Jan Bøhler - likevel

Jan Bøhler - likevel

3. PLASS: Jan B??hler (Ap) st?or p?o Oslo Aps 3. plass for nominasjon til stortinget i 2017. Han er forn??yd med ?o ha rykket opp to plasser siden 2013.

En liten stund så det mørkt ut for Jan Bøhlers nominasjon til stortingsplass fra Oslo Ap. I partiets enstemmige valgliste fra nominasjonskomiteen står han nå som nummer tre.

Tekst:

Publisert:

Dette er komiteens liste:

Jonas G. Støre - Internasjonalt forum, Vestre Aker

Marianne Marthinsen - Vestre Aker Ap-lag

Jan Bøhler - Ellingsrud Ap-lag, Haugen

Siri G. Staalesen - Nordstrand Ap-lag

Espen Barth Eide - Internasjonalt forum, Vestre Aker

Zaineb Al-Samarai - Holmlia Ap-lag, Grünerløkka

Didrik Beck - Oslo Arbeidersamfunn, Sagene

Inger Helene Vaaten - Fagbevegelsens Ap-lag, Grorud

Fredrik Mellem - Oslo Arbeidersamfunn, Sagene

Jon Reidar Øyan - Homonettverket, Gamle Oslo

Marthe Scharning Lund - Sagene og Torshov Ap-lag

Victoria Marie Evensen - Grünerløkka Ap-lag

Eskil Pedersen - Den socialdemokratiske forening, Grünerløkka

Agnes N. Viljugrein - Grønland/Tøyen/Gamlebyen Ap-lag, Gamle Oslo

Vegard Wennesland - St. Hanshaugen/Ullevål Ap-lag

Julie Lødrup - St. Hanshaugen/Ullevål Ap-lag

Usman Mushtaq - Oslo Arbeidersamfunn, Stovner

Gro Balas - Vestre Aker Ap-lag

Fawzi Warsame - Sagene AUF

Katinka R. Sporsem - Sinsen og Carl Berner Ap-lag, Grünerløkka

Nasir Ahmed - Bøler Ap-lag, Østensjø

Mari Morken - Hellerud Ap-lag, Alna

Ove Brandt - Veitvet/Linderud/Økern Ap-lag, Grünerløkka

Laila Nikolaysen - Høybråten Arbeidersamfunn, Stovner

Raymond Johansen - Lindeberg Ap-lag, Alna

Et enstemmig forslag er sendt ut til høring i partiorganisasjonen. På den lista står Jan Bøhler på tredjeplass for Ellingsrud Arbeiderpartilag. I en lengre tid var det usikkerhet rundt nominasjonen og rykter om at leder av Oslo Ap, Frode Jacobsen, skulle skvise ut Bøhler.

- Det er alltid enkelte media som prøver å skape et slikt inntrykk foran nominasjon eller valg. Det førte bare til at folk på gata og i Ap- og AUF-lag i Groruddalen og byen rundt ga meg mer aktiv støtte enn noensinne. Det ga veldig god motivasjon til å stå på videre. Jeg føler at mine bånd til folk og forpliktelse som ombud bare er blitt sterkere, sier han.

Rykket opp to plasser

Foran ham på lista står Marianne Marthinsen på andreplass og Jonas Gahr Støre på første. Bøhler har også rykket opp fra femteplassen i 2013.

- Jeg synes det er en stor tillitserklæring og en hyggelig tilbakemelding om at folk også vil ha politikere som engasjerer seg mye i lokale saker i Groruddalen og ellers i Oslo. Det krever mye innsats å holde kontakt med lokalmiljøene rundt omkring og jobbe med saker de er opptatt av. Noen må prioritere det hvis ikke vi politikere skal miste fotfestet, sier han.

Komiteen har lagt vekt på at listen skal være en kombinasjon av kandidater med erfaring og nye talenter.

Vil ikke ha krangler

Bøhler er opptatt av å unngå personangrep og krangler fremover.

- Jeg håper vi kan unngå de partipolitiske ørkesløse kranglene og personangrepene, som folk er dyktig lei av. Vi bør konsentrere oss om de mange viktige spørsmålene og konkrete sakene som vi trenger bedre løsninger på, for eksempel hva vi gjør med narkotikasalget inn mot skolene og de opp mot 40 prosent av elevene som dropper ut av videregående i Groruddalen. Jeg mener vi må fokusere mer på saker som har betydning for folks hverdag for å få opp interessen for politikk. Da vil også valgdeltakelsen i Groruddalen øke, noe som er avgjørende for vår påvirkning og makt framover, mener han.

Støtte fra Ellingsrud

Forslaget som er sendt ut er enstemmig. Frist for høringssvar er 14. november, og komiteens endelige innstilling sendes ut 18. november. Deretter avgjøres alt på nominasjonsmøtet 22. november. Lena Sæterli fra Ellingsrud Ap-lag er glad for Bøhlers plass.

- Som Jan's lagleder er jeg veldig fornøyd med hans plassering på listen, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.