Kirkene er reddet

Kirkene er reddet

 

Menighetene på både Bredtvet og Rødtvet jubler etter at sturingsgruppa i Osloprosjektet i går bestemte at ingen av de to kirkene skal legges ned.

Tekst:

Publisert:

- Dette er en bra dag. Vi er glade, sier sokneprest Bjørn-David Haraldsen i Bredtvet kirke.

På et møte i går oppsummerte styringsgruppa i Osloprosjektet høringsresultatet om fristilling av en kirke i Groruddalen - og en enstemmig styringsgruppe kom fram til at de ikke går inn for nedleggelse av verken Bredtvet eller Rødtvet.

Soknepresten fikk beskjeden sent torsdag kveld.

- Det var ikke så mye følelser i går kveld, men i dag kom de virkelig, sier Haraldsen.

 

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.