ANNONSE

Jobber med fortgang

Jobber med fortgang

JOBBER MED SAKEN: Byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).


Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) forteller at byrådet prioriterer trikken høyt. Men arbeidet har stoppet opp på grunn av innsigelser fra Statens vegvesen.

Tekst:

Publisert:

– I den nye Oslopakke 3-avtalen ble rammen for investeringer til t-bane og trikk i Oslo økt til over 10 milliarder kroner. Vi har igangsatt planlegging av trikk langs Ring 2, og vi jobber for å få fortgang i planene for trikk til Tonsenhagen, sier hun.

– Ruter har allerede sendt planutkast til kommunen. Prosjektet Tonsenhagentrikken er klart. Er det ikke bare å begynne å bevilge midler?

– Det er riktig at Ruter har laget utkast til plan for Tonsenhagentrikken, men arbeidet har bremset opp fordi Statens vegvesen har varslet en innsigelse mot planene, sier hun.

Vegvesenet setter bremser

Hun forteller at hun er i dialog med vegvesenet om en løsning.

– Jeg er opptatt av å finne en løsning og har derfor tatt initiativ til dialog med staten som nå pågår. Jeg håper staten også vil bidra til å finne en løsning, siden forlengelse av trikken til Tonsenhagen vil bidra til å gjøre kollektivtransporten enda mer attraktiv for de som reiser i Groruddalen, mener Nguyen Berg.

– Er kollektivtilbudet i Groruddalen godt nok nå?

– Byrådet er opptatt av å styrke kollektivtilbudet i hele byen, også i Groruddalen. I avtalen om Oslopakke 3 er flere viktige prosjekter for Groruddalen finansiert. Sykkelveinettet er nå fullfinansiert. Ny sentrumstunnel på t-banen er viktig for å få økt frekvens på t-banelinjene i Groruddalen, og for første gang ligger tverrforbindelse i Groruddalen inne som en del av en baneløsning mot Romerike, avslutter byråden.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE