Hva skjedde med butikken på hjørnet?

Hva skjedde med butikken på hjørnet?

 

Melkebutikken, fiskeforretningen og kolonialen - viktige nærbutikker som etter hvert forsvant fra Oslos gatehjørner. På Tveten gård kåserer Per-Erling Johnsen om historien.

I sin bok «Butikken på hjørnet» viser forfatter Johnsen til den gamle historien helt fra tidlig på 1900-tallet.

På mandag kommer han til Hellerud Historielags medlemsmøte på Tveten gård klokka 19.00.

- Kåseriet vil handle om gamle nærbutikker i Oslo generelt, men vi var veldig interesserte i å få tak i Johnsen fordi vi har hatt mange nærbutikker her i området. Lokalhistorien her er populær for veldig mange, og mange lurer på ting, så det er greit å komme på et møte som dette, forteller Ingebjørg Engelstad fra valgkomiteen i Hellerud Historielag.

Historien om nærbutikker som en viktig del av gatebildet og byens handels- og kulturhistorie, supplerer Johnsen med et stort arkiv av gamle bilder som blir vist fram på storskjerm.

Samlingsmøtene til Hellerud Historielag kjennetegnes av å ha et godt fremmøte, men Engelstad påpeker at nye medlemmer er hjertelig velkommen på mandag.

- Vi ønsker stadig påfyll av nye medlemmer, så her er det bare å komme.

I tillegg til lotterisalg vil det også serveres kaffe og kaker under møtet.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.