ANNONSE

Jubler for Huken-vedtak

Jubler for Huken-vedtak

 

Lokalpolitikere og Huken-motstandere er glade for at hele bystyrets samferdsels- og miljøkomité sier nei til utvidelse av Huken.

Tekst:

Publisert:

 En mangeårig kamp for avvikling av Huken pukk- og asfaltverk ble i går belønnet med et enstemmig vedtak i bystyrets Samferdsels- og miljøkomité der de går i mot en utvidelse av pukkverket.

- Huken får ikke utvidet konsesjon og de ulovlige masseuttakene skal granskes! Gratulerer til alle som har kjempet og lidd, sier BU-leder på Grorud, Anders Røberg-Larsen (Ap).

- Fornuften har seiret, mener Christin Sund, leder i Grorud Arbeiderpartilag. 

- Endelig! Dette fortjener befolkningen på Grorud og Ammerud, sier Andreas Behring i bystyregruppa til SV.

Behring har fremmet forlag om nei til utvidelse av Huken hele fem ganger. Det siste forslaget som går ut på å sette i gang et prosjekt om etterbruk av området, samt å si nei til en utvidelse av Huken ble enstemmig vedtatt. 

I tillegg ble det vedtatt tilleggspunkter som ber byrådet undersøke hvor mye stein Oslo vei allerede har tatt ut. Dersom det viser seg at de har tatt ut mer enn konsesjonen tillatter, ligger det i vedtaket at driften må stoppes.

Saken skal behandles i bystyret 17. november, men gårsdagens komitévedtak gir en klar pekepinn om forslaget også får flertall i bystyret.

Les mer i Akers Avis Groruddalen på fredag.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE