Hva skjedde med butikken på hjørnet?

Hva skjedde med butikken på hjørnet?

 

Melkebutikken, fiskeforretningen og kolonialen - viktige nærbutikker som etter hvert forsvant fra Oslos gatehjørner. På Tveten gård kåserer Per-Erling Johnsen om historien.

I sin bok «Butikken på hjørnet» viser forfatter Johnsen til den gamle historien helt fra tidlig på 1900-tallet.

På mandag kommer han til Hellerud Historielags medlemsmøte på Tveten gård klokka 19.00.

- Kåseriet vil handle om gamle nærbutikker i Oslo generelt, men vi var veldig interesserte i å få tak i Johnsen fordi vi har hatt mange nærbutikker her i området. Lokalhistorien her er populær for veldig mange, og mange lurer på ting, så det er greit å komme på et møte som dette, forteller Ingebjørg Engelstad fra valgkomiteen i Hellerud Historielag.

Historien om nærbutikker som en viktig del av gatebildet og byens handels- og kulturhistorie, supplerer Johnsen med et stort arkiv av gamle bilder som blir vist fram på storskjerm.

Samlingsmøtene til Hellerud Historielag kjennetegnes av å ha et godt fremmøte, men Engelstad påpeker at nye medlemmer er hjertelig velkommen på mandag.

- Vi ønsker stadig påfyll av nye medlemmer, så her er det bare å komme.

I tillegg til lotterisalg vil det også serveres kaffe og kaker under møtet.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.