ANNONSE

Mathias og Karen fikk Kubenpriser

Mathias og Karen fikk Kubenpriser

LØFTES FRAM: Karen Bruun Rønholt og Mathias Meyer løftes fram av rektor Kjell Ove Hauge og direktør for yrkesarenaen, Remi Pettersen, på Kuben.

Mathias Meyer fikk prisen for Årets brobygger og Karen Bruun Rønholdt fikk prisen for Årets rakett av Kuben yrkesarena og videregående skole. Dette har de jobbet hardt for.

Hvert år deles Kubenbpriser ut til elever som har fått mange nominasjoner og utmerket seg på en eller annen måte. Kategoriene i år var Kubens brobygger, Kubens entreprenør, Kubens rakett og Kubens fagpris. Mathias og Karen ble overrasket.

-Det er veldig gøy, jeg visste ikke at dette skulle skje, sier Karen.

Hun valgte å gå påbygning til generell studiekompetanse etter to år på Design og Håndverk. Som eneste elev i klassen valgte hun informasjonsteknologi, og har siden markert seg faglig og sosialt.

-Det er fint at skolen satser på entreprenørskap, smiler hun.

God begrunnelse

Mathias Meyer er leder av elevrådet og ble nominert flest ganger.

-Jeg hadde ikke klart å få denne prisen alene, sier han.

Juryen har begrunnet med at vinneren innførte begrepet «Kuben er kvalitet», og tok initiativ til elevklubbene Amnesty Kuben, Kuben natur og ungdom og Kuben koder.

-Min motivasjon er å skape en arena der andre elever kan bli kjent med hverandre på tvers av linjer. Det er viktig å få venner på tvers av linjer for å motvirke mobbing og påvirke skoleresultatene, sier Meyer.

I tillegg fikk Rene Ullrich prisen for Årets entreprenør for hans suksessfulle elevbedrift Kuben MEK & Automasjon, og Tigist Berhanemeskel fikk prisen for Kubens fagpris. Hun har deltatt i Kubens første kull for dobbeltkompetanseløpet innen helsefag.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE