Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

Inviterer til kafédialog

NYE TI ÅR: I oppstarten av ny groruddals-satsing ønsker avdelingssjef Signe Høeg for lokalsamfunn og kultur og leder Rashid Nawaz (Ap) for bydelsutvalget i bydel Stovner å få innspill av alle i bydelen.

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

Tekst:

Publisert:

Bydelen skal ha seminar om ny groruddals-satsing på Stovner 18. januar i bydelssalen. Som en del av oppstarten på ny satsing åpner de opp for innspill og inviterer folk til å bidra.

Det er for politikere, beboere, interesseorganisasjoner og næringsdrivende. Vi er åpne på hvem som kan komme, men det er påmelding, sier avdelingssjef Signe Høeg for lokalsamfunn og kultur i bydel Stovner.

Tanken er å kunne informere om hva satsingen består av og rammene rundt, samtidig som det skal være gruppearbeid hvor de kan få innspill og gode ideer til oppstarten.

Tre temaer i ny satsing

– Det lages en programplan med temaer som går på nærmiljø. Det er tre temaer i den nye satsingen, hvor det skal lages lokale programplaner på nærmiljø i de fire bydelene i Groruddalen. Dette er et ledd i det arbeidet, sier Høeg.

De to andre temaene som er i den nye satsingen er sysselsetting og oppvekst.

– Vi har hatt en satsing i ti år som har vært litt annerledes organisert enn den nye blir. For nå er det snakk om disse tre temaene, sier hun.

Under nærmiljø var Haugenstua det første området de jobbet med i forrige satsing, mens Stovner sentrum var det andre.

Skal kartlegge nye tiltak

Her skjer det også litt i disse dager, sånn helt avsluttende. Bydelsutvalget har vedtatt at arbeidet i disse områdene skal fortsette, i tillegg til en nærmiljøinnsats på Vestli, sier avdelingssjefen.

Nye Groruddals-satsingen er helt i oppstarten, og hvilke tiltak de skal jobbe med er det de skal finne ut av på møtet.

– Vi vet at det er noen prosjekter som nylig er startet opp som det er naturlig å sparke videre gjennom en ny satsing. På steder som Vestli, som vi ikke har vært før, går vi inn å kartlegger og hører med folk hva de er opptatte av, sier hun.

Om erfaringer og fremtid

På kafédialogen settes det opp bord med ulike temaer, hvor man kan gå rundt og komme med innspill der man føler man har noe å komme med.

– På et slikt møte får vi ikke anledning til å jobbe med detaljer, men en programplan skal skrives som interimsstyret skal vedta, sier Høeg.

Innspillinene som kommer fram på seminaret tar de med seg videre.

Møtet blir delt i to. Først skal de gå gjennom erfaringene og deretter snakke om fremtid.

– Noen sentralt fra kommunen er invitert til å snakke om rammene og hva de forventer av oss i bydelene.

Den forrige satsingen hadde fokus på miljøvennlig transport og grønn struktur. Nå har man sett hva som er viktigst for å forbedre forholdene.

Ønsker kontakt med alle

Jobb er nøkkelen. Har du ikke jobb fungerer du ikke i lokalsamfunnet, sier leder Rashid Nawaz (Ap) for bydelsutvalget i bydel Stovner.

Han ser positivt på at de har et oppstartsmøte hvor beboerne blir invitert.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.