furuset er en dårlig idé og vil bety en nedbygging av området. Saken var oppe i bystyret onsdag 16. november, der alle reguleringssakene fra Furuset ble behandlet under ett. Forslag om å ta ut fortetting mellom eksisterende bebyggelse av reguleringen falt mot 26 stemmer (Høyre, Frp og Rødt). Nyberget-Hiller mener Høyre uansett maler fanden på veggen.

- La oss bare kalle en spade for en spade. Det Høyre gjør med sitt utspill egner seg kun til å skape frykt for de planene som nå er til behandling for Furuset, og jeg ser ikke noe annen grunn til å svartmale slik de nå gjør, enn for selv å fremstille seg som reddende helter for det de kaller en gettofisering av Furuset, mener hun.

En kjærkommen utvikling

Hun forteller at det ikke skal bli fritt fram å sette opp høyblokker mellom eksisterende borettslag på Furuset.

- Det er ikke tilfellet, og bidrar bare til å gjøre folk skremt og utrygge på utviklingen som vil komme på Furuset i tiden fremover. Jeg synes Høyre rett og slett er uredelige i sin fremstilling av planene. Furuset står ovenfor en utvikling som vil være kjærkommen for området, som vil gå i bresjen for hvordan vi må bygge for fremtiden, med klimaeffektiv byutvikling som grunnpilar og med beboerenes interesser i sentrum, mener hun.

Les også: Advarer mot fortetting på Furuset

- Planene vil bidra til å skape bedre boforhold og utvikling i området. Man får et helhetlig plandokument som sikrer at utbygging ikke blir sett på stykkevis og delt, men i en helhet som også sikrer tilstrekkelig sosial infrastuktur som barnehager, skoler, møteplasser, kollektivløsninger og gang og sykkelveier. Alt dimensjonert utifra mulig utviklingspotensiale i området.

Borettslag må få bestemme

Nyberget-Hiller mener Høyre vil frata borettslag muligheten til å selv avgjøre om de vil utvikle egne tomter.

- En ting som planene åpner for er nemlig muligheten til borettslag å legge på en etasje i høyden om de skulle ønske det. En annen mulighet er å se på om det kunne være aktuelt å feks supplere et blokk-borettslag med rekkehus. Selv hadde jeg gjerne sett at borettslaget jeg bor i hadde miksen mellom rekker og blokker slik at det er mulig å gå fra blokk til rekkehus i samme borettslag. Men essensen her er jo nettopp det at det er de som eier tomten selv som må ønske en slik utvikling for at det skal kunne skje, sier hun.

Hun peker også på at lokalpolitikere, også fra Høyre, ikke har vært på samme bølgelengde.

- Ikke slå politisk mynt på å forsterke et stigmatisert bilde av Furuset ytterligere. Vær konstruktive og lytt til alle oss lokalpolitikere, som tverrpolitisk sitter med lokalkunnskapen om vårt område. Hvilke behov området har og som hver dag jobber for å på best mulig måte ivareta den ombudsrollen vi er blitt valgt til å ha i bydelen og være lokalbefolkningens røst, mener hun.

Les mer i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

 
Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

 
- En klar marsjordre

Regjeringen med «gavepakke» til Manglerudprosjektet:

- En klar marsjordre

 • Manglerudprosjektet

1,1 milliard settes av i Nasjonal Transportplan (NTP) til oppstart av Manglerudprosjektet fremover. Oslopolitikerne forteller at de ikke vil akseptere løsninger som bygger ned boforholdene et sted for å gagne et annet - og ber vegvesenet gå i tenkeboksen.

Pusset opp for <BR>bedre arbeidsmiljø

Pusset opp for
bedre arbeidsmiljø

 • Barnevern

Alna barnevernstjeneste har flyttet til nye lokaler på Lindeberg. Målet er å skape en mer aktivitetsbasert hverdag på jobb.

Bilulykke på Kalbakken

Bilulykke på Kalbakken

 • ulykke

Ved tolvtiden tirsdag formiddag rykket nødetatene ut etter meldinger om en bilulykke ved Kalbakken senter. Sjåføren hadde mistet kontrollen over bilen, og kjørt rett inn i treet på toppen av rundkjøringen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!