Politiet advarer mot eldrebedrageri – igjen

– IKKE slipp dem inn!

– IKKE slipp dem inn!

OPPFORDRING: Politiet advarer mot å slippe inn folk som sier de er fra Get og Canal Digital.

Politiet advarer mot å slippe inn folk som utgir seg for å være fra tv-selskaper som Get og Canal Digital – igjen. Eldrebedrageri har vært et stort problem i Groruddalen i 2016.

Tekst:

Publisert:

Politiet har fått inn flere meldinger om eldrebedrageri i romjula. De oppfordrer folk til å ikke slippe inn folk som sier de er fra tv-selskaper som Get og Canal Digital.

Det har vært noen få tilfeller i løpet av desember som jeg kjenner til. Det er samme metode som har blitt brukt i andre saker, og i det ene tilfellet den 21. desember på Ellingsrud sa gjerningspersonene at de skulle inn og se på en tv-boks og oppga at de var fra Get. Forskjellen her var at de hadde gått opp fra 9 kroner til 59 kroner i pris, sier politiførstebetjent Pedersen ved Stovner politistasjon.

Samme fremgangsmåte

Avisen har tidligere skrevet om bedrageriene mot eldre. Fremgangsmåten er at de ringer de eldre først for å sjekke om de er hjemme. Så spør de om de kan sjekke tv-signalene. Får de en avtale kan de komme samme dag og banke på døra.

– Det ender opp med at vedkommende gir ut sitt kort og så stikker de av med det. På Ellingsrud klarte gjerningspersonene å få ut 14.500 kroner til sammen fra en minibank på Furuset og en Kiwi-butikk i Jerikoveien, sier han.

– Det skjedde bare noen minutter etterpå.

Uvisst om sammenheng

Politiet forteller at dersom man allerede har sluppet inn bedragerne må man ikke betale noe med kort. De har nemlig med seg en bærbar bankterminal for å lure til seg pin-kodene.

– Det andre tilfellet var på Høybråten. Da utga de seg for å være fra Canal Digital og tok serviceavgift på 39 kroner. Det er uvisst om dette er samme personer. Dette skjedde 25. desember, sier Pedersen.

I november var det høyeste beløpet bedragerne klarte å svindle til seg på 70.000 kroner. Det klarte de på 14 dager. Oppfordringen fra politiet gjelder hele Oslo – men det har vært mange tilfeller i Groruddalen den siste tiden.

Ingen pågrepne nå

Politiførstebetjenten forteller at stasjonene arbeider tett sammen om slike saker. Det er ofte de eldre som blir berørt av slikt bedrageri.

– Vi er kontakt med fornærmede og gjør åstedsundersøkelse så godt det lar seg gjøre. Så foretar vi et søk i område, og videosøk. Etter hendelsen på Ellingsrud klarte vi å zoome oss inn på videobilder som er interessante, sier han.

Så langt har ikke politiet pågrepet noen. Pedersen vil gjerne minne folk på at de ikke må slippe inn folk som sier de er fra tv-selskapene og skal sjekke tv-boksen din.

– Det hender at folk glemmer, så derfor er det viktig å minne dem på det igjen. Ikke slipp dem inn, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.