Jubler for Huken-vedtak

Jubler for Huken-vedtak

 

Lokalpolitikere og Huken-motstandere er glade for at hele bystyrets samferdsels- og miljøkomité sier nei til utvidelse av Huken.

Tekst:

Publisert:

 En mangeårig kamp for avvikling av Huken pukk- og asfaltverk ble i går belønnet med et enstemmig vedtak i bystyrets Samferdsels- og miljøkomité der de går i mot en utvidelse av pukkverket.

- Huken får ikke utvidet konsesjon og de ulovlige masseuttakene skal granskes! Gratulerer til alle som har kjempet og lidd, sier BU-leder på Grorud, Anders Røberg-Larsen (Ap).

- Fornuften har seiret, mener Christin Sund, leder i Grorud Arbeiderpartilag. 

- Endelig! Dette fortjener befolkningen på Grorud og Ammerud, sier Andreas Behring i bystyregruppa til SV.

Behring har fremmet forlag om nei til utvidelse av Huken hele fem ganger. Det siste forslaget som går ut på å sette i gang et prosjekt om etterbruk av området, samt å si nei til en utvidelse av Huken ble enstemmig vedtatt. 

I tillegg ble det vedtatt tilleggspunkter som ber byrådet undersøke hvor mye stein Oslo vei allerede har tatt ut. Dersom det viser seg at de har tatt ut mer enn konsesjonen tillatter, ligger det i vedtaket at driften må stoppes.

Saken skal behandles i bystyret 17. november, men gårsdagens komitévedtak gir en klar pekepinn om forslaget også får flertall i bystyret.

Les mer i Akers Avis Groruddalen på fredag.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.