- Hvilket navn skal stå her?

- Hvilket navn skal stå her?

 

1. november deles nok en gang Groruds kulturpris ut. Nå ønsker bydelen tips fra deg om hvem du synes fortjener Steinhogger'n.

Tekst:

Publisert:

- Alle som bor i bydelen oppfordres til å sende inn forslag, sier Jørn Linnerud, som er nærmiljøkonsulent i bydelen.

 

Bydel Groruds kulturpris deles ut hvert år til en forening eller organisasjon som er hjemmehørende i bydelen.

 

- Personen eller organisasjonen som kulturprisen må ha arbeidet for kulturlivet i bydelen eller ha gjort bydelen kjent, sier Linnerud.

 

Kulturprisvinneren får et bronserelieff av steinhoggeren. Både Linnerud og Thomas Møller, som er kulturleder på Ammerudhjemmet, håper bydelens beboere sender inn mange forslag.

 

- Det er mange i bydelen som fortjener denne, sier Linnerud.

 

Selv om Linnerud mottar tipsene fra beboerne, er det bydelspolitikerne i kulturkomitéen, som avgjør hvem som får den.

 

Selve kulturprisutdelingen finner sted i Grorud samfunnshus søndag 1. november. Linnerud og Møller er fremdeles hemmelighetsfulle om hva bydelens beboere kan forvente på prisutdelingen i år.

 

- Showet vil få en litt annen vinkling i år. Det vil fremdeles bestå av lokale kulturinnslag fra bydelen, men vi prøver å bygge det opp på en mer spenstig måte, sier Møller.

 

- Det kommer helt klart til å bli noe folk ikke bør gå glipp av.

 

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.