- Ikke glem brannvettreglene hjemme

-  Ikke glem brannvettreglene hjemme

 

Når du drar på påskeferie, er det viktig at du ikke glemmer brannvettreglene hjemme i Oslo. Det kan få fatale konsekvenser.

Tekst:

Publisert:

Det sier branninspektør Sigurd Dalen, som daglig jobber med brannforebygging.

-  Mange reiser på fjellet til tross for at snøen er borte. Da er det veldig viktig å huske på at brannvettregler også gjelder i fjellheimen. Brannsikkerheten må ikke legges igjen hjemme, advarer han.

Å tenke over levende lys, ildsteder og at elektriske ovner ikke står tett inntil noe, er svært viktig, mener Dalen.

-  Det er de enkle tingene som gjør at det begynner å brenne. Mange branner kunne vært unngått.

Dra ut kontakten

Når du reiser hjemmefra, er det dessuten lurt å ta en liten runde i huset før du setter deg i bilen.

-  Å dra kontakter ut av veggen og å sørge for at vannet er slått av før du reiser er viktig å tenke på.

På hytta bør du se til at det er røykvarsler på alle rom, slukningsapparat, at det er tilstrekkelig med rømningsmuligheter og at det ikke er sterk varmgang i sikringsskapet.

Tørr mark

Normalt sett er det ikke bålforbud i marka før 15. april. Spesielt her hjemme i Oslo har brannvesenet opplevd mange gressbranner den siste tiden. Også på fjellet er det en viss fare for at det er tørt.

-  Det er viktig at folk er på vakt når det gjelder bruken av åpen ild i skog og mark, sier Dalen.

For mer informasjon om brannsikkerhet, kan du sjekke Oslo brann- og redningsetat sine egne nettsider.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.