Politiet advarer mot eldrebedrageri – igjen

– IKKE slipp dem inn!

– IKKE slipp dem inn!

OPPFORDRING: Politiet advarer mot å slippe inn folk som sier de er fra Get og Canal Digital.

Politiet advarer mot å slippe inn folk som utgir seg for å være fra tv-selskaper som Get og Canal Digital – igjen. Eldrebedrageri har vært et stort problem i Groruddalen i 2016.

Skrevet av:

Politiet har fått inn flere meldinger om eldrebedrageri i romjula. De oppfordrer folk til å ikke slippe inn folk som sier de er fra tv-selskaper som Get og Canal Digital.

Det har vært noen få tilfeller i løpet av desember som jeg kjenner til. Det er samme metode som har blitt brukt i andre saker, og i det ene tilfellet den 21. desember på Ellingsrud sa gjerningspersonene at de skulle inn og se på en tv-boks og oppga at de var fra Get. Forskjellen her var at de hadde gått opp fra 9 kroner til 59 kroner i pris, sier politiførstebetjent Pedersen ved Stovner politistasjon.

Samme fremgangsmåte

Avisen har tidligere skrevet om bedrageriene mot eldre. Fremgangsmåten er at de ringer de eldre først for å sjekke om de er hjemme. Så spør de om de kan sjekke tv-signalene. Får de en avtale kan de komme samme dag og banke på døra.

– Det ender opp med at vedkommende gir ut sitt kort og så stikker de av med det. På Ellingsrud klarte gjerningspersonene å få ut 14.500 kroner til sammen fra en minibank på Furuset og en Kiwi-butikk i Jerikoveien, sier han.

– Det skjedde bare noen minutter etterpå.

Uvisst om sammenheng

Politiet forteller at dersom man allerede har sluppet inn bedragerne må man ikke betale noe med kort. De har nemlig med seg en bærbar bankterminal for å lure til seg pin-kodene.

– Det andre tilfellet var på Høybråten. Da utga de seg for å være fra Canal Digital og tok serviceavgift på 39 kroner. Det er uvisst om dette er samme personer. Dette skjedde 25. desember, sier Pedersen.

I november var det høyeste beløpet bedragerne klarte å svindle til seg på 70.000 kroner. Det klarte de på 14 dager. Oppfordringen fra politiet gjelder hele Oslo – men det har vært mange tilfeller i Groruddalen den siste tiden.

Ingen pågrepne nå

Politiførstebetjenten forteller at stasjonene arbeider tett sammen om slike saker. Det er ofte de eldre som blir berørt av slikt bedrageri.

– Vi er kontakt med fornærmede og gjør åstedsundersøkelse så godt det lar seg gjøre. Så foretar vi et søk i område, og videosøk. Etter hendelsen på Ellingsrud klarte vi å zoome oss inn på videobilder som er interessante, sier han.

Så langt har ikke politiet pågrepet noen. Pedersen vil gjerne minne folk på at de ikke må slippe inn folk som sier de er fra tv-selskapene og skal sjekke tv-boksen din.

– Det hender at folk glemmer, så derfor er det viktig å minne dem på det igjen. Ikke slipp dem inn, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!