I dag åpner Verdensplassen

I dag åpner Verdensplassen

HURRA: Endelig åpner Verdensplassen i Verdensparken, som er andre etappe i parkprosjektet. Bildet er fra en tidligere anledning.

Verdensplassen er andre etappe i utbyggingen av Verdensparken på Furuset. I dag åpnes det hele med brask og bram.

Verdensplassen inneholder kunstverket «Elvebanken» av Torgeir Husevaag. Det er en møteplass og bank – som man ikke kan ta ut penger i. Den henspiller på «tapte elver» som er fortellinger om elveløp som ikke finner lenger.

Intensjonen er at verket skal speile den nåværende befolkningen på Furuset. Linjene kan beskrives som utsnitt som skal representere elver fra hele verden.

Åpningen skal foretas av kommunalminister Jan Tore Sanner (H), ordfører Fabian Stang (H) og byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H).

Følg med på hjemmesiden og i Akers Avis Groruddalen for mer informasjon om åpningen.

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.