Imponert av NAV Alna

Imponert av NAV Alna

PÅ BESØK: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tok turen til Bydel Alna for å sjekke ut NAV Alna. Han fikk informasjon fra enhetsleder Lena Lind, bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og Mette Vollset fra NAV Alna.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er fortsatt på sin bydelsturné. Denne gangen tok han turen til Alna bydel for å lære mer om NAVs arbeid med kartlegging.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

FORAN: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forklarer at NAV Alna er i forkant når det gjelder å tenke nytt. Her med enhetsleder Lena Lind.

Johansen er glad for at han blir vist rundt i bydelen han selv bor i. Han peker på kompetansen innad hos NAV Alna som en god ressurs.

- Alna Bydel var denførste som så på at NAV skulle slå sammen kommune og stat. Enhetsleder Lena Lind er ansatt begge steder. Her er de offensive og ser behovene som er i bydelen. Det at innbyggerne som har behov for assistanse som skal få det, og at man kartlegger hvilken hjelp en trenger.

Bydel Alna har arbeidet med kartlegging siden april 2014. Målet er å få flere ut i jobb og bli i jobb. Johansen trekker fram ledighetstallene i bydelene Søndre Nordstrand (4,8 prosent), Gamle Oslo (4,2 prosent), Alna og Stovner (begge 4,1 prosent) som eksempler på at arbeidsledigheten ikke er et problem utelukkende på Vestlandet.

Mangler kompetansen

De nye metodene går først og fremst ut på å stille andre spørsmål. NAV Alna har erfart at de har sendt arbeidssøkere ut i praksis på en arbeidsplass, men fått noen av dem tilbake i fanget fordi de ikke har grunnleggende ferdigheter. Det betyr blant annet at de verken kan lese eller skrive. Johansen forteller at byrådet må ta grep fordi regjeringen ikke prioriterer arbeidsledigheten i hovedstaden.

- For å ligge på Oslo-gjennomsnittet må man skaffe 2800 flere jobber i denne bydelen. For å få flere personer i arbeid foreslo byrådet å bruke 10 millioner kroner ekstra på tiltaksplasser neste år da vi la frem budsjettet i høst. Det gjør vi fordi vi må få gjort noe med at såpass mange står utenfor arbeidslivet. Folk må i jobb, da løser vi mange problemer samtidig, sier han.

- Vi gjør det vi har sagt vi skal gjøre, men trenger også støtte fra regjeringen. Bydeler med like høye ledighetstall som kommuner på Vestlandet er et alvorlig sosialt problem. Behovene er enorme så vi trenger rett og slett penger til målrettede tiltak, alt fra norskopplæring til lavterskeltilbud.

Må sette inn tiltak

Lind er glad for at Johansen ser utfordringene.

- De bydelene som er nevnt har en strukturledighet. Brukerne som ikke blir i arbeidslivet har ikke kvalifikasjonene som trengs. Da vil det heller ikke hjelpe å flytte dem, sier hun.

Hun mener det er viktig å sette inn tiltak i disse områdene fordi man er nødt til å heve kompetansen og kvalifikasjonen til innbyggerne.

- Det må vi for å nyttegjøre stillingene som finnes der ute.

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) synes det er fint at partikollegaen tar seg tid til et omfattende bydelsbesøk.

- Det er her tjenestene leveres. En ting er at man ikke kommer i jobb, men det har følgeeffekter som barnefattigdom og utsatte levekår. Det blir en nedgående spiral.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.