I sporet med ny dress

I sporet med ny dress

 

Marka innbyr til skiturer i romjula, og ekstra gøy er det når du kan kle på deg en splitter ny skidress.

Tekst:

Publisert:

 :- Det er gøy å gå på ski i dag, konstaterer Sigurd Søder (9).

Han er på vei oppover den siste lange bakken før Mariholtet, og det ser ut som om turen går som en lek.

- Jeg fikk ny skidress til jul, så dette er første tur med den på. I går var det alt for kaldt å gå på ski, jeg får ikke lov av mamma å gå på ski når det er så kaldt som det var da, forteller Sigurd.

Og det er nok med god grunn at han holdt seg hjemme. Første juledag krøp nemlig gradestokken nedover mot 20 minusgrader ved Mariholtet, i dag har den så vidt krøpet under 10. Føret er perfekt og temperaturen er akkurat passe med de riktige klærne på.

- Skidressen virker veldig fin, smiler Sigurd.

 

Et klart mål

I dag skal Sigurd og faren Jon Lundgren gå inn til Mariholtet og kjøpe seg noe varmt å drikke før turen går tilbake igjen. Det er årets første skitur, men fler blir det i løpet av vinteren.

- Sigurd pleier å gå mellom seks og sju mil i løpet av en vinter, kan pappa Lundgren fortelle.

Og hva er det aller morsomste med å gå på ski?

- Nedoverbakkene, gliser Sigurd før han gjør unna siste oppoverbakke før Mariholtet.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.