Japansk snadder nå også på Grorud

Japansk snadder nå også på Grorud

 

Byens beste sushi får du på Grorud! Utsagnet er ikke en påstand fra innehaverne av det nystartede Grorud Suhsi i Bergensveien (ved siden av Out Fishing), men fra herværende avis' egen vin & matekspert!

Tekst:

Publisert:

Det er imidlertid ikke eneste indikasjon på at utsagnet er korrekt: Etter oppstarten i begynnelsen av juni kan innehaverne Freddy Andexlinger og Kjetil Døviken fortelle at salget har tatt helt av...

Etter 27 år med Pizza Grandiosa syntes de to innfødte Grorud-guttene at det var på tide med noe nytt. Freddy, til daglig innehaver av Anexet pub&bar, og Kjetil Døviken med mange års erfaring fra restaurantbransjen, hadde lokalene (gateplan i Anexet mot Bergensveien) klare.

Oppussing og installasjon av nødvendig utstyr kom raskt på plass. En kjapp tur av Døviken til Baltikum fikk den særdeles dyktige kokken Maxim på plass. Med utmerkede råvarer fra de velrenommerte firmaene Fisk & Vildtcentralen AS (Stanseveien) og Køltzow, var det bare å sette i gang både med servering til gjester på Anexet, eller rett utenfor lokalet.

I tillegg la man til rette for take-away gjennom samtlige av ukas syv dager - og det er dette som er blitt en ubetinget suksess.! Nok en gang har skeptikerne og misunnelsens apostler fått seg en i fleisen når den geskjeftige Andexlinger setter i gang et prosjekt...

-    - Vi serverer en europeisk variant av sushi, med litt innbakt, litt "lun"(varm) og tempura (fritert) sushi, sier Døviken og understreker at foreløpig er det bare Grorud Sushi som lager disse variantene i Oslo.

De to entusiastiske innehaverne at poengterer at sushi absolutt ikke bare er vanlig, rå fisk i løvtynne skiver. Riktig nok er fisken i løvtynne skiver, men:

-    -Vi lager en "maki-rull". Det er som en slaks deig med ris, laks, scampi, crabsticks som for eksempel rulles sammen og som rulles i rogn fra flyvefisk og som deretter kuttes opp i små, gjerne runde biter.  Hver bit rulles så inn nori maki-tang, løvtynne tangblader som absolutt ikke må forveksles med norsk tang, men som brukes for å holde biter med ris og fisk sammen. Tilbehøret er soyasaus, wasabi (en sterk mousse) og ingefær, sier Døviken.

DeDet enste som kan være litt "tricky" er at sushi skal spises med pinner, i likhet med de fleste asiatiske retter. Alle som har spist litt kinamat vet at det er bare snakk om kort tids øvelse, så går det unna. Det er imidlertid ingen ting som sier at du ikke kan bruke kniv og gaffel for å få i deg herligheten.

Råvarene er dagferske og når kundene kommer så lages rettene der og da ut i fra en rikholdig meny i minst 18 (!) forskjellige varianter som kan settes sammen i større eller mindre porsjoner fra et par-tre biter opp til 64 biter! Prisen er absolutt ikke skremmende - kr15.- pr. bit.

Nå har Andexlinger og Døviken begynt å se nærmere på markedet for lunsj og overtidsmat. Døviken har allerede vært rundt hos flere av dalens bedrifter og servert prøver på hva Grorud Sushi kan tilby. Responsen har svært tilfredsstillende!

 

Fortsetter slaget og populariteten som hittil, utelukker ikke de to sushi-gründerne i Groruddalen at de åpner flere sushi-take aways i dalen...

 

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.