ANNONSE

I dag åpner Verdensplassen

I dag åpner Verdensplassen

HURRA: Endelig åpner Verdensplassen i Verdensparken, som er andre etappe i parkprosjektet. Bildet er fra en tidligere anledning.

Verdensplassen er andre etappe i utbyggingen av Verdensparken på Furuset. I dag åpnes det hele med brask og bram.

Verdensplassen inneholder kunstverket «Elvebanken» av Torgeir Husevaag. Det er en møteplass og bank – som man ikke kan ta ut penger i. Den henspiller på «tapte elver» som er fortellinger om elveløp som ikke finner lenger.

Intensjonen er at verket skal speile den nåværende befolkningen på Furuset. Linjene kan beskrives som utsnitt som skal representere elver fra hele verden.

Åpningen skal foretas av kommunalminister Jan Tore Sanner (H), ordfører Fabian Stang (H) og byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H).

Følg med på hjemmesiden og i Akers Avis Groruddalen for mer informasjon om åpningen.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE