Huset sto ikke til å redde

Huset sto ikke til å redde

I dagslys kunne man tydelig se de enorme skadene brannet forårsaket.

Et rekkehus på Hellerud ble natt til torsdag totalskadd i en kraftig brann. Rask og bred respons fra nødetatene hindret heldigvis at brannen spredde seg til nabohusene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:17

Nødetatene mottok melding rundt klokken 21.40 om at et rekkehus hadde tatt fyr i Rundtjernveien på Hellerud, og brannvesenet sendte hele ni biler for å få kontroll over flammene. Siden eneboligen hang sammen med en annen, fryktet man at begge ville ta fyr. Det ble tidlig klart at det ville være vanskelig å redde det første huset, så arbeidet ble konsentrert om å hindre spredning til naboen.

Hell i uhell

Rekkehuset i Rundtjernveien sto aldri til å redde, og det er naturligvis en tragedie for de som er berørt. Men heldigvis var det ingen hjemme da brannen startet, og nødetatene melder ikke om en eneste personskade.

I tillegg klarte røykdykkerne fra brannvesenet å redde nabohuset. De delte rett og slett rekkehuset i to, og hindret med det flammene å spre seg. Pressevakten ved brann- og redningsetaten kan fortelle at brannmannskapene som undersøkte nabobygget heller ikke kunne se et eneste tegn til brannskader. Når det gjelder selve brannårsaken, er dette foreløpig ukjent, og vil forhåpentligvis komme frem gjennom politiets undersøkelser.

Les hele saken, med naboenes øyenvitneskildringer, i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.