Japansk snadder nå også på Grorud

Japansk snadder nå også på Grorud

 

Byens beste sushi får du på Grorud! Utsagnet er ikke en påstand fra innehaverne av det nystartede Grorud Suhsi i Bergensveien (ved siden av Out Fishing), men fra herværende avis' egen vin & matekspert!

Skrevet av:

Det er imidlertid ikke eneste indikasjon på at utsagnet er korrekt: Etter oppstarten i begynnelsen av juni kan innehaverne Freddy Andexlinger og Kjetil Døviken fortelle at salget har tatt helt av...

Etter 27 år med Pizza Grandiosa syntes de to innfødte Grorud-guttene at det var på tide med noe nytt. Freddy, til daglig innehaver av Anexet pub&bar, og Kjetil Døviken med mange års erfaring fra restaurantbransjen, hadde lokalene (gateplan i Anexet mot Bergensveien) klare.

Oppussing og installasjon av nødvendig utstyr kom raskt på plass. En kjapp tur av Døviken til Baltikum fikk den særdeles dyktige kokken Maxim på plass. Med utmerkede råvarer fra de velrenommerte firmaene Fisk & Vildtcentralen AS (Stanseveien) og Køltzow, var det bare å sette i gang både med servering til gjester på Anexet, eller rett utenfor lokalet.

I tillegg la man til rette for take-away gjennom samtlige av ukas syv dager - og det er dette som er blitt en ubetinget suksess.! Nok en gang har skeptikerne og misunnelsens apostler fått seg en i fleisen når den geskjeftige Andexlinger setter i gang et prosjekt...

-    - Vi serverer en europeisk variant av sushi, med litt innbakt, litt "lun"(varm) og tempura (fritert) sushi, sier Døviken og understreker at foreløpig er det bare Grorud Sushi som lager disse variantene i Oslo.

De to entusiastiske innehaverne at poengterer at sushi absolutt ikke bare er vanlig, rå fisk i løvtynne skiver. Riktig nok er fisken i løvtynne skiver, men:

-    -Vi lager en "maki-rull". Det er som en slaks deig med ris, laks, scampi, crabsticks som for eksempel rulles sammen og som rulles i rogn fra flyvefisk og som deretter kuttes opp i små, gjerne runde biter.  Hver bit rulles så inn nori maki-tang, løvtynne tangblader som absolutt ikke må forveksles med norsk tang, men som brukes for å holde biter med ris og fisk sammen. Tilbehøret er soyasaus, wasabi (en sterk mousse) og ingefær, sier Døviken.

DeDet enste som kan være litt "tricky" er at sushi skal spises med pinner, i likhet med de fleste asiatiske retter. Alle som har spist litt kinamat vet at det er bare snakk om kort tids øvelse, så går det unna. Det er imidlertid ingen ting som sier at du ikke kan bruke kniv og gaffel for å få i deg herligheten.

Råvarene er dagferske og når kundene kommer så lages rettene der og da ut i fra en rikholdig meny i minst 18 (!) forskjellige varianter som kan settes sammen i større eller mindre porsjoner fra et par-tre biter opp til 64 biter! Prisen er absolutt ikke skremmende - kr15.- pr. bit.

Nå har Andexlinger og Døviken begynt å se nærmere på markedet for lunsj og overtidsmat. Døviken har allerede vært rundt hos flere av dalens bedrifter og servert prøver på hva Grorud Sushi kan tilby. Responsen har svært tilfredsstillende!

 

Fortsetter slaget og populariteten som hittil, utelukker ikke de to sushi-gründerne i Groruddalen at de åpner flere sushi-take aways i dalen...

 

Siste nytt i Nyheter

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

 
- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

 
Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Halvparten går til <BR>helse og omsorg

Halvparten går til
helse og omsorg

  • Bydel Stovner

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!