Huset sto ikke til å redde

Huset sto ikke til å redde

I dagslys kunne man tydelig se de enorme skadene brannet forårsaket.

Et rekkehus på Hellerud ble natt til torsdag totalskadd i en kraftig brann. Rask og bred respons fra nødetatene hindret heldigvis at brannen spredde seg til nabohusene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:17

Nødetatene mottok melding rundt klokken 21.40 om at et rekkehus hadde tatt fyr i Rundtjernveien på Hellerud, og brannvesenet sendte hele ni biler for å få kontroll over flammene. Siden eneboligen hang sammen med en annen, fryktet man at begge ville ta fyr. Det ble tidlig klart at det ville være vanskelig å redde det første huset, så arbeidet ble konsentrert om å hindre spredning til naboen.

Hell i uhell

Rekkehuset i Rundtjernveien sto aldri til å redde, og det er naturligvis en tragedie for de som er berørt. Men heldigvis var det ingen hjemme da brannen startet, og nødetatene melder ikke om en eneste personskade.

I tillegg klarte røykdykkerne fra brannvesenet å redde nabohuset. De delte rett og slett rekkehuset i to, og hindret med det flammene å spre seg. Pressevakten ved brann- og redningsetaten kan fortelle at brannmannskapene som undersøkte nabobygget heller ikke kunne se et eneste tegn til brannskader. Når det gjelder selve brannårsaken, er dette foreløpig ukjent, og vil forhåpentligvis komme frem gjennom politiets undersøkelser.

Les hele saken, med naboenes øyenvitneskildringer, i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.