- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

FOR TETT: Høyre mener det blir for tett å bygge mellom eksisterende boligblokker på Furuset. De mener det er viktig å ta vare på grøntarealene. Dette mener Monique Nyberget-Hiller er en skremselstaktikk. Illustrasjon: PBE

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

LANGER UT MOT HØYRE: Monique Nyberget-Hiller (Ap).

Tidligere har avisen skrevet om områderegulering for Furuset. Høyre-politikerne Pia Farstad von Hall og Yassine Arakia mener foretting i grøntområdene mellom borettslagene på Furuset er en dårlig idé og vil bety en nedbygging av området. Saken var oppe i bystyret onsdag 16. november, der alle reguleringssakene fra Furuset ble behandlet under ett. Forslag om å ta ut fortetting mellom eksisterende bebyggelse av reguleringen falt mot 26 stemmer (Høyre, Frp og Rødt). Nyberget-Hiller mener Høyre uansett maler fanden på veggen.

- La oss bare kalle en spade for en spade. Det Høyre gjør med sitt utspill egner seg kun til å skape frykt for de planene som nå er til behandling for Furuset, og jeg ser ikke noe annen grunn til å svartmale slik de nå gjør, enn for selv å fremstille seg som reddende helter for det de kaller en gettofisering av Furuset, mener hun.

En kjærkommen utvikling

Hun forteller at det ikke skal bli fritt fram å sette opp høyblokker mellom eksisterende borettslag på Furuset.

- Det er ikke tilfellet, og bidrar bare til å gjøre folk skremt og utrygge på utviklingen som vil komme på Furuset i tiden fremover. Jeg synes Høyre rett og slett er uredelige i sin fremstilling av planene. Furuset står ovenfor en utvikling som vil være kjærkommen for området, som vil gå i bresjen for hvordan vi må bygge for fremtiden, med klimaeffektiv byutvikling som grunnpilar og med beboerenes interesser i sentrum, mener hun.

Les også: Advarer mot fortetting på Furuset

- Planene vil bidra til å skape bedre boforhold og utvikling i området. Man får et helhetlig plandokument som sikrer at utbygging ikke blir sett på stykkevis og delt, men i en helhet som også sikrer tilstrekkelig sosial infrastuktur som barnehager, skoler, møteplasser, kollektivløsninger og gang og sykkelveier. Alt dimensjonert utifra mulig utviklingspotensiale i området.

Borettslag må få bestemme

Nyberget-Hiller mener Høyre vil frata borettslag muligheten til å selv avgjøre om de vil utvikle egne tomter.

- En ting som planene åpner for er nemlig muligheten til borettslag å legge på en etasje i høyden om de skulle ønske det. En annen mulighet er å se på om det kunne være aktuelt å feks supplere et blokk-borettslag med rekkehus. Selv hadde jeg gjerne sett at borettslaget jeg bor i hadde miksen mellom rekker og blokker slik at det er mulig å gå fra blokk til rekkehus i samme borettslag. Men essensen her er jo nettopp det at det er de som eier tomten selv som må ønske en slik utvikling for at det skal kunne skje, sier hun.

Hun peker også på at lokalpolitikere, også fra Høyre, ikke har vært på samme bølgelengde.

- Ikke slå politisk mynt på å forsterke et stigmatisert bilde av Furuset ytterligere. Vær konstruktive og lytt til alle oss lokalpolitikere, som tverrpolitisk sitter med lokalkunnskapen om vårt område. Hvilke behov området har og som hver dag jobber for å på best mulig måte ivareta den ombudsrollen vi er blitt valgt til å ha i bydelen og være lokalbefolkningens røst, mener hun.

Les mer i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.