ANNONSE

- Kirken behøver mye mer

Det er satt av 20 millioner kroner til vedlikehold av kirker i byrådets budsjettforslag. Ifølge leder Robert Wright i Kirkelig fellesråd er behovet tre ganger så stort.

Tekst:

Publisert:

Kirkelig fellesråd mener byrådets forslag til budsjett inneholder én god og to dårlige nyheter for menighetene i Oslo.

- Den gode nyheten er at byrådet har tatt inn over seg at vi trenger en langvarig redningsaksjon for kirker med store vedlikeholdsetterslep. Vi er glade for at vi nå møter forståelse for at våre 64 kirkebygg i Oslo er verdt å ta vare på, mener Robert Wright, som er leder i Kirkelig fellesråd.

Dette går fram av byrådets mål for kultursektoren der det står at kirkeforfallet skal stanses og at det skal gis et fast beløp til dette hvert år. Kirkelig fellesråd mener derimot beløpet som foreslås er for lite.

- Forslaget på 20 millioner kroner til rehabilitering vil dekke omtrent en tredel av det vi mener må gjøres i 2010, sier Wright.

Kirkelig fellesråd mener den andre dårlige nyheten er at driftstilskuddet for 2010 reelt sett går ned.

- Det betyr at vi må kutte lønnskostnader og andre driftskostnader med mer enn fem millioner kroner dersom ikke bystyret gir oss mer å rutte med enn byrådets budsjettforslag.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE