Jan Bøhler - likevel

Jan Bøhler - likevel

3. PLASS: Jan B??hler (Ap) st?or p?o Oslo Aps 3. plass for nominasjon til stortinget i 2017. Han er forn??yd med ?o ha rykket opp to plasser siden 2013.

En liten stund så det mørkt ut for Jan Bøhlers nominasjon til stortingsplass fra Oslo Ap. I partiets enstemmige valgliste fra nominasjonskomiteen står han nå som nummer tre.

Skrevet av:

Et enstemmig forslag er sendt ut til høring i partiorganisasjonen. På den lista står Jan Bøhler på tredjeplass for Ellingsrud Arbeiderpartilag. I en lengre tid var det usikkerhet rundt nominasjonen og rykter om at leder av Oslo Ap, Frode Jacobsen, skulle skvise ut Bøhler.

- Det er alltid enkelte media som prøver å skape et slikt inntrykk foran nominasjon eller valg. Det førte bare til at folk på gata og i Ap- og AUF-lag i Groruddalen og byen rundt ga meg mer aktiv støtte enn noensinne. Det ga veldig god motivasjon til å stå på videre. Jeg føler at mine bånd til folk og forpliktelse som ombud bare er blitt sterkere, sier han.

Rykket opp to plasser

Foran ham på lista står Marianne Marthinsen på andreplass og Jonas Gahr Støre på første. Bøhler har også rykket opp fra femteplassen i 2013.

- Jeg synes det er en stor tillitserklæring og en hyggelig tilbakemelding om at folk også vil ha politikere som engasjerer seg mye i lokale saker i Groruddalen og ellers i Oslo. Det krever mye innsats å holde kontakt med lokalmiljøene rundt omkring og jobbe med saker de er opptatt av. Noen må prioritere det hvis ikke vi politikere skal miste fotfestet, sier han.

Komiteen har lagt vekt på at listen skal være en kombinasjon av kandidater med erfaring og nye talenter.

Vil ikke ha krangler

Bøhler er opptatt av å unngå personangrep og krangler fremover.

- Jeg håper vi kan unngå de partipolitiske ørkesløse kranglene og personangrepene, som folk er dyktig lei av. Vi bør konsentrere oss om de mange viktige spørsmålene og konkrete sakene som vi trenger bedre løsninger på, for eksempel hva vi gjør med narkotikasalget inn mot skolene og de opp mot 40 prosent av elevene som dropper ut av videregående i Groruddalen. Jeg mener vi må fokusere mer på saker som har betydning for folks hverdag for å få opp interessen for politikk. Da vil også valgdeltakelsen i Groruddalen øke, noe som er avgjørende for vår påvirkning og makt framover, mener han.

Støtte fra Ellingsrud

Forslaget som er sendt ut er enstemmig. Frist for høringssvar er 14. november, og komiteens endelige innstilling sendes ut 18. november. Deretter avgjøres alt på nominasjonsmøtet 22. november. Lena Sæterli fra Ellingsrud Ap-lag er glad for Bøhlers plass.

- Som Jan's lagleder er jeg veldig fornøyd med hans plassering på listen, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!